Partille användarvillkor

Kulturskolans avgifter och rabatter

I avgiften för de flesta instrumentkurser ingår individuell eller gruppundervisning samt orkester eller ensemble. För priser se respektive kurs i kurskatalogen. Avgiften är mer subventionerad för kursdeltagare som är under 25 år.

Priset för kulturskolans kurser framgår i kurskatalogen och anges alltid i SEK inklusive moms. I kundvagnen visas det totala priset (SEK) inklusive moms.

Vuxenelev – över 24 år
Du som är 24 år har möjlighet att boka kurser på kulturskolan i mån av plats. Du betalar då vuxenavgift för kursen. Kursplatsen gäller endast en termin i taget och får bokas på nytt i mån av plats kommande termin.

 

Intresseanmälan

Om en kurs är fullbokad kan du göra en intresseanmälan. En intresseanmälan är inte en köplats. Om det blir plats ledig kan du få erbjudande att det finns nya platser att boka i kurskatalogen. Intresseanmälan gäller endast innevarande termin.

 

Bokning och betalning

För att boka en kurs måste du registrera ett konto på StudyAlong. Du anmäler ditt barn via kurskatalogen på www.studyalong.se/partille. Där väljer du den eller de kurser du eller ditt barn vill gå genom att lägga den/dessa i varukorgen.

Om du under bokningsprocessen ångrar en kurs du valt kan du trycka på "Ta bort" i din kundvagn och kursen tas då bort. Du har möjlighet att korrigera de val du gjort tills du har godkänt betalning. Efter att ditt köp har genomförts dirigeras du automatiskt till en sida med titeln "Orderbekräftelse". Den skickas till din angivna e-postadress med information om plats, tid, dag och lärare. Har du inte fått en bekräftelse via e-post, var vänlig kontakta Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Samtliga rabatter dras av automatiskt när du har bokat en kurs och slutför din bokning i kassan.

Köpet genomförs via kort eller Swish och är definitivt när du godkänner betalning.

Alla avgifter för kurser avser en termin eller kortkurs.

För att fortsätta på Kulturskolan kommande termin måste du köpa en ny kurs. Du som redan går på Kulturskolan får ett kurserbjudande på "Mina sidor" i StudyAlong. Denna kurs måste du godkänna och betala inom angiven svarstid för att säkra din plats under kommande termin.

 

Ångerrätt och avbeställning

Din ångerrätt gäller under 14 dagar från det datum då ditt köp av kurs genomfördes. Du avsäger dig din ångerrätt om du påbörjar kursen inom 14 dagar från genomfört köp alternativt om du köper en kurs som startar inom 14 dagar från genomfört köp.

Om du vill avbeställa din kurs efter det att 14 dagars ångerrätt har passerat, men före officiell kursstart, så har du rätt till återbetalning av kursavgiften med avdrag för en administrationsavgift på 300 kr.

Vi återbetalar eller reducerar inte avgiften om du avbeställer en redan påbörjad kurs eller om du avbryter en kurs under pågående termin.

Meddela kulturskolan via e-post till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. om du vill avbeställa din kurs. Uppge tydligt att du vill avbeställa din kurs, vilken kurs du vill avbeställa, elevens namn samt födelsedatum.

 

Sjukdom eller skada

Vid sjukdom eller skada kan kursen avbrytas och del av avgiften återbetalas mot uppvisande av läkarintyg. Läkarintyget scannas in och mejlas till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

 

Inställd kurs

Kulturskolan kan tvingas ställa in en kurs. Du har då rätt att få tillbaka den avgift du har betalat.

 

Kurser

Kulturskolan erbjuder minst 25 lärarledda kurstillfällen, fördelat över två terminer. Normalt erbjuds ca 12 kurstillfällen under hösten och ca 13 kurstillfällen under våren.
För kortkurser kan antalet kurstillfällen variera, och detta framkommer i kurskatalogen.

Med kurstillfälle menas schemalagd lektion, extra repetitionstillfälle, konsert, föreställning, lägerverksamhet, tillfälle med fjärr- och/eller distansundervisning, digitalt framträdande, filminspelning för webben, konsertbesök eller liknande tillfälle under överseende av en eller flera lärare.

Om inte Kulturskolan kan erbjuda minst 25 lärarledda kurstillfällen under ett sammanhållet läsår kommer kursdeltagarna i första hand att erbjudas att ta igen lektionen vid senare tillfälle om möjlighet finns till detta. Ett ersättningstillfälle kan i det fallet komma att erbjudas på en annan veckodag, under en annan tid, eller i en annan form än det inställda ordinarie kurstillfället. Kursavgiften kommer inte att reduceras eller återbetalas med anledning av inställd lektion.

