Mina pågående bokningar:

Gå vidare

Inriktning

  • Alla
  • Äventyrsvandring
  • Digitalt
  • Kulturgaranti
  • Valfritt
  •  

Fler val

Fritextsök:
 
Visa endast
lediga platser:
Ja
Nej
Nollställ filtrering
Period
Kulturgaranti

06 Upptäck biblioteket! Tumba bibliotek

Tumba torg 105, Tumba bibliotek, Tumba
Kom på biblioteksvisning! Förskoleklassen besöker biblioteket och får veta mer om vad biblioteket har att erbjuda. På ett lekfullt sätt lär vi barnen vad bibliotek och böcker är, hur man hittar på biblioteket och vilka olika medier som finns. Inför besöket kan ni lämna in ifyllda lånekortsblanketter så får barnen sina första lånekort i samband med besöket, de kommer också få en bokgåva. Besöket tar ca. en timme och störst behållning har barnen om de inte är fler än 15. Vi kan naturligtvis anpassa besöket efter funktionsbehov, TAKK, bildstöd och lugna rum går att ordna efter behov. Har du frågor kontakta sara.wiklund@botkyrka.se Kulturgarantin - en del av Botkyrkas kulturella allemansrätt Den här aktiviteten är utvald för årskursen, räcker till alla elever och den återkommer varje läsår - en kulturgaranti! Det ska vara lätt att integrera kulturupplevelsen i ordinarie undervisning och det blir till en rättighet för alla elever i Botkyrka.
Visa mer
Biblioteket | Förskoleklass | Antal bokade: 584/600 | Kulturaktör: Alby Bibliotek, Tumba Bibliotek
16 platser kvar
Boka
Period
Kulturgaranti

06 Upptäck biblioteket! Vårsta bibliotek

Ringvägen 2C, Vårsta bibliotek, Vårsta
Kom på coronasäker biblioteksvisning!! Förskoleklassen besöker biblioteket/biblioteket besöker förskoleklassen och får veta mer om vad biblioteket har att erbjuda. På ett lekfullt sätt lär vi barnen vad bibliotek och böcker är, hur man hittar på biblioteket och vilka olika medier som finns. Besöket avslutas ofta med att barnen i förskoleklassen får ett eget bibliotekskort och en bokgåva. Kortet är gratis men vårdnadshavare skriver under en blankett. Blanketten skickas hem med barnet, finns att hämta på biblioteket eller kan skrivas ut från bibliotekets webbsida. Biblioteksbesöket tar ungefär 1 timma och vi tar emot max 15 elever per biblioteksvisning. När vi fått en intresseanmälan hör vi av oss och bokar in en tid. Kulturgarantin - en del av Botkyrkas kulturella allemansrätt Den här aktiviteten är utvald för årskursen, räcker till alla elever och den återkommer varje läsår - en kulturgaranti! Det ska vara lätt att integrera kulturupplevelsen i ordinarie undervisning och det blir till en rättighet för alla elever i Botkyrka.
Visa mer
Biblioteket | Förskoleklass | Antal bokade: 56/400 | Kulturaktör: Vårstabibliotek
344 platser kvar
Boka
Period
Kulturgaranti

06 Upptäck biblioteket! – Alby bibliotek

Albyvägen 6c, Alby bibliotek, Alby
Kom på biblioteksvisning! Förskoleklassen besöker biblioteket/biblioteket besöker förskoleklassen och får veta mer om vad biblioteket har att erbjuda. På ett lekfullt sätt lär vi barnen vad bibliotek och böcker är, hur man hittar på biblioteket och vilka olika medier som finns. Besöket avslutas ofta med att barnen i förskoleklassen får ett eget bibliotekskort och en bokgåva. Kortet är gratis men vårdnadshavare skriver under en blankett. Blanketten skickas hem med barnet, finns att hämta på biblioteket eller kan skrivas ut från bibliotekets webbsida. Biblioteksbesöket tar ungefär 1 timma och vi tar emot max 15 elever per biblioteksvisning. När vi fått en intresseanmälan hör vi av oss och bokar in en tid. Kulturgarantin - en del av Botkyrkas kulturella allemansrätt Den här aktiviteten är utvald för årskursen, räcker till alla elever och den återkommer varje läsår - en kulturgaranti! Det ska vara lätt att integrera kulturupplevelsen i ordinarie undervisning och det blir till en rättighet för alla elever i Botkyrka.
Visa mer
Biblioteket | Förskoleklass | Antal bokade: 176/333 | Kulturaktör: Alby Bibliotek
157 platser kvar
Boka
Period
Kulturgaranti

