Mina pågående bokningar:

Gå vidare

Inriktning

  • Alla
  • Äventyrsvandring
  • Digitalt
  • Kulturgaranti
  • Valfritt
  •  

Fler val

Fritextsök:
 
Visa endast
lediga platser:
Ja
Nej
Nollställ filtrering
Period
Kulturgaranti

06 Upptäck biblioteket! Vårsta bibliotek

Ringvägen 2C, Vårsta bibliotek, Vårsta
Kom på coronasäker biblioteksvisning!! Förskoleklassen besöker biblioteket/biblioteket besöker förskoleklassen och får veta mer om vad biblioteket har att erbjuda. På ett lekfullt sätt lär vi barnen vad bibliotek och böcker är, hur man hittar på biblioteket och vilka olika medier som finns. Besöket avslutas ofta med att barnen i förskoleklassen får ett eget bibliotekskort och en bokgåva. Kortet är gratis men vårdnadshavare skriver under en blankett. Blanketten skickas hem med barnet, finns att hämta på biblioteket eller kan skrivas ut från bibliotekets webbsida. Biblioteksbesöket tar ungefär 1 timma och vi tar emot max 15 elever per biblioteksvisning. När vi fått en intresseanmälan hör vi av oss och bokar in en tid. Kulturgarantin - en del av Botkyrkas kulturella allemansrätt Den här aktiviteten är utvald för årskursen, räcker till alla elever och den återkommer varje läsår - en kulturgaranti! Det ska vara lätt att integrera kulturupplevelsen i ordinarie undervisning och det blir till en rättighet för alla elever i Botkyrka.
Visa mer
Biblioteket | Förskoleklass | Antal bokade: 63/400 | Kulturaktör: Vårstabibliotek
337 platser kvar
Boka
Period
Kulturgaranti

06 Upptäck biblioteket! – Alby bibliotek

Albyvägen 6c, Alby bibliotek, Alby
Kom på biblioteksvisning! Förskoleklassen besöker biblioteket/biblioteket besöker förskoleklassen och får veta mer om vad biblioteket har att erbjuda. På ett lekfullt sätt lär vi barnen vad bibliotek och böcker är, hur man hittar på biblioteket och vilka olika medier som finns. Besöket avslutas ofta med att barnen i förskoleklassen får ett eget bibliotekskort och en bokgåva. Kortet är gratis men vårdnadshavare skriver under en blankett. Blanketten skickas hem med barnet, finns att hämta på biblioteket eller kan skrivas ut från bibliotekets webbsida. Biblioteksbesöket tar ungefär 1 timma och vi tar emot max 15 elever per biblioteksvisning. När vi fått en intresseanmälan hör vi av oss och bokar in en tid. Kulturgarantin - en del av Botkyrkas kulturella allemansrätt Den här aktiviteten är utvald för årskursen, räcker till alla elever och den återkommer varje läsår - en kulturgaranti! Det ska vara lätt att integrera kulturupplevelsen i ordinarie undervisning och det blir till en rättighet för alla elever i Botkyrka.
Visa mer
Biblioteket | Förskoleklass | Antal bokade: 53/333 | Kulturaktör: Alby Bibliotek
280 platser kvar
Boka
Period
Kulturgaranti

06 Upptäck Fittja bibliotek

Fittja bibliotek, Fittja bibliotek, Fittja torg 14, Fittja
Förskoleklassen besöker biblioteket och får veta mer om vad biblioteket har att erbjuda. På ett lekfullt sätt lär vi barnen vad bibliotek och böcker är, hur man hittar på biblioteket och vilka olika medier som finns. Besöket avslutas ofta med att barnen i förskoleklassen får ett eget bibliotekskort och en bokgåva. Kortet är gratis men vårdnadshavare skriver under en blankett. Blanketten skickas hem med barnet, finns att hämta på biblioteket eller kan skrivas ut från bibliotekets webbsida. Biblioteksbesöket tar ungefär 1 timma och vi tar emot max 15 elever per biblioteksvisning. När vi fått en intresseanmälan hör vi av oss och bokar in en tid. Kulturgarantin - en del av Botkyrkas kulturella allemansrätt Den här aktiviteten är utvald för årskursen, räcker till alla elever och den återkommer varje läsår - en kulturgaranti! Det ska vara lätt att integrera kulturupplevelsen i ordinarie undervisning och det blir till en rättighet för alla elever i Botkyrka.
Visa mer
Biblioteket | Förskoleklass | Antal bokade: 134/120 | Kulturaktör: Fittja Bibliotek
Ställ i kö
Period
Kulturgaranti

