Ånge villkor

Ånge Musikskola,Allmänna villkor och information

Vad är Ånge Musikskola?

Ånge Musikskola är en frivillig kommunal estetisk utbildningsverksamhet som riktar sig i huvudsak till barn och unga. 

Vem får gå på Ånge Musikskola?

Ånge Musikskola är öppen för barn och unga som är folkbokförda i Ånge Kommun. Vilket åldersspann och ev. förkunskaper som gäller för respektive kurs kan du se i kurskatalogen. Läs också i beskrivningen av respektive kurs vad den innehåller. Det går bra att gå på flera kurser samtidigt men läs avsnittet ”Vad kostar det” längre ned.

Hur går det till?

På musiksidan är undervisningen organiserad i ensebmbler/orkester på respektive skola och i åldersgrupperingar ”Intro” åk 3-6 och ”Outro” åk 7-9. Vi tränar tillsammans alla instrument 2 gånger i veckan ibland i grupprum instrumentvis. Musikämnena på gymnasienivå samlar vi i ”Bobergsbandet”. Till deltagande i detta band kopplas en fördjupningslektion per vecka på respektive instrument. I Teatergrupperna träffas man 1 gång per vecka i Teaterverkstans lokaler på Medborgarhuset och i äldre åldrar finns möjlighet till fördjupning ”Bakom kulisserna”. I de fall där Musikskolans lektionspass överlappar ordinarie undervisning i skolan kommunicerar Musikskolan direkt med rektor och löser ev problem i samråd med elev, skola, Musikskola och vårdnadshavare. Musikskolans schema dagtid läggs tillsammans med grundskola och gymnasium.

Musikskolans läsår och händelser.

Musikskolan följer skolans läsår vilket betyder att terminskurser och ämneslektioner har undervisningsfritt på höstlovet, sportlovet, påsklovet, och på röda dagar. Våra spännande föreställningar, konserter, workshops och utflykter m.m. kan dock vara närsomhelst under året. För att detta ska fungera är det viktigt att ni följer informationen från Musikskolan noga. Håll era kontaktuppgifter i StudyAlong uppdaterade och lämna helst notifikationerna påslagna!

Vad förväntas av mig som elev?

Som elev på Ånge Musikskola är du betydelsefull! Alla behövs för att det ska bli musik och teater och tillsammans skapar vi trivsel och trygghet. Att öva hemma på låtar och uppgifter och att ha bra koll på vad som händer på Musikskolan och i undervisningen är ett sätt att visa hänsyn mot kompisar och en garanti för att vi tillsammans har kul och lär oss saker. Vi på Musikskolan vet att alla hem inte har samma förkunskaper och möjligheter och därför prioriterar vi mer lärarledd tid och att det ska vara enkelt för elever och föräldrar att ha stöd av film, ljud, text, noter och information via StudyAlong.

Att meddela ev. frånvaro via StudyAlong, är en självklarhet. Till musikskolan är alla välkomna och det finns inte plats för mobbing, rasism eller annan kränkande särbehandling.

Hur anmäler jag mitt barn?

Nyanmälan till en kurs gör du via kurskatalogen. Om du redan har ett vårdnadshavarkonto använder du det. Tänk på att det ofta finns två vårdnadshavare och erfarenheten säger att det det blir mest musik och teater om båda är med. Så glöm inte att påminna! Vårdnadshavare 2 att skapa sitt konto påwww.studyalong.se/ange-reg

Kulturskolans lärare och administration kan hjälpa till och visa hur man använder systemet, men själva bokningen måste göras av dig som vårdnadshavare.

När ditt barn redan går på en terminskurs så får du inför varje terminsskifte ett erbjudande om att fortsätta. För att boka platsen behöver du gå in på vårdnadshavarkontot i StudyAlong och bekräfta.

Vad är StudyAlong?

StudyAlong är ett digitalt system för musik- och kulturskolor. Ånge Musikskola använder systemet för anmälan och administration men framför allt för att via den digitala lärplattformen göra det roligare och lättare för barn och unga att lära sig spela musik eller teater. På plattformen är lärares pedagogiska material lagligt och utan reklam, där finns stora bibliotek av låtar, instruktionsfilmer etc. och där kan många pedagoger och elever samarbeta för att utveckla undervisning i våra konstformer. Vill du veta mer om hur dina personuppgifter behandlas i systemet, läs längre ned under ”Integritet och personuppgifter”.