06 Upptäck Fittja bibliotek

Fittja bibliotek, Fittja bibliotek, Fittja torg 14, Fittja
Förskoleklassen besöker biblioteket och får veta mer om vad biblioteket har att erbjuda. På ett lekfullt sätt lär vi barnen vad bibliotek och böcker är, hur man hittar på biblioteket och vilka olika medier som finns. Besöket avslutas ofta med att barnen i förskoleklassen får ett eget bibliotekskort och en bokgåva. Kortet är gratis men vårdnadshavare skriver under en blankett. Blanketten skickas hem med barnet, finns att hämta på biblioteket eller kan skrivas ut från bibliotekets webbsida. Biblioteksbesöket tar ungefär 1 timma och vi tar emot max 15 elever per biblioteksvisning. När vi fått en intresseanmälan hör vi av oss och bokar in en tid. Kulturgarantin - en del av Botkyrkas kulturella allemansrätt Den här aktiviteten är utvald för årskursen, räcker till alla elever och den återkommer varje läsår - en kulturgaranti! Det ska vara lätt att integrera kulturupplevelsen i ordinarie undervisning och det blir till en rättighet för alla elever i Botkyrka.
Visa mer
Biblioteket | Förskoleklass | Antal bokade: 89/120 | Kulturaktör: Fittja Bibliotek
31 platser kvar
Boka
Period
Kulturgaranti

2 Konsert i skolan med Kulturskolan

På skolan, På skolan, Botkyrka
Kulturskolan kommer till er i början av höstterminen 2023! Musik, instrument, dans och sång! Kulturskolans lärare kommer till skolan och besöker normalt alla elever i årskurs 2. Hösten 2023 blir det för ovanlighetens skull både årskurs 2 och 3 som får ta del av detta. Det är med anledning av uppehållet under pandemin. Innehåll: en liten inspirationskonsert med Kulturskolan på flera olika instrument, dans och sång både för och tillsammans med barnen. Kulturskolan lärare berättar också om vad kulturskolan är och vad man kan göra hos oss och hur eleverna kan anmäla sig. Konserten är 30-40 minuter lång och är en del av Botkyrkas kulturella allemansrätt. Besöket är därmed kostnadsfritt. Vi kontaktar er för att boka in datum. Kulturgarantin - en del av Botkyrkas kulturella allemansrätt Den här aktiviteten är utvald för årskursen, räcker till alla elever och den återkommer varje läsår - en kulturgaranti! Det ska vara lätt att integrera kulturupplevelsen i ordinarie undervisning och det blir till en rättighet för alla elever i Botkyrka.
Visa mer
Musik | Årskurs 2-Årskurs 3 | Kulturaktör: Botkyrka Kulturskola
Visa tillfällen
Antal bokade: 0/150
Boka
Antal bokade: 0/150
Boka
Period
Kulturgaranti

