Perstorp villkor

Användarvillkor och information - Perstorps kulturskola

Vad kan man göra i StudyAlong?

Du som är vårdnadshavare kan
1. Boka kurser i Kulturskolans kurskatalog.
2. Se information om bokade kurser, platser och lärare.
3. Bekräfta erbjudande om fortsatt undervisning.
4. Följa ditt barns undervisning via digitala klassrum iRum
5. Kommunicera med ditt barns lärare via det digitala klassrummet.
6. Även som förälder, gratis gå in och välja mellan 50 000 inspelade webblektioner i instrument, dans, bild mm, och via självstudier förkovra dig i något av alla dessa ämnen! Detta är en möjlighet som är helt fantastisk!

Du som elev:
1. Kan kommunicera med din lärare och kamrater via digitala klassrum.
2. Har tillgång till filmer, länkar, noter, bilder och annan bra information.
3. Kan förutom att få undervisning i det ämne du går på, även gratis gå in och välja mellan 50 000 inspelade webblektioner i instrument, dans, bild mm, och via självstudier förkovra dig i något av alla dessa ämnen också! Detta är en möjlighet som är helt fantastisk!

Vem får gå på Perstorps Kulturskola?

Perstorps Kulturskola erbjuder aktiviteter för barn från 5 års ålder upp till gymnasiet som är folkbokförda i kommunen.

Åldersspann som gäller för respektive kurs framgår i kurskatalogen. Om barnet inte har rätt ålder kan ni göra en intresseanmälan. I mån av plats och efterfrågan, kan läraren då ringa upp, och erbjuda plats.

Man får gå på flera kurser samtidigt om man vill. Dock kan man bara gå en instrumentalkurs åt gången.

För att gå en instrumentalkurs

För att gå en instrumentalkurs, måste man ha ett instrument hemma för att kunna öva dagligen mellan lektionerna. Kulturskolan hyr inte ut instrument. Lärarna kan ge råd om var man kan köpa eller hyra instrument.

Undervisning

  • Instrumentallektioner kan vara individuella och är då 20 minuter, eller kan ske i grupp med längre lektioner. (Fr. åk 1 i grundskolan t.o.m. gymnasiet. Är barnet yngre, gör en intresseanmälan, då vi kan ta in yngre åldrar i mån av plats)
  • Instrumentallektioner – Suzukimetoden (Start fr. 5 – 7 års ålder. Föräldern medverkar hela tiden, och fungerar som hemmalärare mellan lektionerna)
  • Ett läsår för sångensemlbe och instrumentalelever består av 28 kurstillfällen + framföranden/slutproduktion.
  • Ett läsår för dans, drama och musikalelever består normalt av 25 - 26 kurstillfällen + framföranden. (Utlovat antal lektioner är 10 för höstterminen och 12 för vårterminen.)
  • Elevfrånvaro ska anmälas i förväg till berörd lärare, men räknas som erbjuden lektion.
  • Vid upprepad oanmäld frånvaro riskerar elevens plats att bli uppsagd.

Med lektioner menas både lektion på plats, eller inspelade webblektioner, eller interaktiva webblektioner. I Coronatider kan det hända att undervisningen läggs om till digitala webblektioner.

Kulturskolan har inte möjlighet att sätta in vikarier när en lärare är sjuk. Eleverna kommer alltid att få det antal lektioner som kursen innehåller. Om alla lektioner följer på varandra, kommer läsåret att sluta tidigt, redan i april. Har en lärare varit sjuk, kommer lektionerna att fortsätta till senare datum på läsåret.

Corona-tider – sjukdom

Om eleven har något sjukdomssymptom får hen inte komma till skolan. Om någon i elevens familj har sjukdomssymptom, skall detta meddelas läraren, och då får läraren och eleven komma överens om weblektion istället. Det samma gäller läraren.

Sjukdom – läraren
När läraren blir sjuk, meddelas ni via StudyAlong eller SMS. Det är därför viktigt att alla elever och vårdnadshavare har fyllt i aktuella kontaktuppgifter på ”Min sida” i StudyAlong.

Sjukdom – barnet
När barnet blir sjukt, meddelar ni läraren via mail eller sms

 

Avgifter

Undervisningen i kulturskolan är avgiftsbelagd.

Undervisning instrument och sång
600 kronor/termin

Dans, Drama/Dans, Musikal, Sångensembler 
400 kronor/termin

Kör
200 kr/termin

 

Uppsägning av plats efter första lektionstillfället:

Ditt barn får prova första lektionstillfället vid ny kurs. Om barnet inte vill fortsätta, måste ni säga upp platsen dagen efter första lektionstillfället, så att läraren kan lägga ut den lediga platsen 5 dagar innan andra lektionstillfället. Om barnet inte kommer till första lektionstillfället, måste detta meddelas till läraren.Faktura sänds ut en gång per termin.
Lektionerna är subventionerade av kommunen, och avgiften kan ändras vid nya läsår eller årsskiften.

Ny termin

Man bokar sig för en termin i taget. Vid varje terminsslut får ni ett meddelande - en påminnelse -  om att gå in och godkänna kursens fortsättning och säkra platsen för nästa termin. Om ni inte gör det, blir platsen ledig för andra att boka och ni förlorar platsen.

