Villkor Ekerö Kulturskola

Allmänna villkor och avtal Ekerö Kulturskola 2024

 

Skyddade personuppgifter

Om du eller ditt barn har skyddad identitet så behöver ni få hjälp med anmälan och annan kursadministration och ska inte använda denna e-tjänst vid anmälan. Mejla aldrig personuppgifter eller uppgifter som rör skyddad identitet till Kulturskolan. Ring istället Kulturskolans administration på tel 08-124 572 83 för att få hjälp med att skapa konto, bokning och liknande.

Personuppgifter och GDPR

Vi behöver spara och behandla personuppgifter om dig för att kunna utföra den tjänst som det här avtalet avser. Vi samlar in uppgifter om namn, personnummer, kontaktuppgifter, pågående kurser och hyrda instrument. Vi har fått dina uppgifter från dig när du registrerade konton samt genom inhämtande av aktuella adressuppgifter från folkbokföringsregistret.

Utöver de uppgifter som du registrerar så kommer eleven under kursen också att använda ett digitalt klassrum, iRum, där det också kan förekomma personuppgifter i form av ljud och bild. I iRummet delas information som kan läsas, ses/höras av kulturskolans personal, alla elever i gruppen och deras vårdnadshavare. Det kan handla om t ex noter, länkar till YouTube, egna inspelningar, läxor och filmade eller livesända uppspel som är en del av undervisningen. Tänk på att inte dela personlig information t ex om sjukdom i iRummet eftersom det är en känslig personuppgift och informationen är öppen för hela gruppen.

Som elev på filmkurser ingår det som en obligatorisk del i undervisningen att vara med på film och bild eftersom man både filmar och blir filmad på kursen och även visar upp elevfilmerna i gruppen och inför elevernas vårdnadshavare. Om det skulle bli aktuellt med filmvisning för en bredare publik så kommer det att ske efter särskild information och godkännande.

Som elev på övriga kurser kan det i vissa fall ingå som en del av undervisningen att spela in ljud och bild för delning inom iRummet. Om det skulle bli aktuellt med visning av bild, ljud eller film för en publik utanför iRummet så kommer det att ske efter särskild information och godkännande.

Vi tillämpar gällande integritetsskyddslagstiftning vid all behandling av personuppgifter. Den rättsliga grunden för att behandla dina personuppgifter är avtal.

Vi behåller uppgifterna i högst 18 månader efter att eleven slutat och lämnat tillbaka ev hyrt instrument. Därefter gallras uppgifterna ur Kulturskolans register och kontot i StudyAlong raderas.

Elevernas personnummer överlämnas årligen till tredje part (Statistiska Centralbyrån och Kulturrådet). Den rättsliga grunden för denna insamling av personuppgifter är rättslig förpliktelse. Uppgifterna omfattas av statistiksekretess och inga enskilda individer kan identifieras när uppgifterna redovisas. SCB är personuppgiftsansvarig för behandlingen av personuppgifterna i den statistiska undersökningen.

Personuppgiftsansvarig för Kulturskolans behandlingar av personuppgifter är Kultur- och fritidsnämnden i Ekerö Kommun. Du har rätt att kontakta oss om du vill ha ut information om de uppgifter vi har om dig, att begära rättelse, att göra invändningar eller begära radering av dina uppgifter. Detta gör du enklast genom att kontakta oss på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.. Kontaktuppgifter till vårt dataskyddsombud är Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.. Mer information om hur Ekerö Kommun hanterar dina personuppgifter finns på www.ekero.se under rubriken Personuppgifter (GDPR). Om du har klagomål på vår behandling av dina personuppgifter har du rätt att inge klagomål till Integritetsskyddsmyndigheten.

 

Villkor för bokning, betalning, ångerrätt och avbokning

Om du ångrar dig har du rätt att avboka platsen utan betalningskrav fram till dagen innan första kursdag. Avbokning måste göras till Kulturskolans administration till e-post Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.. Det räcker inte att bara säga till läraren och det går inte att använda StudyAlong för att avboka. I ditt meddelande till admin måste det tydligt framgå att du vill avboka platsen och vilken elev, kurs och tid det gäller.

Vi återbetalar eller reducerar inte avgiften om eleven slutar under pågående termin, oavsett hur få lektioner eleven närvarat på. Obetald faktura gäller inte som avbokning. Frånvaro räknas inte heller som avbokning.

Faktura skickas hem inom ca en-två månader efter kursstart. Fakturan ska betalas inom 30 dagar, senast på förfallodatum. Därefter överlämnas fordran till inkasso. Fakturan skickas på samma sätt som andra fakturor från Ekerö Kommun utifrån vad du valt - brev, Kivra, e-faktura, autogiro etc.

Om fakturan är obetald vid förfallodatum avbokas kursen, eleven mister sin plats och kursplatsen återgår automatiskt till kurskatalogen.

Vid allvarligare sjukdom/skada kan din plats sägas upp och avgiften återbetalas mot uppvisande av läkarintyg.