1 Dansworkshop i klassrummet för årsk 1!

På skolan, På skolan, Botkyrka
Prova på dans i klassrummet! DIGITAL WORKSHOP FINNS ATT VÄLJA, ATT VISA I KLASSRUMMET! En danslärare från Botkyrka kulturskola kommer till din skola en förmiddag. Ett roligt danspass i klassrummet, med en klass i taget, bokas för parallellklasserna i årskurs 1 på din skola samma dag. Samordna därför datumet med kollegorna. Längd: Ca 30 minuter/klass. Vi tar kontakt med dig för att boka in klockslag för varje klass eller skickar en länk till vår digitala version att visa. Det behövs inga förberedelser från skolans sida. Eleverna får prova på att dansa och använda sin fantasi och kreativitet. Eleverna får härma, lära in och skapa själva samt framföra en kortare "Bokstavsdans". Syftet är att eleverna får möjlighet att känna på glädjen och gemenskapen som det kan vara att dansa tillsammans, att använda kroppen som uttrycksform. Att få testa olika uttrycksformer. Att använda sin fantasi i det egna skapandet stärker läroprocesser och är en del av läroplanens centrala mål för årskurs 1-3. Kulturgarantin - en del av Botkyrkas kulturella allemansrätt Den här aktiviteten är utvald för årskursen, räcker till alla elever och den återkommer varje läsår - en kulturgaranti! Det ska vara lätt att integrera kulturupplevelsen i ordinarie undervisning och det blir till en rättighet för alla elever i Botkyrka.
Visa mer
Dans | Årskurs 1 | Kulturaktör: Botkyrka Kulturskola
Visa tillfällen
Laddar...
Period
Kulturgaranti

2 Konsert i skolan med Kulturskolan

På skolan, På skolan, Botkyrka
Kulturskolan kommer till er i början av höstterminen 2023! Musik, instrument, dans och sång! Kulturskolans lärare kommer till skolan och besöker normalt alla elever i årskurs 2. Hösten 2023 blir det för ovanlighetens skull både årskurs 2 och 3 som får ta del av detta. Det är med anledning av uppehållet under pandemin. Innehåll: en liten inspirationskonsert med Kulturskolan på flera olika instrument, dans och sång både för och tillsammans med barnen. Kulturskolan lärare berättar också om vad kulturskolan är och vad man kan göra hos oss och hur eleverna kan anmäla sig. Konserten är 30-40 minuter lång och är en del av Botkyrkas kulturella allemansrätt. Besöket är därmed kostnadsfritt. Vi kontaktar er för att boka in datum. Kulturgarantin - en del av Botkyrkas kulturella allemansrätt Den här aktiviteten är utvald för årskursen, räcker till alla elever och den återkommer varje läsår - en kulturgaranti! Det ska vara lätt att integrera kulturupplevelsen i ordinarie undervisning och det blir till en rättighet för alla elever i Botkyrka.
Visa mer
Musik | Årskurs 2-Årskurs 3 | Kulturaktör: Botkyrka Kulturskola
Visa tillfällen
Laddar...
Period
Kulturgaranti

