Lidingö betalningsvillkor

Betalningsvillkor

Bekräftelse och betalning 


Köpet genomförs och bokningen är definitiv när du godkänner betalning via faktura. Fakturan skickas hem inom 60 dagar efter bokning av kurs och ska betalas innan förfallodatum (30 dagar), vid utebliven betalning efter påminnelse skickats ut överlämnas fordran till inkasso. OBS! Obetald faktura gäller inte som avbokning.

Ångerrätt 

Din ångerrätt gäller under 14 dagar. Ångerrätten börjar löpa den dag då köpet genomförs. Meddela kulturskolan via brev eller e-post om du vill nyttja din ångerrätt. I ditt meddelande till oss måste det tydligt framgå att du ångrar dig. Vänligen observera att du inte har ångerrätt om kursen påbörjas inom de 14 ångerrättsdagarna.

Avbokning av plats 

Om du avbeställer kursen efter att ångerfristen löpt ut men före kursstart har du rätt till återbetalning av kursavgiften med avdrag för en  administrationsavgift på 500 kr, resterande kursavgift återbetalas. Vi återbetalar eller reducerar inte avgiften om du avbokar påbörjad kurs eller slutar under pågående termin.

Sjukdom eller skada 


Vid sjukdom/skada kan platsen avbokas och relevant del av avgiften återbetalas mot uppvisande av läkarintyg. Läkarintyget skickas till kulturskolan via brev eller e-post. 

Inställd kurs eller ändrad tid för kurs 


Kulturskolan kan tvingas ställa in en kurs. Du har då rätt att få tillbaka den avgift du betalat. Om kursstarten skjuts upp mer än två veckor har du rätt att avboka kursen och få tillbaka kursavgiften. Detsamma gäller om du inte längre kan delta på grund av att vi tvingas ändra dag för kursen, om lektionstidens start- eller sluttid flyttats mer än 30 minuter eller om vi inte kan erbjuda lektion inom det tidsspann du bokat dig för. 

Antal tillfällen för terminskurs, full avgift 

För kurs som sträcker sig över ett helt läsår är du garanterad 13 tillfällen på en termin som avser en lektion, framträdande, repetition etc. Vid dessa tillfällen finns en lärare på en anvisad tid och plats.

Inställda lektioner 


När så är möjligt sätter vi in vikarie om ordinarie lärare är frånvarande. Vi kompenserar inte med ytterligare undervisningstillfällen vid inställda lektioner om vi uppfyller 26 tillfällen på ett läsår. Inställda lektioner meddelas via sms och/eller e-post.

Vill du fortsätta på din kurs även nästa termin? 

Du får då inför kommande termin via e-post och/eller sms en notifikation om att du har fått ett kurserbjudande på dina ”Mina sidor”. Du måste bekräfta inom angiven svarstid att du accepterar kurserbjudandet för att säkra din plats under kommande termin.

Medgivande för bildpublicering

Medgivandet avser publicering av digitala bilder/filmer på Lidingö Musikskolas/Sagateatern och Stadens hemsidor, på sociala medier och inom plattformen StudyAlong samt tryckt material med Musikskolan som avsändare

- Medgivandet gäller bara bilder/filmer från Musikskolans och Sagateaterns verksamhet

- Musikskolan publicerar endast bilder i positivt syfte

Lidingö Stads behandling av personuppgifter följer Dataskyddsförordningen

För Musikskolans verksamhet är Kulturnämnden personuppgiftsansvarig

Musikskolan ansvarar inte för bilder/videor som laddats ner av tredje part och spridits vidare. Det skulle till exempel kunna vara privata personer som besöker konserter

Kontakt

Personuppgiftshantering

De personuppgifter du anger kommer behandlas av Lidingö stad. Du kan läsa mer om Lidingö stads hantering av personuppgifter på www.lidingo.se/gdpr

För frågor kring din anmälan till kulturskolan eller om vår verksamhet är du välkommen att kontakta Lidingö Musikskolan på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. eller ring 08-731 08 85

 

Besöksadress: 


Elverket

Kyrkvägen 5

181 42 Lidingö