Var hittar jag information om terminens start, slut och lov?

Varje lärare skickar ut terminsinformation som gäller för ditt ämne för den aktuella terminen. I informationen kommer det att framgå när terminen startar, eventuellt inställda lektionsdatum och eventuellt redan inplanerade datum för uppspel.

Det är ingen undervisning under sportlovet, påsklovet, höstlovet och på röda dagar eller studiedagar, om ni inte har gjort en särskild tillfällig överenskommelse med läraren.

 

Hur fungerar iRum?

De digitala klassrummen – iRummen – i StudyAlong är gruppchattar där berörda elever, vårdnadshavare och lärare kan skriva meddelanden, videochatta, dela filmer, noter och digitala weblektioner.
Både läraren och eleven kan spela in sig själva och lägga upp i iRummet. Eleven kan skriva frågor till läraren och läraren kan kommentera filmer som eleven spelat in.

Samtycke till att synas på bild eller film

Samtycke till att synas på bild eller film innebär att ni godkänner att Perstorps kulturskola får använda bilder och video där ert barn finns med i iRum på StudyAlong.

Enskild undervisning har ett iRum per elev. Där ser endast läraren, eleven och dennes målsman inläggen.

Gruppundervisning har ett iRum per grupp. Där ser läraren, alla elever och deras målsmän i gruppen inläggen.

De digitala klassrummen - iRummen - i StudyAlong är gruppchattar där berörda elever, vårdnadshavare och lärare för gemensam dialog, främst rörande undervisning. Den dialog som förs i ett digitalt klassrum är att jämställa med den dialog som förs i ett fysiskt undervisningsrum; samtliga deltagare i rummet tar del av dialogen. Du som vårdnadshavare/elev kan när som helst radera dina inlägg eller höra av dig till oss om du behöver hjälp med att radera dina inlägg i iRummen. OBS! samtliga inlägg som postas i respektive iRum går automatiskt ut som notiser till samtliga deltagare som tar del av dialogen. Notiser skickas ut via mail och syns på StudyAlong, ”Mina sidor”. 

Du kan när som helst ändra detta i målsmans inloggning på www.studyalong.se genom att ändra godkännande för bilder för ditt/dina barn.

 

Regler för bokning, uppsägning av plats, betalning och intresseanmälan.

Bokning av plats:

  1. Registrera ett konto på StudyAlong (Se instruktioner nedan ”Registrering av konto”)
  2. Välj en ledig kursplats på ett ämne
  3. Lägg den i varukorgen
  4. Slutför din bokning i kassan.

 

Bokningsbekräftelse 

När du bokar din plats får du en bekräftelse till din angivna e-postadress med information om plats, tid, dag och lärare. Har du inte fått en bekräftelse via e-post, var vänlig kontakta kulturskolan. Epost: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Ditt barn får prova första lektionstillfället. Om barnet inte vill fortsätta, måste ni säga upp platsen dagen efter första lektionstillfället, så att läraren kan lägga ut den lediga platsen 5 dagar innan andra lektionstillfället. Om barnet inte kommer till första lektionstillfället, måste detta meddelas till läraren.

Uppsägning av plats efter första lektionstillfället:

  • Maila både till läraren (Se kontaktinformation under personal) och till kulturskolechefen Gunilla Rönnberg   Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.   

Uppge barnets namn, födelsedatum, ämne och lärarens namn.

Behöver du hjälp?

Har du problem med att registrera dig, eller om barnet inte har personnummer, kontakta kulturskolechef Gunilla Rönnberg på Kulturskolan för att få hjälp med bokning. Du når Gunilla på mejladress Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. eller på telefon 0435-39411.

 

Behöver du särskild hantering av skyddade personuppgifter?

Kontakta Gunilla Rönnberg på mejladress Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. eller på telefon 0435-39411. för manuell registrering.

 

Betalning:

Om barnets plats inte sagts upp dagen efter första lektionstillfället, kommer en faktura att skickas på terminsavgiften. Fakturautskicken sker vanligtvis under oktober-november på höstterminen, och under februari-mars på vårterminen. Om barnet slutar efter några lektioner eller inte kan komma några veckor, måste ändå terminsfakturan betalas. Vi återbetalar eller reducerar inte avgiften om du slutar under pågående termin. 

 

Intresseanmälan:

Om en kurs är fullbokad kan du göra en intresseanmälan. En intresseanmälan är inte en köplats, om det eventuellt skulle uppstå ledig plats under terminen kan ni få information om det. Intresseanmälan gäller endast innevarande läsår.

Genom intresseanmälningar kan vi också se hur stort intresset är för olika kurser, och har därmed möjlighet att anpassa utbudet efter efterfrågan.