3 Introduktion i järnåldersbyn Hogslaby

Röda huset Hågelby, Röda huset Hogslaby, Tumba
Gör en djupdykning in i arkeologins värld! Detta är första besöket av två i Hogslaby. Vi introducerar arkeologi för barnen och hur länge sedan forntiden egentligen var. Det blir en interaktiv guidning om järnålderns vardag och föreställningsvärld. Barnen får i grupper utforska gamla föremål och vi visar hur människorna levde under järnåldern. Därefter tar vi en vandring och tittar på forntida spår i landskapet. Båda besöken i Hogslaby uppfyller flera av de centrala målen i t.ex. ämnet historia, se vidare den bifogade filen nedan. Kulturgarantin - en del av Botkyrkas kulturella allemansrätt Den här aktiviteten är utvald för årskursen, räcker till alla elever och den återkommer varje läsår - en kulturgaranti! Det ska vara lätt att integrera kulturupplevelsen i ordinarie undervisning och det blir till en rättighet för alla elever i Botkyrka.
Visa mer
Kulturarvspedagogik | Årskurs 3 | Kulturaktör: Hogslaby
Visa tillfällen
Måndag den 28 aug 11:00-13:00  | Antal bokade: 0/32
Boka
Måndag den 28 aug 12:00-14:00  | Antal bokade: 0/32
Boka
Tisdag den 29 aug 09:00-11:00 Fullbokat
Fullbokat
Tisdag den 29 aug 11:00-13:00  | Antal bokade: 0/32
Boka
Tisdag den 29 aug 12:00-14:00  | Antal bokade: 0/32
Boka
Onsdag den 30 aug 09:00-11:00 Fullbokat
Fullbokat
Onsdag den 30 aug 11:00-13:00  | Antal bokade: 0/32
Boka
Onsdag den 30 aug 12:00-14:00  | Antal bokade: 0/32
Boka
Torsdag den 31 aug 09:00-11:00 Fullbokat
Fullbokat
Torsdag den 31 aug 11:00-13:00  | Antal bokade: 0/32
Boka
Torsdag den 31 aug 12:00-14:00 Fullbokat
Fullbokat
Fredag den 01 sept 12:00-14:00  | Antal bokade: 0/32
Boka
Fredag den 01 sept 09:00-11:00 Fullbokat
Fullbokat
Fredag den 01 sept 11:00-13:00  | Antal bokade: 0/32
Boka
Måndag den 04 sept 09:00-11:00 Fullbokat
Fullbokat
Måndag den 04 sept 11:00-13:00  | Antal bokade: 0/32
Boka
Måndag den 04 sept 12:00-14:00  | Antal bokade: 0/32
Boka
Fredag den 08 sept 09:00-11:00 Fullbokat
Fullbokat
Fredag den 08 sept 11:00-13:00  | Antal bokade: 0/32
Boka
Fredag den 08 sept 12:00-14:00 Fullbokat
Fullbokat
Måndag den 11 sept 09:00-11:00 Fullbokat
Fullbokat
Måndag den 11 sept 11:00-13:00  | Antal bokade: 0/32
Boka
Måndag den 11 sept 12:00-14:00 Fullbokat
Fullbokat
Period
Kulturgaranti