3 Lägerskola i Hogslaby besök 2 av 2

Röda huset Hågelby, Röda huset Hogslaby, Tumba
Denna heldag är en dag full av upplevelser för alla sinnen! Klassen tar sig tillbaka till järnåldern för att under en oförglömlig dag få uppleva hur livet kan ha sett ut då. Iförda tidsenliga kläder får de prova på olika forntida tekniker såsom smide och matlagning på järnåldersvis. Under dagen får eleverna också genomföra en gemensam uppdragsvandring där de med hjälp av samarbete och kunskap om järnåldern klarar uppdraget. I denna kulturgaranti för årskurs 3 ingår två besök i järnåldersbyn Hogslaby; en introduktion och en heldags lägerskola i Hogslaby. Boka först introduktion och gå därefter in och boka denna lägerskoledag i Hogslaby. Praktisk information: Max antal elever per bokning är 30 elever. Skriv ut informationsmaterialet som du hittar här på längst ner i denna ruta. Där hittar du allt du behöver veta inför besöken. Till lägerskolan behövs endast 2 vuxna följa med i normala fall. (Vet ni att flera vuxna behövs för undervisningen ska fungera så avgör ni hur många som behövs.) För mer information: kontakta Åsa Anderljung på asa.anderljung@botkyrka.se Kulturgarantin - en del av Botkyrkas kulturella allemansrätt Den här aktiviteten är utvald för årskursen, räcker till alla elever och den återkommer varje läsår - en kulturgaranti! Det ska vara lätt att integrera kulturupplevelsen i ordinarie undervisning och det blir till en rättighet för alla elever i Botkyrka.
Visa mer
Kulturarvspedagogik | Årskurs 3, Anpassad skola | Kulturaktör: Hogslaby
Visa tillfällen
Laddar...
Period
Kulturgaranti

4 Bokprat för årskurs 4

Nyängsvägen 3 B, Tullinge bibliotek, Tullinge
Varmt välkomna till bokprat på Tullinge bibliotek! Vi presenterar ett urval böcker, bland annat fantasy, deckare, kärlek och vänskap. Böcker som ger läslust och läsglädje! Vänligen kontakta Tullinge bibliotek för att boka en tid. Telefon: 08-530 629 20 E-post: solveig.kraft@botkyrka.se Kulturgarantin - en del av Botkyrkas kulturella allemansrätt Den här aktiviteten är utvald för årskursen, räcker till alla elever och den återkommer varje läsår - en kulturgaranti! Det ska vara lätt att integrera kulturupplevelsen i ordinarie undervisning och det blir till en rättighet för alla elever i Botkyrka.
Visa mer
Biblioteket | Årskurs 4 | Antal bokade: 230/400 | Kulturaktör: Tullinge Bibliotek
170 platser kvar
Boka
Period
Kulturgaranti

4 Hitta läslusten! – Fittja bibliotek

Fittja bibliotek, Fittja bibliotek, Fittja torg 14, Fittja
Kom på bokprat! Det är genom språket människor utvecklar sin identitet, uttrycker känslor och tankar och förstår hur andra känner och tänker. Det är viktigt att kunna förstå och verka i ett samhälle där kulturer, livsåskådningar, generationer och språk möts. När barnen går i årskurs 4 har de kommit en bit på väg i sin läsutveckling och brukar vara öppna för och nyfikna på lästips. Vi tipsar om böcker och väcker läslust. Det går att hitta en bok till alla! Vi hoppas att barnen kommer tillbaka på fritiden och ni är också alltid välkomna med klassen förstås. Har du som pedagog önskemål så tala om det vid bokningen. Berätta också något om vilken läsvana eleverna har och om det finns elever med behov av exempelvis lättlästa böcker eller Legumus. Bokpratet sker i hel- eller halvklass och tar ca 30-45 minuter. När vi fått en intresseanmälan hör vi av oss och bokar in en tid. Kulturgarantin - en del av Botkyrkas kulturella allemansrätt Den här aktiviteten är utvald för årskursen, räcker till alla elever och den återkommer varje läsår - en kulturgaranti! Det ska vara lätt att integrera kulturupplevelsen i ordinarie undervisning och det blir till en rättighet för alla elever i Botkyrka.
Visa mer
Biblioteket | Årskurs 4 | Antal bokade: 77/120 | Kulturaktör: Fittja Bibliotek
43 platser kvar
Boka
Period
Kulturgaranti

