Användarvillkor - Salems kulturskola

Information och villkor för att boka och betala Kulturskolans kurser


 

Samtliga elever samt elevens vårdnadshavare måste registrera ett konto i StudyAlong. Detta för att kunna boka, betala samt få löpande information som berör de kurser som eleven deltar i. När du registrerar och bokar en kurs godkänner du att vi lagrar och använder dina personuppgifter i vår verksamhet för att fullfölja avtalet gentemot dig. 



Information om Kulturskolans regler och avgifter finns att läsa på: https://www.salem.se/barn--utbildning/kulturskolan/om-kulturskolan/

 

Vad är StudyAlong?


StudyAlong är ett system framtaget för Sveriges kultur- och musikskolor bestående av fyra integrerade delar: kurskatalog - adminverktyg - lärplattform - undervisningsmaterial. Kulturskolan i Salem använder sig av StudyAlong för att erbjuda kursplatser via kurskatalogen samt för att administrera bokning, bekräftelse, betalning av och information om kurser. För detta ändamål krävs att samtliga elever samt minst en vårdnadshavare per elev registrerar konton i StudyAlong. Kulturskolans lärare använder StudyAlong för att dels kommunicera och informera såväl elever som föräldrar om undervisningen samt för att dela noter, texter och musik med sina elever på ett lagligt sätt.

Priser

Priset för Kulturskolans kurser framgår i kurskatalogen och anges alltid inklusive moms. I kundvagnen visas det totala priset samt eventuella övriga avgifter inklusive moms. Betalningsvillkor finns angivet i kundvagnen beroende av valt betalningssätt.



Köpprocessen och betalningsvillkor

Köpet genomförs och bokningen är definitiv när du godkänner betalning via faktura alternativt betalar med kort. Fakturan skickas hem inom 60 dagar efter kursstart och ska betalas innan förfallodatum som är 30 dagar, därefter överlämnas fordran till inkasso. OBS! Obetald faktura gäller inte som avbokning.
Om du under köpprocessen ångrar några av de kurser du valt trycker du på "Ta bort" i din kundvagn och kursen tas då bort. Du har möjlighet att korrigera de val du gjort tills du har bekräftat betalningen antingen via kort eller faktura.

 

Bokningsbekräftelse


När du bokar din plats får du en bekräftelse, detsamma som kurskallelse till din angivna e-postadress med information om plats, tid, dag och lärare. Har du inte fått en bekräftelse via e-post, var vänlig kontakta Kulturskolan (Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.).



 

Ångerrätt


Din ångerrätt gäller under 14 dagar. Ångerrätten börjar löpa den dag då köpet genomförs. Du avsäger dig din ångerrätt om du påbörjar kursen inom 14 dagar från genomfört köp alternativt om du bokar en kurs som startar inom 14 dagar från genomfört köp. 
Meddela Kulturskolan via e-post (Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.) om du vill nyttja din ångerrätt. I ditt meddelande till oss måste det tydligt framgå att du ångrar dig.



 

Avbokning av plats


Du avbokar genom att meddela Kulturskolan via e-post (uppge barnets namn och kurs). Om du avbokar kursen efter att ångerfristen löpt ut, men före officiell kursstart har du rätt till återbetalning av kursavgiften. Vi återbetalar eller reducerar inte avgiften om du avbokar påbörjad kurs eller slutar under pågående termin.

Sjukdom eller skada


Vid sjukdom/skada kan platsen avbokas och relevant del av avgiften återbetalas mot uppvisande av läkarintyg. Läkarintyget skickas till Kulturskolan via brev eller e-post (adresser enligt nedan). 





Inställd kurs eller ändrad tid för kurs 


Kulturskolan kan tvingas ställa in en kurs. Du har då rätt att få tillbaka den avgift du betalat. Om kursstarten skjuts upp mer än två veckor har du rätt att avboka kursen och få tillbaka kursavgiften. Detsamma gäller om du inte längre kan delta på grund av att kulturskolan tvingas ändra dag för kursen, ändra lektionstidens start- eller sluttid med mer än 30 minuter eller om vi inte kan erbjuda lektion inom det tidsspann som du bokat. 



Antal tillfällen för terminskurs, full avgift



För kurs som sträcker sig över en hel termin är du garanterad minst 12 erbjudna tillfällen som avser en lektion, framträdande, repetitioner etc. Vid dessa tillfällen  finns en lärare på en anvisad tid och plats. 



