Södertälje betal- och användarvillkor

Priser

Priset för kulturskolans kurser framgår i kurskatalogen. I kundvagnen visas det totala priset samt eventuella övriga avgifter. Ytterligare betalningsvillkor finns angivet i kundvagnen beroende av valt betalningssätt.

Köpprocessen

Om du under köpprocessen ångrar några kurser du valt, trycker du på "Ta bort" i din kundvagn och kursen tas då bort. Du har möjlighet att korrigera de val du gjort tills du har bekräftat betalningen. Efter att ditt köp har genomförts på våra betalpartners hemsidor dirigeras du automatiskt till en sida med titeln "Orderbekräftelse". Skriv ut denna sida som kvitto.

Bekräftelse och betalning

När du bokar din plats får du en bekräftelse till din angivna e-postadress med information om plats, tid, dag och lärare. Har du inte fått en bekräftelse via e-post, var vänlig kontakta kulturskolan på tel: 08-523 015 38 eller via e-post: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Köpet genomförs och bokningen är klar när du betalar med valt betalningssätt eller när du godkänner betalning via faktura. Om du har valt att få en faktura, skickas den till angiven adress en tid efter bokning av kurs och ska betalas innan förfallodatum (30 dagar). Om fakturan inte betalas utgår dröjsmålsränta enligt Räntelagen från dag 31.
OBS! Obetald faktura gäller inte som avbokning.

Ångerrätt

Din ångerrätt gäller under 14 dagar. Ångerrätten börjar löpa den dag då köpet genomförs.
Meddela kulturskolan via brev eller e-post om du vill ångra ditt köp. OBS! Det är inte tillräckligt att du avanmäler dig till läraren! I ditt meddelande till oss måste det tydligt framgå att du ångrar dig samt elevens namn, födelsedatum och ämne/kurs. Ångerrätten gäller inte om du påbörjar kursen inom de 14 ångerrättsdagarna.

Avbokning av plats

Om du under terminens gång bestämmer dig för att sluta på kursen ska du skriftligen meddela Kulturskolan så fort som möjligt. Skicka ett brev eller e-post till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.. Ange då elevens namn, födelsedatum och ämne/kurs. Vi återbetalar eller reducerar inte avgiften om du slutar under pågående termin.
Om en elev inte kommer till de tre första lektionerna på en termin utan att meddela kulturskolan anser vi att eleven slutat, då kan eleven avbokas och platsen blir ledig för andra att söka. Platsen måste ändå betalas av eleven som slutat och ingen avgift återbetalas. Om faktura valts som betalningssätt kommer faktura att skickas.

Sjukdom eller skada

Vid sjukdom/skada kan platsen avbokas och relevant del av avgiften återbetalas mot uppvisande av läkarintyg. Läkarintyget skickas till kulturskolan via brev eller e-post: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den..

Antal tillfällen för terminskurs, full avgift

För kurs som sträcker sig över en hel termin är du garanterad minst 13 erbjudna tillfällen som avser en lektion, framträdande, repetitioner etc. Vid dessa tillfällen finns en lärare på en anvisad tid och plats.

Inställd kurs eller ändrad tid för kurs

Kulturskolan kan tvingas ställa in en kurs. Du har då rätt att få tillbaka den avgift du betalat. Om kursstarten skjuts upp mer än två veckor har du rätt att avboka kursen och få tillbaka kursavgiften. Detsamma gäller om du inte längre kan delta på grund av att vi tvingas ändra dag för kursen eller om lektionstidens start- eller sluttid flyttas mer än 30 minuter.
Inställda kurser eller ändrade tider meddelas via sms eller e-post. Det är därför viktigt att du alltid har dina kontaktuppgifter aktuella på din ”Min sida”.

Inställda lektioner

När det är möjligt sätter vi in vikarie om ordinarie lärare är frånvarande. Om lektioner blir inställda och understiger 13 erbjudna tillfällen kompenserar vi med ytterligare undervisningstillfällen, vi garanterar 13 lektioner förutsatt att eleven anmäler sig innan terminens första lektion. Inställda lektioner meddelas via sms eller e-post. Det är därför viktigt att du alltid har dina kontaktuppgifter aktuella på din ”Min sida”.

Vill du fortsätta på din kurs även nästa termin?

Inför kommande termin skickar kulturskolan via e-post eller sms information om att du har fått ett kurserbjudande på din ”Min sida”. Du måste bekräfta inom angiven svarstid att du accepterar kurserbjudandet för att säkra din plats under kommande termin.

Hanteringen av personuppgifter

För att kunna administrera din bokning kommer personuppgifterna i bokningen att registreras i ett IT-system. Uppgifterna kommer att hanteras i enlighet med Dataskyddsförordningen (GDPR) 
Du kan, en gång årligen, begära att få ett gratis registerutdrag över de uppgifter som finns registrerade om dig om du skriver till Södertälje kommun, Kontaktcenter, 151 89 Södertälje, som är personuppgiftsansvarig.
Elev från 13 år får ge medgivande för publicering av bilder och namn.
Inför varje ny termin kommer vårdnadshavare att behöva godkänna erbjuden kurs. Godkännande av kurs eller instrumenthyra innebär betalningsskyldighet.

Kontakta kulturskolan

För frågor kring din anmälan till kulturskolan eller om vår verksamhet är du välkommen att höra av dig till Kulturskolan i Södertälje med e-post: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.. Du kan även ringa oss på tel: 08-523 015 38. Se aktuella telefontider på kulturskolans hemsida.
Besöksadress: Västergatan 4
Postadress: Södertälje kommun, Kulturskolan, 151 89 Södertälje