4 Hitta läslusten! – på Alby bibliotek

Albyvägen 6c, Alby bibliotek, Alby
Kom på bokprat! Det är genom språket människor utvecklar sin identitet, uttrycker känslor och tankar och förstår hur andra känner och tänker. Det är viktigt att kunna förstå och verka i ett samhälle där kulturer, livsåskådningar, generationer och språk möts. När barnen går i årskurs 4 har de kommit en bit på väg i sin läsutveckling och brukar vara öppna för och nyfikna på lästips. Vi tipsar om böcker och väcker läslust. Det går att hitta en bok till alla! Vi hoppas att barnen kommer tillbaka på fritiden och ni är också alltid välkomna med klassen förstås. Har du som pedagog önskemål så tala om det vid bokningen. Barnbibliotekarien kan även besöka klassen i ert klassrum om ni önskar. Berätta också något om vilken läsvana eleverna har och om det finns elever med behov av exempelvis lättlästa böcker eller Legimus. Bokpratet sker i hel- eller halvklass och tar ca 30-45 minuter. När vi fått en intresseanmälan hör vi av oss och bokar in en tid. Kulturgarantin - en del av Botkyrkas kulturella allemansrätt Den här aktiviteten är utvald för årskursen, räcker till alla elever och den återkommer varje läsår - en kulturgaranti! Det ska vara lätt att integrera kulturupplevelsen i ordinarie undervisning och det blir till en rättighet för alla elever i Botkyrka. Kulturgarantin - en del av Botkyrkas kulturella allemansrätt Den här aktiviteten är utvald för årskursen, räcker till alla elever och den återkommer varje läsår - en kulturgaranti! Det ska vara lätt att integrera kulturupplevelsen i ordinarie undervisning och det blir till en rättighet för alla elever i Botkyrka.
Visa mer
Biblioteket | Årskurs 4 | Antal bokade: 40/333 | Kulturaktör: Alby Bibliotek
293 platser kvar
Boka
Period
Kulturgaranti

4 Hitta läslusten! – på Tumba bibliotek

Tumba torg 105, Tumba bibliotek, Tumba
Välkommen på bokprat! Vi presenterar ett urval böcker som ger läsglädje! Det är genom språket människor utvecklar sin identitet, uttrycker känslor och tankar och förstår hur andra känner och tänker. Det är viktigt att kunna förstå och verka i ett samhälle där kulturer, livsåskådningar, generationer och språk möts. När barnen går i årskurs 4 har de kommit en bit på väg i sin läsutveckling och brukar vara öppna för och nyfikna på lästips. Vi tipsar om böcker som väcker läslust. Det går att hitta en bok till alla! Vi hoppas att barnen kommer tillbaka på fritiden och ni är också alltid välkomna med klassen. Bokpratet tar ca 30-45 min. Tid: Gärna onsdagar och torsdagar mellan 11 och 15. E-post till marta.grauers@botkyrka.se så hittar vi en tid som passar! Ansökningsblankett för bibliotekskort finns att ladda ner här: bibliotek.botkyrka.se/skaffa-bibliotekskort-1?refId=rpQtbD&culture=sv Kulturgarantin - en del av Botkyrkas kulturella allemansrätt Den här aktiviteten är utvald för årskursen, räcker till alla elever och den återkommer varje läsår - en kulturgaranti! Det ska vara lätt att integrera kulturupplevelsen i ordinarie undervisning och det blir till en rättighet för alla elever i Botkyrka. Kulturgarantin - en del av Botkyrkas kulturella allemansrätt Den här aktiviteten är utvald för årskursen, räcker till alla elever och den återkommer varje läsår - en kulturgaranti! Det ska vara lätt att integrera kulturupplevelsen i ordinarie undervisning och det blir till en rättighet för alla elever i Botkyrka.
Visa mer
Biblioteket | Årskurs 4 | Antal bokade: 502/900 | Kulturaktör: Tumba Bibliotek
398 platser kvar
Boka
Period
Kulturgaranti