3 Lägerskola i Hogslaby besök 2 av 2

Röda huset Hågelby, Röda huset Hogslaby, Tumba
Denna heldag är en dag full av upplevelser för alla sinnen! Klassen tar sig tillbaka till järnåldern för att under en oförglömlig dag få uppleva hur livet kan ha sett ut då. Iförda tidsenliga kläder får de prova på olika forntida tekniker såsom smide och matlagning på järnåldersvis. Under dagen får eleverna också genomföra en gemensam uppdragsvandring där de med hjälp av samarbete och kunskap om järnåldern klarar uppdraget. I denna kulturgaranti för årskurs 3 ingår två besök i järnåldersbyn Hogslaby; en introduktion och en heldags lägerskola i Hogslaby. Boka först introduktion och gå därefter in och boka denna lägerskoledag i Hogslaby. Praktisk information: Max antal elever per bokning är 30 elever. Skriv ut informationsmaterialet som du hittar här på längst ner i denna ruta. Där hittar du allt du behöver veta inför besöken. Till lägerskolan behövs endast 2 vuxna följa med i normala fall. (Vet ni att flera vuxna behövs för undervisningen ska fungera så avgör ni hur många som behövs.) För mer information: kontakta Åsa Anderljung på asa.anderljung@botkyrka.se Kulturgarantin - en del av Botkyrkas kulturella allemansrätt Den här aktiviteten är utvald för årskursen, räcker till alla elever och den återkommer varje läsår - en kulturgaranti! Det ska vara lätt att integrera kulturupplevelsen i ordinarie undervisning och det blir till en rättighet för alla elever i Botkyrka.
Visa mer
Kulturarvspedagogik | Årskurs 3, Särskola | Kulturaktör: Hogslaby
Visa tillfällen
Tisdag den 30 maj 09:00-15:30 Fullbokat
Fullbokat
Onsdag den 31 maj 09:00-15:30 Fullbokat
Fullbokat
Torsdag den 01 juni 09:00-15:30 Fullbokat
Fullbokat
Fredag den 02 juni 09:00-15:30 Fullbokat
Fullbokat
Onsdag den 07 juni 09:00-15:30 Fullbokat
Fullbokat
Torsdag den 08 juni 09:00-15:30 Fullbokat
Fullbokat
Fredag den 09 juni 09:00-15:30 Fullbokat
Fullbokat
Måndag den 12 juni 09:00-15:30 Fullbokat
Fullbokat
Måndag den 04 sept 09:00-15:30  | Antal bokade: 0/32
Boka
Tisdag den 05 sept 09:00-15:30 Fullbokat
Fullbokat
Onsdag den 06 sept 09:00-15:30 Fullbokat
Fullbokat
Torsdag den 07 sept 09:00-15:30 Fullbokat
Fullbokat
Måndag den 11 sept 09:00-15:30  | Antal bokade: 0/32
Boka
Tisdag den 12 sept 09:00-15:30 Fullbokat
Fullbokat
Onsdag den 13 sept 09:00-15:30 Fullbokat
Fullbokat
Torsdag den 14 sept 09:00-15:30 Fullbokat
Fullbokat
Fredag den 15 sept 09:00-15:30 Fullbokat
Fullbokat
Måndag den 18 sept 09:00-15:30  | Antal bokade: 0/32
Boka
Måndag den 18 sept 09:00-15:30 Fullbokat
Fullbokat
Tisdag den 19 sept 09:00-15:30 Fullbokat
Fullbokat
Onsdag den 20 sept 09:00-15:30 Fullbokat
Fullbokat
Torsdag den 21 sept 09:00-15:30  | Antal bokade: 0/32
Boka
Fredag den 22 sept 09:00-15:30  | Antal bokade: 0/32
Boka
Måndag den 25 sept 09:00-15:30  | Antal bokade: 0/32
Boka
Måndag den 25 sept 09:00-15:30  | Antal bokade: 0/32
Boka
Tisdag den 26 sept 09:00-15:30  | Antal bokade: 0/32
Boka
Onsdag den 27 sept 09:00-15:30  | Antal bokade: 0/32
Boka
Torsdag den 28 sept 09:00-15:30  | Antal bokade: 0/32
Boka
Fredag den 29 sept 09:00-15:30  | Antal bokade: 0/32
Boka
Måndag den 02 okt 09:00-15:30  | Antal bokade: 0/32
Boka
Tisdag den 03 okt 09:00-15:30  | Antal bokade: 0/32
Boka
Onsdag den 04 okt 09:00-15:30  | Antal bokade: 0/32
Boka
Torsdag den 05 okt 09:00-15:30  | Antal bokade: 0/32
Boka
Fredag den 06 okt 09:00-15:30  | Antal bokade: 0/32
Boka
Måndag den 09 okt 09:00-15:30  | Antal bokade: 0/32
Boka
Tisdag den 10 okt 09:00-15:30  | Antal bokade: 0/32
Boka
Fredag den 13 okt 09:00-15:30  | Antal bokade: 0/32
Boka
Period
Kulturgaranti

4 Bokprat för årskurs 4

Nyängsvägen 3 B, Tullinge bibliotek, Tullinge
Varmt välkomna till bokprat på Tullinge bibliotek! Vi presenterar ett urval böcker, bland annat fantasy, deckare, kärlek och vänskap. Böcker som ger läslust och läsglädje! Vänligen kontakta Tullinge bibliotek för att boka en tid. Telefon: 08-530 629 20 E-post: solveig.kraft@botkyrka.se Kulturgarantin - en del av Botkyrkas kulturella allemansrätt Den här aktiviteten är utvald för årskursen, räcker till alla elever och den återkommer varje läsår - en kulturgaranti! Det ska vara lätt att integrera kulturupplevelsen i ordinarie undervisning och det blir till en rättighet för alla elever i Botkyrka.
Visa mer
Biblioteket | Årskurs 4 | Antal bokade: 142/400 | Kulturaktör: Tullinge Bibliotek
258 platser kvar
Boka
Period
Kulturgaranti