 

Kulturskolans undervisningsformer

Lektionslängden varierar för olika kurser. Kulturskolan förbehåller sig rätten att ändra nedan angivna lektionslängder beroende på gruppstorlek och antal bokade elever. Fjärr- och/eller distansundervisning kan förekomma.

Avgiften per kurs och termin är detsamma oavsett lektionslängd.

Lektionslängd:

Enskild undervisning i instrument och sång, 20 min

Mindre grupp i instrument och sång, 30 min

Större grupp i instrument och sång, 40 min

Ensemble och orkester, 40–90 min

Teatergrupp, 60–100 min

Dansgrupp, 30–90 min

Lov-, helg- och kortkurser, 20–60 min

Barn- och ungdomskör, 30–60 min

 

Hyra av instrument

För att delta i musikundervisningen behöver man ett instrument, detta gäller alla musikkurser. Pianoelever måste ha tillgång till ett piano, akustiskt eller digitalt, för att kunna öva. Piano kan inte hyras, vilket gäller även för trummor. Rådgör gärna med läraren innan ni hyr/köper ett instrument!

Kulturskolan hyr i mån av tillgång ut fiol, altfiol, cello, kontrabas, fagott, klarinett, oboe, saxofon, tvärflöjt, trombon, trumpet, tuba och valthorn.

I hyran ingår inte förbrukningsmaterial som t ex rörblad, strängar med mera. Man får i första hand hyra instrumentet under första spelåret, därefter i mån av tillgång.

Avgiften per instrument och termin är en bokningsavgift och denna avgift återbetalas ej. Detta gäller även för det fall en elev införskaffar ett eget instrument under påbörjad termin. Instrumentet ska återlämnas till Kulturskolan omgående efter att kursen har avslutats. Återlämnat instrument kvitteras av lärare vid kulturskolan.

Hyrinstrument är inte försäkrade genom kulturskolan. Det är därför viktigt att du som vårdnadshavare ser över din hemförsäkring så att den täcker eventuella skador som kan uppstå på det instrument med tillhörande utrustning som ni hyr av Kulturskolan. Vårdnadshavare är ansvariga för instrumenten under hyrtiden.

En elev som hyrt ett instrument av Kulturskolan är skyldig att vårda instrumentet väl och se till att instrumentet är i samma skick när det återlämnas som vid utlämnandet.

Vid eventuella skador på instrumentet som uppkommit under hyrestiden står eleven för reparationskostnaderna. Vid förlorat instrument ersätter eleven kostnaden för instrumentet med det nominella värde som framgår av ansvarsförbindelsen. Värdet varierar mellan olika instrument.

Hyrt instrument får ej lånas ut eller användas av annan än eleven.

I fråga om underårig elev är i stället vårdnadshavare ersättningsskyldig enligt ovan vid skadat eller förlorat instrument under hyrestiden.

 

Inställda lektioner

Lärarledda inställda lektioner meddelas eleverna och/eller vårdnadshavare via StudyAlong, sms och/eller e-post. Det är därför viktigt att alla elever och vårdnadshavare har fyllt i aktuella kontaktuppgifter på ”Min sida” i StudyAlong. Kulturskolan garanterar inte att en inställd lektion ersätts med en vikarie. Däremot erbjuds minst 25 lärarledda kurstillfällen under läsåret. (Läs mer under Kurser)

 

Vad är StudyAlong?

StudyAlong är ett verksamhetssystem framtaget för Sveriges musik- och kulturskolor bestående av fyra integrerade delar:

  • kurskatalog
  • adminverktyg
  • lärplattform med video- och chattfunktion
  • undervisningsmaterial

Kulturskolan i Partille använder sig av StudyAlong för att erbjuda kursplatser via kurskatalogen och för att administrera bokning, bekräftelse och betalning samt för att kommunicera och informera om undervisningen.

StudyAlong används även för att dela noter, texter, musik och filmer mellan lärare och elever samt för fjärr- och distansundervisning.

Myndig elev samt vårdnadshavare för underårig elev måste registrera ett konto i StudyAlong. Detta är nödvändigt bland annat för att kunna boka, betala samt få löpande information om de kurser som eleven deltar i.

 

Hur fungerar iRum?