4 Hitta läslusten! – på Vårsta bibliotek

Ringvägen 2C, Vårsta bibliotek, Vårsta
Välkommen på bokprat! Vi presenterar ett urval böcker som ger läsglädje! Det är genom språket människor utvecklar sin identitet, uttrycker känslor och tankar och förstår hur andra känner och tänker. Det är viktigt att kunna förstå och verka i ett samhälle där kulturer, livsåskådningar, generationer och språk möts. När barnen går i årskurs 4 har de kommit en bit på väg i sin läsutveckling och brukar vara öppna för och nyfikna på lästips. Vi tipsar om böcker som väcker läslust. Det går att hitta en bok till alla! Vi hoppas att barnen kommer tillbaka på fritiden och ni är också alltid välkomna med klassen. Bokpratet tar ca 30-45 min. Tid: Gärna onsdagar och torsdagar mellan 11 och 15. E-post till marta.grauers@botkyrka.se så hittar vi en tid som passar! Ansökningsblankett för bibliotekskort finns att ladda ner här: bibliotek.botkyrka.se/skaffa-bibliotekskort-1?refId=rpQtbD&culture=sv Kulturgarantin - en del av Botkyrkas kulturella allemansrätt Den här aktiviteten är utvald för årskursen, räcker till alla elever och den återkommer varje läsår - en kulturgaranti! Det ska vara lätt att integrera kulturupplevelsen i ordinarie undervisning och det blir till en rättighet för alla elever i Botkyrka. Kulturgarantin - en del av Botkyrkas kulturella allemansrätt Den här aktiviteten är utvald för årskursen, räcker till alla elever och den återkommer varje läsår - en kulturgaranti! Det ska vara lätt att integrera kulturupplevelsen i ordinarie undervisning och det blir till en rättighet för alla elever i Botkyrka.
Visa mer
Biblioteket | Årskurs 4 | Antal bokade: 80/500 | Kulturaktör: Vårstabibliotek
420 platser kvar
Boka
Period
Kulturgaranti

5 Prova på cirkus hos Cirkus Cirkör

Rotemannavägen 10, Cirkus Cirkör, Alby
Under en förmiddag får elever och lärare besöka våra cirkuslokaler och träffa de som jobbar både på och bakom scenen: artister, pedagoger, gymnasieelever och kontorsakrobater. Ni kommer att få se filmklipp från våra föreställningar, få höra om hur Cirkus Cirkör startade och framförallt: ni kommer få prova på att träna cirkus! Vi bjuder på akrobatik, jonglering och lindans, luftakrobatik och kanske vågar ni hoppa rakt ut i vår hoppgrop? Se en film om hur besöket går till: vimeo.com/722129845/414a7bc117 Viktigt om allergi: Ta inte med er jordnötter och citrusfrukter! Det råder förbud mot jordnötter och citrusfrukter i Cirkörhuset p.g.a. allergi. Kulturgarantin - en del av Botkyrkas kulturella allemansrätt Den här aktiviteten är utvald för årskursen, räcker till alla elever och den återkommer varje läsår - en kulturgaranti! Det ska vara lätt att integrera kulturupplevelsen i ordinarie undervisning och det blir till en rättighet för alla elever i Botkyrka.
Visa mer
Cirkus | Årskurs 5, Anpassad skola | Kulturaktör: Cirkus Cirkör
Visa tillfällen
Laddar...
Period
Kulturgaranti

6 Konsten att bära en kropp.

Botkyrka konsthall, Fittja torg 14, Botkyrka konsthall, Fittja
En workshop där vi med hjälp av konsten reflekterar över vår syn på skönhet, kroppsideal och mode. Människan har i alla tider och kulturer velat påverka hur vi ser ut. Skönhetsidealen har ändrats över tid och plats. Vi vill försköna, men också skapa identitet och samhörighet. Idag överöses vi av bilder på ideala kroppar och det skapar en allt större medvetenhet, men också ett missnöje om den egna kroppen. I workshopen ser vi bilder från olika tider, platser och sammanhang, analyserar och diskuterar hur bilderna påverkar oss. (Bilden är av Bim Eriksson www.bimeriksson.se/) Observera att detta program finns på två platser i Fittja. Du har bokat platsen Botkyrka konsthall som ligger på Fittja torg 14, BAKOM Fittja centrum med ingång till Verkstan från BAKSIDAN av det vita huset. Kontakt Kerstin Gezelius, konstpedagog, e-post: kerstin.gezelius@botkyrka.se. Telefon 0708-86 13 18. Kulturgarantin - en del av Botkyrkas kulturella allemansrätt Den här aktiviteten är utvald för årskursen, räcker till alla elever och den återkommer varje läsår - en kulturgaranti! Det ska vara lätt att integrera kulturupplevelsen i ordinarie undervisning och det blir till en rättighet för alla elever i Botkyrka.
Visa mer
Konst | Årskurs 6, Anpassad skola | Kulturaktör: Botkyrka Konsthall
Visa tillfällen
Laddar...
Period
Kulturgaranti