4 Hitta läslusten! Hallunda Bibliotek

Borgvägen 1, Hallunda bibliotek, Hallunda
Hitta Läslusten! Kom på bokprat på Hallunda bibliotek! Biblioteksvisning på plats i biblioteket för max 15 elever i taget, om Corona-läget tillåter. Bokprat, boktips och högläsning. Andra alternativ är att bibliotekarien kommer till skolgården eller en bilioteksvisning via teams. Boka det antal träffar du vill ha. Bibliotekarien hör av sig till dig som bokat och ni bestämmer tillsammans hur denna aktivitet ska gå till. Ni bokar dag och tid tillsammans också. Kulturgarantin - en del av Botkyrkas kulturella allemansrätt Den här aktiviteten är utvald för årskursen, räcker till alla elever och den återkommer varje läsår - en kulturgaranti! Det ska vara lätt att integrera kulturupplevelsen i ordinarie undervisning och det blir till en rättighet för alla elever i Botkyrka.
Visa mer
Biblioteket | Årskurs 4 | Kulturaktör: Hallunda Bibliotek
Visa tillfällen
Fullbokat
Fullbokat
Fullbokat
Fullbokat
Fullbokat
Fullbokat
Fullbokat
Fullbokat
Fullbokat
Fullbokat
Fullbokat
Fullbokat
Fullbokat
Fullbokat
Antal bokade: 0/15
Boka
Antal bokade: 0/15
Boka
Antal bokade: 0/15
Boka
Antal bokade: 0/15
Boka
Antal bokade: 0/15
Boka
Period
Kulturgaranti

4 Hitta läslusten! – Fittja bibliotek

Fittja bibliotek, Fittja bibliotek, Fittja torg 14, Fittja
Kom på bokprat! Det är genom språket människor utvecklar sin identitet, uttrycker känslor och tankar och förstår hur andra känner och tänker. Det är viktigt att kunna förstå och verka i ett samhälle där kulturer, livsåskådningar, generationer och språk möts. När barnen går i årskurs 4 har de kommit en bit på väg i sin läsutveckling och brukar vara öppna för och nyfikna på lästips. Vi tipsar om böcker och väcker läslust. Det går att hitta en bok till alla! Vi hoppas att barnen kommer tillbaka på fritiden och ni är också alltid välkomna med klassen förstås. Har du som pedagog önskemål så tala om det vid bokningen. Berätta också något om vilken läsvana eleverna har och om det finns elever med behov av exempelvis lättlästa böcker eller Legumus. Bokpratet sker i hel- eller halvklass och tar ca 30-45 minuter. När vi fått en intresseanmälan hör vi av oss och bokar in en tid. Kulturgarantin - en del av Botkyrkas kulturella allemansrätt Den här aktiviteten är utvald för årskursen, räcker till alla elever och den återkommer varje läsår - en kulturgaranti! Det ska vara lätt att integrera kulturupplevelsen i ordinarie undervisning och det blir till en rättighet för alla elever i Botkyrka.
Visa mer
Biblioteket | Årskurs 4 | Antal bokade: 38/60 | Kulturaktör: Fittja Bibliotek
Fullbokat
Period
Kulturgaranti

4 Hitta läslusten! – på Alby bibliotek

Albyvägen 6c, Alby bibliotek, Alby
Kom på bokprat! Det är genom språket människor utvecklar sin identitet, uttrycker känslor och tankar och förstår hur andra känner och tänker. Det är viktigt att kunna förstå och verka i ett samhälle där kulturer, livsåskådningar, generationer och språk möts. När barnen går i årskurs 4 har de kommit en bit på väg i sin läsutveckling och brukar vara öppna för och nyfikna på lästips. Vi tipsar om böcker och väcker läslust. Det går att hitta en bok till alla! Vi hoppas att barnen kommer tillbaka på fritiden och ni är också alltid välkomna med klassen förstås. Har du som pedagog önskemål så tala om det vid bokningen. Barnbibliotekarien kan även besöka klassen i ert klassrum om ni önskar. Berätta också något om vilken läsvana eleverna har och om det finns elever med behov av exempelvis lättlästa böcker eller Legimus. Bokpratet sker i hel- eller halvklass och tar ca 30-45 minuter. När vi fått en intresseanmälan hör vi av oss och bokar in en tid. Kulturgarantin - en del av Botkyrkas kulturella allemansrätt Den här aktiviteten är utvald för årskursen, räcker till alla elever och den återkommer varje läsår - en kulturgaranti! Det ska vara lätt att integrera kulturupplevelsen i ordinarie undervisning och det blir till en rättighet för alla elever i Botkyrka. Kulturgarantin - en del av Botkyrkas kulturella allemansrätt Den här aktiviteten är utvald för årskursen, räcker till alla elever och den återkommer varje läsår - en kulturgaranti! Det ska vara lätt att integrera kulturupplevelsen i ordinarie undervisning och det blir till en rättighet för alla elever i Botkyrka.
Visa mer
Biblioteket | Årskurs 4 | Antal bokade: 0/333 | Kulturaktör: Alby Bibliotek
333 platser kvar
Boka
Period
Kulturgaranti