Vad kostar det att gå på Musikskolan?

Kulturskolans avgifter bestäms i beslut av Utbildningsnämnden.

Höstterminen 2021 gäller följande avgifter:

Ämne/kurstyp

Avgift

Mitt i Musiken, skolensembler 3 ggr/vecka

350 kr/termin

Teater/Drama (+150 kr per år medlemsskap i Teaterverkstan)

350 kr/termin

Bobergsbandet, musik på gymnasienivå

350 kr/termin

Instrumenthyra

300 kr/termin

Rabatterad instrumenthyra åk 3-6

150 kr/ termin

 

Avgiften betalas via Swish vid bokning av kursen. Instrumenthyran betalas via Swish när man tar emot instrumentet första gången eller i början av respektive termin när man förlänger hyran. När du kopplats till ett instrument via StudyAlong förbinder du dig att vara aktsam om instrumentet på det sätt som beskrivs av våra lärare. Ev.  förlust av eller skador (som inte uppkommit av normalt slitage) på instrumentet ersätts av eleven.

Vad kostar det förutom kursavgiften?

När man spelar musik behöver man ett instrument. De instrument som Musikskolan hyr ut är i första hand avsedda för i Mitt i Musiken åk 3-6, ”Intro-nivån”. För denna nivå har vi också en rabatterad hyra. Musikskolan strävar efter att ha en bra instrumentpark för uthyrning men så fort du bestämt dig för att fortsätta i Mitt i Musiken bör du fundera på att köpa ett eget eller hyr-köpa av musikhandel. Läraren ger råd kring instrumentinköp så KÖP INGET utan att fråga denne till råds!

Du kan också behöva skaffa tillbehör och förslitningsdelar: Rörblad till saxofon, harts till stråkar, strängar, plektrum och capo till gitarr, stockar till trummor, notställ etc.

För deltagande i Teater/Dramagrupperna krävs en medlemsagift i Teaterverkstan på 150 kr/år. Betalningen administreras av Teaterverkstan.

Avboka eller sluta på en kurs.

Anmälan till en terminskurs på Musikskolan är bindande. Musikskolan planerar sin verksamhet utifrån att så många som möjligt ska få chansen att lära sig spela musik eller teater. Om vi har planerat för att ta emot dig och någon annan fick då kanske inte chansen. Avgift för bokad kurs som du uteblir ifrån eller vill avsluta återbetalas ej. Det finns möjlighet att få tillbaks avgiften om du meddelar före första kursdagen att du inte vill ha platsen. Om du har för avsikt att inte fullfölja en kurs måste det meddelas så fort som möjligt till Musikskolan. Rådgör först med din(a) lärare och gå sedan in på ditt vårdnadshavarkonto och avsluta kursen.

Integritet och personuppgifter.

Ånge Musikskola är en del av Ånge Kommun och hanterar personuppgifter i enlighet med GDPR. I samband med din registrering och kursbokning godkänner du att vi lagrar och använder dina uppgifter i vår verksamhet för att fullfölja vårt uppdrag. Om du eller ditt barn har skyddad identitet så behöver ni få hjälp med anmälan och annan kursadministration. Mejla aldrig känsliga personuppgifter eller uppgifter som rör skyddad identitet till Kulturskolan. Ring istället Musikskolansadministration för att få hjälp med bokning.

Fotografering, film- och ljudupptagning.

Kulturskolan dokumenterar ofta undervisning och föreställningar via bild, ljud- och filmupptagning och använder detta för pedagogiska ändamål inom StudyAlong och/eller för att marknadsföra verksamheten i våra olika digitala kanaler. Du ger härmed ditt samtycke till publicering av bild och film i Musikskolans kanaler men kan närsomhelst ändra detta i din profil.

Hur kommer jag i kontakt med Musikskolan?

Besök oss på:
Bobergsgymnasiet
Västra Skolgatan 6

Post:
Ånge Musikskola
Box 116
841 22 Ånge

Expedition/administration
Tel: 0690-250 225 
Mejl: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. 

Webb och sociala medier
Hemsida: https://www.ange.se/utbildning-och-forskola/musikskola
Kurskatalog och anmälan: www.studyalong.se/ange
Facebook: https://www.facebook.com/AngeMusikskola
Instagram: @angemusikskola