7 Skapa film, valfritt tema med Nikolina

På skolan, På skolan, Botkyrka
FILM PÅ TEMA - Ni kan välja mellan olika workshopinriktningar; spelfilm, animation, dokumentärfilm, reportagefilm, reklamfilm eller om ni vill göra stafettfilmer tillsammans med eleverna. Material, metod och upplägg anpassas utifrån målgrupp och inriktning. Välj inriktning: Spelfilm, Animation, Dokumentärfilm, Reportagefilm, Reklamfilm, Stafettfilm Tidsåtgång: Heldag = 300 minuter. Detta är en workshop där eleverna under en skoldag får möjlighet att skapa egna filmer utifrån ett tema, från idé till premiär. I den här workshopen får eleverna lära sig hur man skriver manus, filmar och redigerar. Hur man på ett effektivt sätt använder filmmediet för att berätta en historia. En inspirerande dag där eleverna får arbeta praktiskt och kreativt och lära sig mer om filmens hantverk och berättarspråk. Projektet kan med fördel koppla samman flera olika ämnen som till exempel svenska, samhällskunskap, historia, bild och musik. Jag har färdiga upplägg ni kan välja mellan men skräddarsyr gärna efter era önskemål. Temat kan vara något ni arbetar med just nu och som eleverna får arbeta vidare med när de gör sina egna filmer. Ofta lämnar jag förslag på tema utifrån ämnen som ligger nära eleverna själva (detta brukar vara väldigt uppskattat). Läs gärna mer i bifogad PDF. Nikolina Gillgren kan ge råd vilket upplägg som är bäst för just din klass. Ni bestämmer hela upplägget och tema tillsammans! Kulturgarantin - en del av Botkyrkas kulturella allemansrätt Den här aktiviteten är utvald för årskursen, räcker till alla elever och den återkommer varje läsår - en kulturgaranti! Det ska vara lätt att integrera kulturupplevelsen i ordinarie undervisning och det blir till en rättighet för alla elever i Botkyrka.
Visa mer
Film/mediaskapande | Årskurs 4-Årskurs 7, Anpassad skola | Kulturaktör: Nikolina Gillgren
Visa tillfällen
Laddar...
Period
Kulturgaranti

8 Gregarious Cirkus Cirkör/ Soon cirkus

Utbildningsvägen 2, Tumbascenen, Tumba
Datum för denna succéföreställning blir i början av vårterminen. Anmäl intresse så kommer mer information i höst. Två storslagna cirkusartister. Bästa vänner och största konkurrenter. De kämpar hårt för att vara bäst, snabbast och starkast. Tävlar till den sista svettdroppen. Och går varandra på nerverna. Gregarious är en anti-heroisk studie på den mänskliga delen av idrott – balansen mellan konkurrens och medmänsklighet. Laganda mot rivalitet. På engelska är “gregarious” en term för djur och människor som känner sig mest tillfreds i en grupp och på spanska är ’un gregario’ det vi på svenska kallar ”hare” – en cyklist som offrar sig för att leda sin lagkapten till seger i cykling. Baserat på sin vänskap och partnerskap, har de två artisterna skapat en samtida cirkuspärla fylld med charm, energi och sprudlande humor. Med otrolig fysik, spektakulära scenarier och underhållande komik, utmanar de människans natur och får oss att känna igen och skratta åt oss själva. Soon Circus Company är ett cirkuskompani skapat av de två akrobaterna och vännerna Nilas Kronlid och Manel Rosés. De samarbetar nära med Cirkus Cirkör. Och passa på att få lite tips om gymnasieutbildningen på St Botvids gymnasium med fokus cirkus. Kulturgarantin - en del av Botkyrkas kulturella allemansrätt Den här aktiviteten är utvald för årskursen, räcker till alla elever och den återkommer varje läsår - en kulturgaranti! Det ska vara lätt att integrera kulturupplevelsen i ordinarie undervisning och det blir till en rättighet för alla elever i Botkyrka.
Visa mer
Cirkus | Årskurs 8 | Antal bokade: 262/800 | Kulturaktör: Cirkus Cirkör
538 platser kvar
Boka
Period
Kulturgaranti