4 Hitta läslusten! – på Tumba bibliotek

Tumba torg 105, Tumba bibliotek, Tumba
Kom på bokprat! Äntligen kan vi erbjuda bokprat för årskurs 4 på biblioteket, nu i våra nyrenoverade, fina lokaler! Det är genom språket människor utvecklar sin identitet, uttrycker känslor och tankar och förstår hur andra känner och tänker. Det är viktigt att kunna förstå och verka i ett samhälle där kulturer, livsåskådningar, generationer och språk möts. När barnen går i årskurs 4 har de kommit en bit på väg i sin läsutveckling och brukar vara öppna för och nyfikna på lästips. Vi tipsar om böcker som väcker läslust. Det går att hitta en bok till alla! Vi hoppas att barnen kommer tillbaka på fritiden och ni är också alltid välkomna med klassen. Bokpratet tar ca 30-45 min och görs med fördel i halvklass. Tid: Gärna onsdagar mellan 11 och 15. E-post till marta.grauers@botkyrka.se så hittar vi en tid som passar! Ansökningsblankett för bibliotekskort finns att ladda ner här: bibliotek.botkyrka.se/skaffa-bibliotekskort-1?refId=rpQtbD&culture=sv Kulturgarantin - en del av Botkyrkas kulturella allemansrätt Den här aktiviteten är utvald för årskursen, räcker till alla elever och den återkommer varje läsår - en kulturgaranti! Det ska vara lätt att integrera kulturupplevelsen i ordinarie undervisning och det blir till en rättighet för alla elever i Botkyrka. Kulturgarantin - en del av Botkyrkas kulturella allemansrätt Den här aktiviteten är utvald för årskursen, räcker till alla elever och den återkommer varje läsår - en kulturgaranti! Det ska vara lätt att integrera kulturupplevelsen i ordinarie undervisning och det blir till en rättighet för alla elever i Botkyrka.
Visa mer
Biblioteket | Årskurs 4 | Antal bokade: 398/900 | Kulturaktör: Tumba Bibliotek
502 platser kvar
Boka
Period
Kulturgaranti

4 Hitta läslusten! – på Vårsta bibliotek

Ringvägen 2C, Vårsta bibliotek, Vårsta
Kom på bokprat! Äntligen kan vi erbjuda bokprat för årskurs 4 på Vårsta bibliotek! Det är genom språket människor utvecklar sin identitet, uttrycker känslor och tankar och förstår hur andra känner och tänker. Det är viktigt att kunna förstå och verka i ett samhälle där kulturer, livsåskådningar, generationer och språk möts. När barnen går i årskurs 4 har de kommit en bit på väg i sin läsutveckling och brukar vara öppna för och nyfikna på lästips. Vi tipsar om böcker som väcker läslust. Det går att hitta en bok till alla! Vi hoppas att barnen kommer tillbaka på fritiden och ni är också alltid välkomna med klassen. Bokpratet tar ca 30-45 min och görs med fördel i halvklass, men helklass går också bra. Tid: Gärna torsdagar mellan 11 och 15. E-post till marta.grauers@botkyrka.se så hittar vi en tid som passar! Ansökningsblankett för bibliotekskort finns att ladda ner här: bibliotek.botkyrka.se/skaffa-bibliotekskort-1?refId=rpQtbD&culture=sv Kulturgarantin - en del av Botkyrkas kulturella allemansrätt Den här aktiviteten är utvald för årskursen, räcker till alla elever och den återkommer varje läsår - en kulturgaranti! Det ska vara lätt att integrera kulturupplevelsen i ordinarie undervisning och det blir till en rättighet för alla elever i Botkyrka. Kulturgarantin - en del av Botkyrkas kulturella allemansrätt Den här aktiviteten är utvald för årskursen, räcker till alla elever och den återkommer varje läsår - en kulturgaranti! Det ska vara lätt att integrera kulturupplevelsen i ordinarie undervisning och det blir till en rättighet för alla elever i Botkyrka. Kulturgarantin - en del av Botkyrkas kulturella allemansrätt Den här aktiviteten är utvald för årskursen, räcker till alla elever och den återkommer varje läsår - en kulturgaranti! Det ska vara lätt att integrera kulturupplevelsen i ordinarie undervisning och det blir till en rättighet för alla elever i Botkyrka.
Visa mer
Biblioteket | Årskurs 4 | Antal bokade: 74/500 | Kulturaktör: Vårstabibliotek
426 platser kvar
Boka
Period
Kulturgaranti