Inställd undervisning


När så är möjligt sätter vi in vikarie om ordinarie lärare är frånvarande. Vi kompenserar inte med ytterligare undervisningstillfällen vid inställda lektioner, såvida det inte blir färre än 12 erbjudna tillfällen under innevarande termin. Inställda lektioner/tillfällen meddelas via ditt StudyAlong-konto genom sms och/eller e-post.



Vill du fortsätta på din kurs även nästa termin?

Du köper endast kurs för en termin i taget, så du måste aktivt köpa kursplats till nästa termin. Inför nästa termin mailar Kulturskolan ut ett erbjudande om att  fortsätta via StudyAlong. Du hittar det på ”Mina sidor”. Du erbjuds då förtur till att köpa fortsättning av din kurs. För att säkra din plats måste du köpa kursen inom angiven svarstid. Om du inte köper kursen innan angiven svarstid, försvinner erbjudandet och kursplatsen läggs ut i vår kurskatalog tillgänglig för nya elever. Har du inte nyttjat din förtur och ångrar dig måste du gå in i kurskatalogen och köpa någon av de kursplatser som finns där. 

Information om hur Kulturskolan behandlar dina personuppgifter

Salems kommuns Barn- och utbildningsnämnd är personuppgiftsansvarig för de personuppgifter som behandlas inom ramen för Kulturskolans verksamhet. Vi bryr oss om våra elevers och vårdnadshavares integritet och förbinder oss att respektera och skydda dina personuppgifter i enlighet med gällande lagar. För att hjälpa dig att förstå hur vi samlar in och använder information om dig har vi sammanställt denna information. Du är alltid välkommen att kontakta oss med frågor, funderingar eller förfrågningar som rör hur vi behandlar dina personuppgifter. Kontaktuppgifterna finner du längst ned i denna information.

Information som vi samlar in

Det är viktigt för oss att du känner till vilken information vi samlar in om dig och hur vi samlar in den.

Informationen vi samlar in är den du ger oss i samband med att du gör en anmälan till Kulturskolan som avser ditt barn. Vi kommer att lagra informationen så länge som ditt barn är elev i Kulturskolan. 

Syfte och rättslig grund med personuppgiftsbehandlingen

I och med att du anmäler ditt barn till en kurs i Kulturskolan ingår du ett avtal. Personuppgifterna vi samlar in krävs för att fullgöra detta avtal och för att vid behov kunna kommunicera med dig eller ditt barn.

 

Dina rättigheter

Du har enligt Dataskyddsförordningen, (GDPR), rätt att få tillgång till den information som vi har registrerat om dig. Vi är måna om att all personlig information som finns lagrad hos oss är korrekt. Om du skulle upptäcka att vi trots detta har ofullständiga eller felaktiga personuppgifter om dig i våra register ber vi att du meddelar oss detta så att vi har möjlighet att korrigera, komplettera eller ta bort information.

 

Personuppgiftsansvar och tillgång till data


Barn- och utbildningsnämnden i Salems kommun är personuppgiftsansvarig. PlayAlong AB är enligt avtal personuppgiftsbiträde för Salems kommun

Du har rätt att kontakta oss för att få information om vilka uppgifter som behandlas om dig eller för att begära rättelse, överföring, radering eller begränsning av dina personuppgifter. Mer om hur personuppgifter hanteras inom Salems kommun samt hur du begär ut uppgifter finns på kommunens hemsida, https://www.salem.se/kommun--politik/personuppgifter/

 

 

Du kan även kontakta vårt dataskyddsombud på följande adress.

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. eller på telefon 08-532 598 00.

 

Du har även rätt att inge klagomål till tillsynsmyndigheten Datainspektionen om du tycker att vi behandlar dina personuppgifter på ett felaktigt sätt.

 

Kontakta Kulturskolan 


För frågor kring din köpta kurs eller om vår verksamhet är du välkommen att kontakta Kulturskolan på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. eller lämna ett meddelande på telefonsvarare: 08-532 598 61

Besöksadress: 


Säbyhallsvägen 24

144 30 Rönninge

Postadress: 


Salems kommun


Kulturskolan 


144 80 Rönninge.