9 Romeo och Julia

Unga Klara, Sergelgången 31, ingång från Sergels torg., Unga Klara, Stockholm
Romeo och Julia av William Shakespeare är berättelsen om tonåringars kamp för rätten till en egen röst, i en värld av polarisering och nedärvt hat. Om den explosiva kraften hos unga och konsekvenserna av vuxenvärldens påtryckningar. Verona, sent 1500-tal. Tonåringarna Romeo och Julia är kära, men fast i järngreppet av sina familjers ogrundade konflikter. I spelet mellan hat och kärlek leds de sedan mot det oundvikliga slutet. Nio skådespelare för publiken till hettan och pulsen på Veronas gator genom Shakespeares originaltext, Mari Carrascos koreografi och Mikael Karlssons musik. Romeo & Julia är en samproduktion av Unga Klara och Helsingborgs Stadsteater, i samarbete med Dalateatern. I regi av Gustav Deinoff. Från 13 år och uppåt. Psst... den 12/10 är det premiär! Lite extra glammigt och festligt! För årskurs 9 är detta kulturgaranti, övriga bokar i mån av plats. Kulturgarantin - en del av Botkyrkas kulturella allemansrätt Den här aktiviteten är utvald för årskursen, räcker till alla elever och den återkommer varje läsår - en kulturgaranti! Det ska vara lätt att integrera kulturupplevelsen i ordinarie undervisning och det blir till en rättighet för alla elever i Botkyrka.
Visa mer
Teater | Årskurs 9 | Kulturaktör: Unga Klara
Visa tillfällen
Laddar...
Period
Kulturgaranti

9 Romeo och Julia

Borgvägen 1, Hallunda Folkets hus , Hallunda
Under vecka 5, 2024, ges föreställningen Romeo och Julia i Hallunda Folkets hus. Romeo och Julia av William Shakespeare är berättelsen om tonåringars kamp för rätten till en egen röst, i en värld av polarisering och nedärvt hat. Om den explosiva kraften hos unga och konsekvenserna av vuxenvärldens påtryckningar. Verona, sent 1500-tal. Tonåringarna Romeo och Julia är kära, men fast i järngreppet av sina familjers ogrundade konflikter. I spelet mellan hat och kärlek leds de sedan mot det oundvikliga slutet. Nio skådespelare för publiken till hettan och pulsen på Veronas gator genom Shakespeares originaltext, Mari Carrascos koreografi och Mikael Karlssons musik. Under vecka 5 2024 ges föreställningen på hallunda Folkets hus. Romeo & Julia är en samproduktion av Unga Klara och Helsingborgs Stadsteater, i samarbete med Dalateatern. I regi av Gustav Deinoff. Från 13 år och uppåt. För årskurs 9 är detta kulturgaranti, övriga bokar i mån av plats. Kulturgarantin - en del av Botkyrkas kulturella allemansrätt Den här aktiviteten är utvald för årskursen, räcker till alla elever och den återkommer varje läsår - en kulturgaranti! Det ska vara lätt att integrera kulturupplevelsen i ordinarie undervisning och det blir till en rättighet för alla elever i Botkyrka. Kulturgarantin - en del av Botkyrkas kulturella allemansrätt Den här aktiviteten är utvald för årskursen, räcker till alla elever och den återkommer varje läsår - en kulturgaranti! Det ska vara lätt att integrera kulturupplevelsen i ordinarie undervisning och det blir till en rättighet för alla elever i Botkyrka.
Visa mer
Teater | Årskurs 9 | Kulturaktör: Unga Klara
Visa tillfällen
Laddar...
Period