7 Filmworkshop, skapa film i skolan

På skolan, På skolan, Botkyrka
Filmworkshop för alla elever i årskurs 7. Detta är 7:ans kulturgaranti. Vill du och din klass använda jobba med film? I samråd med Fanzingos filmpedagoger väljer du en workshop för din klass. Aktivitetens tema, längd och innehåll kan ofta skräddarsys efter era behov. Boka här så kontaktar Fanzingo er. Kulturgarantin - en del av Botkyrkas kulturella allemansrätt Den här aktiviteten är utvald för årskursen, räcker till alla elever och den återkommer varje läsår - en kulturgaranti! Det ska vara lätt att integrera kulturupplevelsen i ordinarie undervisning och det blir till en rättighet för alla elever i Botkyrka.
Visa mer
Film/mediaskapande | Årskurs 7 | Kulturaktör: Fanzingo
Visa tillfällen
Fullbokat
Fullbokat
Fullbokat
Fullbokat
Fullbokat
Fullbokat
Fullbokat
Fullbokat
Fullbokat
Fullbokat
Fullbokat
Fullbokat
Fullbokat
Fullbokat
Fullbokat
Fullbokat
Fullbokat
Fullbokat
Antal bokade: 0/30
Boka
Antal bokade: 0/30
Boka
Antal bokade: 0/30
Boka
Period

Biblioteksbesök - Fittja bibliotek

Fittja bibliotek, Fittja bibliotek, Fittja torg 14, Fittja
Vi erbjuder ett biblioteksbesök som är anpassat för era elever. Besöket kan innebära en sagostund eller lässtund, en egen bokad tid i biblioteket där klassen kan låna böcker i lugn och ro eller ett biblioteksbesök där vi berättar om vad som finns här och vad biblioteket har att erbjuda. Ni väljer själva utifrån era behov.
Visa mer
Biblioteket | Förskoleklass-Årskurs 5 | Antal bokade: 60/60 | Kulturaktör: Fittja Bibliotek
Fullbokat
Period

Bokprat för årskurs 2

Nyängsvägen 3 B, Tullinge bibliotek, Tullinge
Hej! Vi prövar intresset för bokprat för årskurs två för grundskolor i Tullinge. Kom med din klass och lyssna på våra tips om nyaste böcker för barn som just har lärt sig att läsa. Vi försöker väcka läslusten och presenterar böcker för olika smaker. När du anmäler din klass så kommer vi att kontakta dig för att hitta tid som passar. Elever som kommer på bokpratet ska ha med sig bibliotekskort. Är det några som inte har skaffat det än så kan ni skriva ut formuläret och skicka med barnet till vårdnadshavare. Föräldrar kommer sedan själva till biblioteket och skaffar bibliotekskortet för sina barn. Ni är varmt välkomna att höra av er och boka plats!
Visa mer
Biblioteket | Årskurs 2, Särskola | Antal bokade: 219/280 | Kulturaktör: Tullinge Bibliotek
61 platser kvar
Boka
Period

Det var en gång...