De digitala klassrummen - iRummen - i StudyAlong är gruppchattar där berörda elever, vårdnadshavare och lärare för gemensam dialog, främst rörande undervisning inkl. videochatt, bild, film och digitala lektioner. Den dialog som förs i ett digitalt klassrum är att jämställa med den dialog som förs i ett fysiskt undervisningsrum där samtliga deltagare i rummet tar del av dialogen. Du som vårdnadshavare/elev kan när som helst radera dina inlägg eller höra av dig till oss om du behöver hjälp med att radera dina inlägg i iRummen.
OBS! samtliga inlägg/bilder/filmer som postas i respektive iRum går automatiskt ut som notiser till samtliga deltagare som tar del av dialogen. Notiser skickas ut via mejl och syns på StudyAlong, ”Mina sidor”.

 

Behandling av personuppgifter - GDPR

När du som myndig elev eller som vårdnadshavare till underårig elev registrerar konto i StudyAlong uppger du dina/ditt barns personuppgifter. I samband med registrering och kursbokning godkänner du att Partille kommun lagrar och använder personuppgifterna i kulturskolans verksamhet för att fullfölja ingånget avtal.

Följande personuppgifter om dig/ditt barn behöver registreras/sparas för att Huddinge kommun ska kunna behandla din ansökan om plats vid Kulturskolan och för att fullgöra avtalet:

  • Namn
  • Personnummer
  • E-postadress
  • Adress
  • Telefonnummer
  • IP-adress

Adressuppgifter hämtas automatiskt från Skatteverket. Övriga nödvändiga uppgifter registrerar du själv när du använder tjänsten för att ansöka om plats till Kulturskolan. Om du inte registrerar efterfrågade uppgifter kommer kommunen inte kunna behandla din ansökan till Kulturskolan.

Kontakta Kulturskolan om du vill veta vilka av dina personuppgifter vi använder och hur vi använder dessa. Du kan också be oss ändra dina personuppgifter om något i uppgifterna är fel. Kontakta oss även om du vill att vi ska radera dina personuppgifter eller om du tycker att vi använder dina personuppgifter fel på något sätt.

Du kan begära att få ta del av dina personuppgifter som Partille kommun använder om du till exempel vill ge uppgifterna till någon annan organisation. Partille kommun kan då lämna personuppgifterna till dig om det inte påverkar någon annan på ett negativt sätt.

Du kan alltid kontakta Partille kommun och säga att du vill återkalla samtycket till att du själv (myndig elev) eller ditt barn får synas/vara med på bild/film inom kulturskolans verksamhet.

Om du har några frågor om dina personuppgifter ska du kontakta Partille kommun.

Behöver du särskild hantering av skyddade personuppgifter? Kontakta Kulturskolan för manuell registrering.

Om du vill klaga på hur Partille kommun använder dina personuppgifter kan du kontakta Datainspektionen.

Partille kommun tillämpar gällande integritetslagstiftning vid all behandling av personuppgifter. Läs mer om hur Partille kommun hanterar dina personuppgifter på: www.partille.se/personuppgifter/gdpr/

 

Sekretesspolicy

Partille Kulturskola säljer inte data till en tredje part såvida det inte krävs för att utföra en beställning.

 

Cookies

StudyAlong använder sig av cookies enligt Electronic Communications Act, 25 juli 2003. En cookie är en liten textfil som lagras på din dator och som innehåller information för att hjälpa webbutiken att identifiera och följa användare.

Cookies finns som sessionscookies och som cookies som lagras permanent på din dator. Under tiden för ditt första besök i webbutiken blir din webbläsare tilldelad en sessionscookie som är unik och som används för att inte blanda ihop dig som användare med andra användare.

För att kunna använda webbutiken bör du tillåta cookies i din webbläsare. Denna typ av cookie används enbart för att ge dig som besökare en bättre upplevelse och support och lagrar inga personliga uppgifter om dig. Cookies kan raderas.

I StudyAlongs webbutik används cookies exempelvis för att bevaka din kundvagn, dina inställningar och vilka sidor du besökt för att kunna ge dig som användare en bättre kundupplevelse och support.

 

Force Majeure

Vid händelse av krig, extraordinär händelse, eldsvåda, naturkatastrof, epidemi, pandemi, brottsligt angrepp, extrema väderförhållanden eller närliggande oförutsedda händelser frånsäger sig Kulturskolan ansvaret att fullfölja sitt åtagande att leverera kurser enligt gällande villkor. Kulturskolans kurs- och instrumentavgift rabatteras eller återbetalas ej.

 

Uppgifter

Kulturskolan, Partille kommun

Telefon: 031-792 10 00

Organisationsnummer: 212000–1272

Gamla Kronvägen 56 (Kulturum)

433 33 Partille

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.