AURA

Botkyrka konsthall, Fittja torg 14, Botkyrka konsthall, Fittja
- en utställning av, med och för barn. Kom och fortsätt skapa i det växande konstverket. Sommarens utställning i Botkyrka konsthall heter AURA och är ett interaktivt allkonstverk där barn och unga utforskar en känsla som får dem att må bra. Först ut är Junior Residence, Botkyrkas feriepraktikanter, som skapar ramverket till utställningen och bjuder in publiken till en kreativ energi som fortsätter att växa under hela sommaren och in i hösten. AURA öppnar den 6 juli med sommarlovsaktiviteter, fritt skapande och olika program för alla åldrar, och avslutas med en konstfest den 7 oktober. AURA tar avstamp i Barnkonventionens artikel 31 som lyfter barns rätt till vila och fritid och att ta del av det konstnärliga livet. I den här utställningen vill Botkyrka konsthall följa och stötta barnens konstnärliga ledning och ser fram emot att ta del av ett nyskapande konstprojekt. Förslag på antal per bokad grupp: 1-3 år, max 8 barn. 4-5 år, max 12 barn. Skola, halvklass.
Visa mer
Konst | Förskola, 1 år-Gymnasie 3, Anpassad skola, Fritidsklubb, Förskola, 1 år, Fritidshem, Öppna förskolan | Kulturaktör: Botkyrka Konsthall
Visa tillfällen
Laddar...
Period

Bokprat för årskurs 2

Nyängsvägen 3 B, Tullinge bibliotek, Tullinge
Hej! Vi prövar intresset för bokprat för årskurs två för grundskolor i Tullinge. Kom med din klass och lyssna på våra tips om nyaste böcker för barn som just har lärt sig att läsa. Vi försöker väcka läslusten och presenterar böcker för olika smaker. När du anmäler din klass så kommer vi att kontakta dig för att hitta tid som passar. Elever som kommer på bokpratet ska ha med sig bibliotekskort. Är det några som inte har skaffat det än så kan ni skriva ut formuläret och skicka med barnet till vårdnadshavare. Föräldrar kommer sedan själva till biblioteket och skaffar bibliotekskortet för sina barn. Ni är varmt välkomna att höra av er och boka plats!
Visa mer
Biblioteket | Årskurs 2, Anpassad skola | Antal bokade: 339/500 | Kulturaktör: Tullinge Bibliotek
161 platser kvar
Boka
Period

Bokstavskören - skapande skola

På skolan, På skolan, Botkyrka
Prova på körsång tillsammans med Bokstavskören! Med kroppen som redskap och rösten som instrument skapar vi tillsammans en härlig kör. Vi utgår från nyskrivna låtar på bokstavstema och även välkända låtar, som alla är lätta att sjunga med i. Emeli Jeremias är musiklärare, cellist, skådespelare och sångare från bl.a Stadsteatern. Ayla Kabaca är känd från barnkanalen där hon varit programledare på Bolibompa i många år. Hon leder även allsång för barn på Skansen. Nu flyttar vi sången till er! Workshops håller Emeli i. Tillsammans med barnen övar hon in låtar från Bokstavskörens repertoar. Barnen får utifrån ålder testa på kör, kanon eller enkla stämmor som ”call and response”. De får också utöka låtarna med egna verser. Det finns även ett gediget arbetsmaterial som den som vill kan jobba vidare med i klassen. En workshop med sång- och rörelseglädje med Ayla och Emeli! Här bokar du för 3 klasser = 3 workshops (med 25 elever i varje klass) på din skola samma dag. Vi kontaktar dig och bokar in dag/tid. Projektet avslutas med en hejdundrande interaktiv konsert tillsammans med både Ayla och Emeli, samt en kompmusiker och instrument. En hel liten orkester med mycket sång- och rörelseglädje! (Emeli kan träffa upp till tre klasser/dag för workshops. Dessa tre klasserna ser sedan konserten tillsammans). Vad behövs på skolan? Workhops fungerar fint i vanliga klassrum, till konserten behöver tre klasser kunna samlas i en lokal. T.ex aula, idrottssal eller annat samlingsrum där de ryms. Det går även att spela utomhus under den varmare säsongen. Artisterna har med all teknik och behöver bara tillgång till vanlig el Vad är Skapande skola? Statsbidraget Skapande skola ska stärka samverkan mellan skolan och det professionella kulturlivet. Målet är att eleverna ska få tillgång till kulturens alla uttrycksformer och att deras möjligheter till eget skapande ökar. Skapande skola utgör ett komplement till skolornas egen kulturbudget. Skolans huvudman söker bidraget.
Visa mer
Workshops | Förskoleklass-Årskurs 3 | Kulturaktör: Bokstavskören
Visa tillfällen
Laddar...

Skapa användare

Vidare steg 2