Sven Palmes Väg 2, Tumba bruksmuseum, Tumba
Det var en gång… En dialogvisning om barnens liv på bruket. Vi utgår från minimiljöerna i en av våra utställningar. Avslutningsvis gör vi en gemensam reflektionsteckning. Passar från 3 år.
Visa mer
Utställningar & visningar | Förskola, 3 år-Förskoleklass, Särskola | Kulturaktör: Tumba bruksmuseum
Visa tillfällen
Fullbokat
Fullbokat
Period

Digital Saga med Ipad

Valfritt, Valfritt, Valfritt
I workshopen "Digital Saga med Ipad" skapar elever digitala berättelser med bilder, musik, effekter och berättarröst! Dagen börjar med en introduktion i bildberättande och dramaturgi. Sedan får eleverna i grupper skriva manus, bildmanus, för att sedan ta bilder till deras digitala saga. Sedan ljudläggs berättelserna med berättarröst, dialog, effekter och musik som tillsammans blir en alldeles unik saga. Dagen avslutas med en gemensam visning. Eleverna kan utgå ifrån en existerande saga som de har jobbat med eller gör en helt ny berättelse utifrån elevernas egna idéer, kanske utifrån ett tema som tex ”Vänskap.” Två filmpedagoger från Fanzingo håller i workshopen på er skola. I Saga med Ipad får eleverna lära sig: • Filmberättandets grunder • Hur man kan arbeta med olika berättarkomponenter • Bildutsnitt/Vinklar/ • Dramaturgi/ Manusidé/ Bildmanus/ • Fota med en iPad/Rollerna i en inspelning/ Skådespel • Redigering/Ljudläggning i iMovie Vad är Skapande skola? Statsbidraget Skapande skola ska stärka samverkan mellan skolan och det professionella kulturlivet. Målet är att eleverna ska få tillgång till kulturens alla uttrycksformer och att deras möjligheter till eget skapande ökar. Skapande skola utgör ett komplement till skolornas egen kulturbudget. Skolans huvudman söker bidraget.
Visa mer
Film/mediaskapande | Förskoleklass-Årskurs 3 | Kulturaktör: Fanzingo
Visa tillfällen
Antal bokade: 0/28
Boka
Fullbokat
Fullbokat
Fullbokat
Fullbokat
Fullbokat
Fullbokat
Fullbokat
Fullbokat
Period

Digitala lektioner

Digitalt, Digitalt, Digitalt
Nu finns våra digitala lektioner tillgängliga för dig att använda. Hör gärna av dig om du vill att vi kommer och berättar lite mer om dem. Alla lektioner är kostnadsfria och hittas här: tumbabruksmuseum.se/skola/kostnadsfritt-digitalt-lektionsmaterial/ Lektionerna har tydlig koppling till kunskapsmålen med fakta och övningar klara att användas i klassrummet. För dig som undervisar i Botkyrka finns dessutom en lokal koppling till de lektioner som vi på Tumba bruksmuseum har. Sverigeshistoria.se är en plattform som samlar massvis av lektioner från museerna. Helt kostnadsfritt att använda.
Visa mer
Digitalt | Årskurs 4-Årskurs 9, Lärare | Kulturaktör: Tumba bruksmuseum
Visa tillfällen
Antal bokade: 0/20
Boka
Antal bokade: 0/20
Boka
Antal bokade: 0/20
Boka
Antal bokade: 0/20
Boka
Antal bokade: 0/20
Boka
Antal bokade: 0/20
Boka
Antal bokade: 0/20
Boka
Period

Dramatik i skolan. Improvisera TV-serie

På skolan, På skolan, Botkyrka
Dramatik i skolan. Improvisera en TV-serie. Vad vill eleverna se om de själva fick hitta på handlingen i en TV-­‐serie? Under två timmar improviserar vi fram klassens egen TV-­‐serie i denna uppskattade workshop. En dramatiker från Centrum för dramatik kommer till klassen. Centrum för dramatiks dramatiker kontaktar dig som har bokat och ni bestämmer dag och tid tillsammans. www.centrumfordramatik.se/artikel/formedling-till-skolan Vad är Skapande skola? Statsbidraget Skapande skola ska stärka samverkan mellan skolan och det professionella kulturlivet. Målet är att eleverna ska få tillgång till kulturens alla uttrycksformer och att deras möjligheter till eget skapande ökar. Skapande skola utgör ett komplement till skolornas egen kulturbudget. Skolans huvudman söker bidraget.
Visa mer
Workshops | Årskurs 4-Årskurs 6 | Kulturaktör: Centrum för dramatik
Visa tillfällen
Fullbokat
Fullbokat
Fullbokat
Fullbokat
Fullbokat
Fullbokat

Skapa användare

Vidare steg 2