Västerås användarvillkor

Betalning

Betalning sker via betalkort, swish eller faktura som skickas ut efter kursstart. 

Fortsätta eller sluta
För att fortsätta på Västerås Kulturskola nästa termin, måste du bekräfta kurserbjudandet som du får på "Mina sidor" i Studyalong. Detta erbjudande måste du godkänna inom angiven svarstid för att säkra din plats under nästa termin. Godkännande av kurs innebär betalningsskyldighet.

Obetald faktura gäller inte som avbokning. Om du inte vill fortsätta nästa termin ska du meddela din lärare eller ta bort kurserbjudandet på "Mina sidor" i Studyalong innan terminsstarten. Läs mer om våra avgifter för respektive kurs på vår hemsida. www.vasteras.se/kulturskolan 

Vid upprepad frånvaro utan giltig orsak riskerar du att avslutas från kursen.

Ångerrätt
Din ångerrätt gäller 14 dagar och fram till dagen innan kursstart. Om kursen redan startat när du genomför ditt köp har du ångerrätt fram till dagen innan din första lektion.

Om du vill utnyttja din ångerrätt ska du meddela Västerås Kulturskola via e-post genom att bifoga bekräftelsemejlet du fick vid köpet samt tydligt beskriva i mejlet att du ångrar dig.

Att endast meddela en lärare är inte tillräckligt för att du ska ha rätt att avboka din kursplats.

Reducering av kursavgift
Vi återbetalar eller reducerar inte avgiften om du avbokar påbörjad kurs eller slutar under pågående termin.När du börjar en ny kurs i dans, bild och konst, teater, musikal får du gå kostnadsfritt de två första gångerna. Om du inte vill fortsätta, måste du meddela expeditionen innan den tredje lektionen. Om du inte meddelar i tid tar vi ut full terminsavgift. Vid sjukdom/skada kan del av avgiften återbetalas mot uppvisande av läkarintyg. Läkarintyget skickas till Västerås kulturskola via brev eller e-post. Om Kulturskolan inte kan erbjuda en för eleven möjlig tid på önskad musikkurs till kursstart skickas ingen faktura.

Vem får gå på Västerås Kulturskola?
Endast det barn som är folkbokfört i Västerås kommun, kan gå kurs på Västerås Kulturskola. 

Den vårdnadshavare som registrerar barnkontot behöver också vara folkbokförd i Västerås stad.

Garanti
Under läsåret kan lektioner ställas in på grund av lärares studiedagar eller andra aktiviteter på Kulturskolan. Läraren ger information om vilka dagar det gäller. För terminskurser som löper över hela läsåret garanteras minst 28 lektionstillfällen (ca 13 på hösten och 15 på våren). Med lektionstillfälle menas schemalagda lektioner, extra repetitioner, konserter, föreställningar, utställningar och liknande. Under särskilda omständigheter kan lektionen också komma att genomföras digitalt på distans. 

Inställda lektioner
När så är möjligt sätter vi in vikarie om ordinarie lärare är frånvarande. Om lektionen måste ställas in akut ordnas i vissa fall en vikarie, annars skickas information ut via SMS. Vi kommer också att sätta ett meddelande på dörren till lektionssalen så långt det är möjligt. Vi kompenserar inte med ytterligare undervisningstillfällen vid inställda lektioner så länge garanterat antal lektionstillfällen erbjuds.

Frånvaro
Om man inte kan komma till sin lektion är det viktigt att meddela sin lärare i god tid.

Andra avgifter
Kulturskolan ger under läsåret ett antal konserter, föreställningar m.m. där eleverna medverkar. Vid några av dessa tas en entréavgift ut. Kostnad för noter- eller annat musikmaterial, instrumenthyra och danskläder kan tillkomma.

Avgiftsbefrielse

Om hushållet har en sammanlagd inkomst på mindre än 3 inkomstbasbelopp har man rätt till avgiftsbefrielse. Ansökan görs varje läsår och styrks med kopia av den senaste slutskattsedeln. För mer information kontakta expeditionen.  

Hanteringen av personuppgifter
För att kunna administrera dig som vårdnadshavare till elev så kommer personuppgifterna att registreras i StudyAlong. Uppgifterna kommer att hanteras i enlighet med Europaparlamentets och rådets förordning (EU) 2016/679 av den 27 april 2016 om skydd för fysiska personer med avseende på behandling av personuppgifter som gäller från och med 25 maj 2018. Du kan när du vill få ett registerutdrag över de uppgifter som finns registrerade om dig. Skriv till Västerås stad, Kulturnämnden, 721 87 Västerås, som är ansvarig för personuppgifterna.

Fortsätta nästa termin
Kurser kan komma att ändra dag tid och plats efter en termin. Du meddelas i slutet terminen och har möjlighet att välja om du vill fortsätta och ha kvar kursplatsen eller om du vill avsluta och ta bort. 

För vidare frågor:
Kulturskolans expedition:

021-39 19 50 telefontid mån-fre 13.00-15.00 eller Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.