Registrering av konto:

Steg 1: Gå till registreringen
Du genomför registreringen på www.studyalong.se/perstorp-reg

Steg 2. Registrera förälder/målsman
● Välj ett användarnamn och skriv in din e postadress.
● Välj ett säkert lösenord och bekräfta.
● Klicka på ”fortsätt”.
● Fyll i ditt personnummer och ditt fullständiga namn och mobilnummer. Adressen hämtas automatiskt från Skatteverket.
● Läs igenom användar- och betalningsvillkor.
● Klicka därefter i ”godkänn”.
● Klicka på ”registrera”.

Steg 3. Lägg till ett konto för ditt barn.
● Klicka på knappen ”Min sida”.
● Klicka på knappen ”Lägg till ett barn”.
● Välj användarnamn för barnet.
● Fyll i barnets e postadress eller lämna tomt om du vill använda samma e postadress som för ditt eget konto.
● Välj ett säkert lösenord och bekräfta.
● Välj vilket barn du vill registrera konto för och ange mobilnummer.
● Klicka på ”Välj lärare” och kryssa i ditt barns lärare. Kryssa i flera lärare om ditt barn går på flera kurser med olika lärare.
● Godkänn villkor.
● Klicka på ”bekräfta”.
● Fyll i om du medger att ditt barn får synas på bilder/film som Kulturskolan lägger i plattformen.
● Klicka på registrera.

Steg 4. Lägg till konton för flera barn
Om du har flera barn som går på Kulturskolan kan du nu lägga till ytterligare barnkonton enligt punkt 3. Nu är du klar. Tack för din medverkan!

 

Behandling av personuppgifter - GDPR

När du som myndig elev eller som vårdnadshavare till underårig elev registrerar konto i StudyAlong uppger du dina/ditt barns personuppgifter. I samband med registrering och kursbokning godkänner du att Perstorps kommun lagrar och använder personuppgifterna i kulturskolans verksamhet för att fullfölja ingånget avtal.

Följande personuppgifter om dig/ditt barn behöver registreras/sparas för att Perstorps kommun ska kunna behandla din ansökan om plats vid Kulturskolan och för att fullgöra avtalet:

  • Namn
  • Personnummer
  • E-postadress
  • Adress
  • Telefonnummer
  • IP-adress

Adressuppgifter hämtas automatiskt från Skatteverket. Övriga nödvändiga uppgifter registrerar du själv när du använder tjänsten för att ansöka om plats till Kulturskolan. Om du inte registrerar efterfrågade uppgifter kommer kommunen inte kunna behandla din ansökan till Kulturskolan.

Kontakta Kulturskolan om du vill veta vilka av dina personuppgifter vi använder och hur vi använder dessa. Du kan också be oss ändra dina personuppgifter om något i uppgifterna är fel. Kontakta oss även om du vill att vi ska radera dina personuppgifter eller om du tycker att vi använder dina personuppgifter fel på något sätt.

Du kan begära att få ta del av dina personuppgifter som Perstorps kommun använder om du till exempel vill ge uppgifterna till någon annan organisation. Perstorps kommun kan då lämna personuppgifterna till dig om det inte påverkar någon annan på ett negativt sätt.

Du kan alltid kontakta Perstorps kommun och säga att du vill återkalla samtycket till att du själv (myndig elev) eller ditt barn får synas/vara med på bild/film inom kulturskolans verksamhet.

Om du har några frågor om dina personuppgifter ska du kontakta Perstorps kommun.

Om du vill klaga på hur Perstorps kommun använder dina personuppgifter kan du kontakta Datainspektionen.

Perstorps kommun tillämpar gällande integritetslagstiftning vid all behandling av personuppgifter. Läs mer om hur Perstorps kommun hanterar dina personuppgifter på: www.perstorp.se/gdpr

Behöver du särskild hantering av skyddade personuppgifter?

 

Kontakta Gunilla Rönnberg på mejladress Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. eller på telefon 0435-39411. för manuell registrering.

 

Cookies 

StudyAlong använder sig av cookies enligt Electronic Communications Act, 25 juli 2003. En cookie är en liten textfil som lagras på din dator och som innehåller information för att hjälpa webbutiken att identifiera och följa användare.

Cookies finns som sessionscookies och som cookies som lagras permanent på din dator. Under tiden för ditt första besök i webbutiken blir din webbläsare tilldelad en sessionscookie som är unik och som används för att inte blanda ihop dig som användare med andra användare.

För att kunna använda webbutiken bör du tillåta cookies i din webbläsare. Denna typ av cookie används enbart för att ge dig som besökare en bättre upplevelse och support och lagrar inga personliga uppgifter om dig. Cookies kan raderas.

I StudyAlongs webbutik används cookies exempelvis för att bevaka din kundvagn, dina inställningar och vilka sidor du besökt för att kunna ge dig som användare en bättre kundupplevelse och support. 

Force Majeure

Vid händelse av krig, extraordinär händelse, eldsvåda, naturkatastrof, epidemi, pandemi, brottsligt angrepp, extrema väderförhållanden eller närliggande oförutsedda händelser frånsäger sig Kulturskolan ansvaret att fullfölja sitt åtagande att leverera kurser enligt gällande villkor.

 

Har ni frågor om kulturskolan?

Varmt välkomna att kontakta Gunilla Rönnberg, Kulturskolechef

E-post: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Telefon: 0435-394 11