Varberg användarvillkor

Samtliga elever samt en målsman för eleven måste registrera ett konto i StudyAlong. Detta för att kunna boka, betala samt få löpande information som berör de kurser som eleven deltar i. När du registrerar och bokar en kurs godkänner du att vi lagrar och använder dina uppgifter i vår verksamhet för att fullfölja avtalet gentemot dig. 

Vad är StudyAlong?
StudyAlong.se är ett system framtaget för Sveriges kultur- och musikskolor bestående av fyra integrerade delar: 

- kurskatalog

- administrativt verktyg

- lärplattform

- undervisningsmaterial

För detta ändamål krävs att samtliga elever samt minst en målsman per elev registrerar konton i StudyAlong. Kulturskolans lärare använder StudyAlong för att dels kommunicera och informera såväl elever som föräldrar om undervisningen samt för att dela noter,texter och musik med sina elever på ett lagligt sätt.

Hur fungerar iRum?
De digitala klassrummen - iRummen - i StudyAlong är gruppchattar där berörda elever, vårdnadshavare och lärare för gemensam dialog, främst rörande undervisning. Den dialog som förs i ett digitalt klassrum är att jämställa med den dialog som förs i ett fysiskt undervisningsrum; samtliga deltagare i rummet tar del av dialogen. Du som vårdnadshavare/elev kan när som helst radera dina inlägg eller höra av dig till oss om du behöver hjälp med att radera dina inlägg i iRummen. OBS! samtliga inlägg som postas i respektive iRum går automatiskt ut som notiser till samtliga deltagare som tar del av dialogen. Notiser skickas ut via mail och syns på StudyAlong, ”Mina sidor”.

Betalningsvillkor

Betalningsalternativ

Du kan välja mellan betalsätten faktura, swish och kortbetalning.

 

Priser och betalning 
Priset för kulturskolans kurser framgår i kurskatalogen och på varberg.se/kulturskolan. I kundvagnen visas det totala priset, eventuella övriga avgifter och betalningsvillkor beroende av valt betalningssätt. 

Köpprocessen 
Om du under köpprocessen ångrar några kurser du valt trycker du på "Ta bort" i din kundvagn och kursen tas då bort. Du har möjlighet att korrigera de val du gjort tills du har bekräftat betalningen. Efter att ditt köp genomförts på våra betalpartners hemsidor dirigeras du automatiskt till en sida med titeln "Orderbekräftelse". Skriv ut denna sida som kvitto.

Bekräftelse och betalning 
Köpet genomförs och bokningen är definitiv när du godkänner betalning. Om du valt betalningsalternativet faktura skickas den hem till dig under terminen och ska betalas innan förfallodatum (30 dagar). Påminnelse skickas ut av vårt inkassobolag Visma Financial Solutions. Om du inte betalar påminnelsefakturan i tid skickas ett inkassokrav. Även inkassokrav skickas med Visma Financial Solutions som avsändare OBS! Obetald faktura gäller inte som avbokning. 

När du bokar din plats får du en bekräftelse till din angivna e-postadress med information om plats, tid, dag och lärare. Har du inte fått en bekräftelse via e-post, var vänlig kontakta kulturskolan.

Återbetalning av kursavgift
Avbokning av plats 

Vi återbetalar eller reducerar inte avgiften om du avbokar påbörjad kurs eller slutar under pågående termin.

Längre sjukdom eller skada 
Vid längre sjukdom/skada kan platsen avbokas och relevant del av avgiften återbetalas mot uppvisande av läkarintyg. 

Inställd kurs eller ändrad tid för kurs 

Du rätt att få tillbaka den avgift du betalat om:

- Kulturskolan tvingas ställa in en kurs.

- Du inte längre kan delta på grund av att vi tvingas ändra tid för kursen.

Lektioner
Antal tillfällen för terminskurs, full avgift 

För kurs som sträcker sig över ett helt läsår är du garanterad minst 25 lektionstillfällen. Med lektionstillfälle menar vi lektion, konsert, vernissage, föreställning, workshop och uppsökande av extern verksamhet för inspiration. Vid dessa tillfällen finns en lärare på en anvisad tid och plats. Hösten brukar rymma runt 12 lektionstillfällen och våren runt 14 lektionstillfällen.

Inställda lektioner 
När så är möjligt sätter vi in vikarie om ordinarie lärare är frånvarande. Vi kompenserar inte med ytterligare lektionstillfällen vid inställda lektioner om vi uppfyller 25 tillfällen på ett läsår. Inställda lektioner meddelas via sms och/eller e-post. 

Frånvaro elev
Om en elev inte kommer till de tre första lektionerna på en termin utan att meddela kulturskolan anser vi att eleven slutat. Då avbokas eleven och platsen blir ledig för andra att söka. Platsen måste ändå betalas av eleven som slutat och ingen avgift återbetalas. Om faktura valts som betalningssätt kommer faktura att skickas.

Vill du fortsätta på din kurs även nästa termin? 
Du köper endast kurs för en termin i taget och måste aktivt köpa kursplats till nästa termin. Inför nästa termin mailar Kulturskolan ut ett erbjudande om att fortsätta via StudyAlong. Du hittar det på målsmanskontots ”Mina sidor”. Du erbjuds då förtur till att köpa fortsättning av din kurs. För att säkra din plats måste du köpa kursen inom angiven svarstid. Om du inte köper kursen inom angiven svarstid försvinner erbjudandet och kursplatsen läggs ut i vår kurskatalog, tillgänglig för nya elever. Har du inte nyttjat din förtur och ångrar dig måste du gå in i kurskatalogen och köpa någon av de kursplatser som finns där.

Personuppgiftshantering
De personuppgifter du anger kommer behandlas av Varbergs kommun. Du kan läsa mer om Varbergs kommuns hantering av personuppgifter på www.varberg.se/personuppgifter.

Kontakt
För frågor kring din anmälan till kulturskolan eller om vår verksamhet är du välkommen att kontakta Kulturskolan Varberg på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. eller ring 0340-88614.

Besöksadress:

Greve Jacobs väg 6

43244 Varberg