De familjer som har fler än ett barn i undervisning på Ekerö Kulturskola får syskonrabatt. Det första barnet som anmäls till Kulturskolan betalar fullt pris för alla kurser. Övriga syskon (syskon 2, 3, 4 osv) erhåller en rabatt om 25% vardera, på den första kurs som syskonet anmäls till. Syskonen får endast rabatt på den första kursen. Om syskonen går på flera terminskurser tas full avgift ut för övriga kurser förutom den först bokade. Ensemble/orkester och kortkurser/lovkurser ger ingen syskonrabatt.

Om du har behov så finns det möjlighet att dela upp betalningen av avgiften. Hör isåfall av dig till Kulturskolans administration direkt när du bokat en kurs för att stämma av om en betalningsplan.

Terminskurser bokas en termin i taget. För att fortsätta på kulturskolan kommande termin, måste du boka kurserbjudandet för kommande termin. Du kommer få en avisering via mejl och bokar sedan genom att gå in på "Mina sidor" i StudyAlong och boka inom angiven svarstid för att säkra din plats för kommande termin.

Avgifter

Kulturskolans avgifter är beslutade av kultur- och fritidsnämnden och justeras varje år. Priserna för 2024 är följande:

Kategori 1: 1 479 kr per termin

Mindre grupper med mer individanpassad undervisning och medelstora grupper med längre lektionstid. Orkester eller ensemble eller kör ingår i terminskurser i instrument- eller sång - priset justeras automatiskt efter bokning.

Kategori 2: 1 062 kr per termin

Undervisning i medelstora grupper och ensemble eller orkester och kör för elever som inte går på instrument eller sång.

Kategori 3: 0 -1 400 kr per kortkurs

Kategori 4: 378 kr per termin för instrumenthyra

___

Kostnader som tillkommer utöver avgiften

När man spelar musik behöver man ha ett instrument att öva på. Det finns möjlighet att hyra vissa instrument från Kulturskolan. Kostnaden för att köpa ett eget instrument varierar. Läraren kan ge vissa råd kring instrumentinköp, men får inte rekommendera specifika varumärken eller försäljningsställen.

På vissa kurser, särskilt på nybörjarnivå, behöver du skaffa de notböcker som läraren valt. Du kan också behöva skaffa tillbehör såsom rörblad till saxofon, harts till stråkar, plektrum och capo till gitarr, basförstärkare till elbas, hörlurar, strängar, trumstockar, notställ etc.

Lektioner

I en terminskurs ingår minst 11 lektionstillfällen. Med lektionstillfälle menas ordinarie undervisning och de delar av undervisningen som sker i form av gemensamma framträdanden, konserter, uppspel, workshops, studiebesök, digitala lektioner och aktiviteter som arrangeras av Ekerö Kulturskola. Undervisning på distans räknas som ordinarie undervisning.

Inställda kurser eller ändrad tid/plats meddelas via sms eller e-post. Det är därför viktigt att du alltid har dina kontaktuppgifter aktuella och rättstavade på din ”Min sida”.  Inställd lektion meddelas via sms och StudyAlong iRum. I vissa fall tillsätts vikarie vid frånvaro

I avgiften ingår även tillgång till videolektioner och annat material som finns i StudyAlong och PlayAlong.

Vid kortkurser och lovkurser framgår det av kurskatalogen hur många tillfällen som ingår.

Varje lektion är minst 20 minuter och tiden varierar beroende på vilket ämne det gäller och hur många elever som ingår i gruppen.

På Ekerö Kulturskola sker undervisningen främst i grupp.

Ibland sker förändringar av lärare, dag eller tidpunkt för lektionerna. Om en lektion behöver byta tid eller dag så stämmer läraren av med er för att hitta en ny tidpunkt.

 

Eftersom Kulturskolan är en fritidsaktivitet och inte en skolverksamhet så gäller föräldraansvar före och efter aktivitet/lektion, om Kulturskolan inte uttryckligen erbjuder något mera.

För att kunna hålla verksamheten igång med så få avbrott som möjligt ber vi elever och besökare att följa dessa ordningsregler:

- Stanna hemma om du är sjuk

- Tvätta alltid händerna ordentligt när du kommer till Kulturskolan

Hur ska jag göra om jag inte är nöjd?

Prata i första hand med läraren om det är något som inte funkar eller om det är något du vill förändra. Ofta går det att rätta till problemet.

Allmänna synpunkter, klagomål, önskemål och förslag kan framföras till Kulturskolans administration.

Klagomål kan också lämnas via www.ekero.se/Kontakta-oss/Lamna-synpunkt/

Hur kommer jag i kontakt med Kulturskolan?

Besöksadresser
Tappströmsvägen 5, F-huset Tappen övre (ingång från parkeringssidan) och B huset nedre (ingång på gaveln)
Stenhamra Herman Palms plan 14 samma hus som Fritidsgården men egna blå ingångar från norra delen av huset.

Expedition/administration
Tel 08-124 57 283                    E-post: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.   

Webb och sociala medier
Hemsida: www.ekero.se/kulturskolan
Kurskatalog och anmälan: www.studyalong.se/ekerokulturskola
Facebook: www.facebook.com/ekerokulturskola
Instagram: Ekerö Kulturskola ekerokulturskola
YouTube: Ekerö Kulturskola

App för StudyAlong finns både i AppStore och på Google Play

//