Mina pågående bokningar:

Gå vidare

Inriktning

  • Alla
  • Anpassad grundskola
  • Ansöka om transportresurs
  • Kompetensutveckling
  • Kompetensutveckling
  • Kulturgaranti
  • Kulturombud
  • Kulturtrådens vänner
  • Skapande skola
  • Skapande skola
  •  

Fler val

Fritextsök:
 
Visa endast
lediga platser:
Ja
Nej
Nollställ filtrering
Läsår 24/25

Anette Eggert, skönlitteratur

I klassrummet, på skolan, Lund
Lundaförfattaren Anette Eggert har skrivit ett femtontal böcker för barn och unga, bland annat den populära serien om fotbollskillen Adam och romanerna De vackraste idioterna i världen, Tisteltankar och Där ljuset kommer in. Hon skriver vardagsnära berättelser som barn och unga ofta känner igen sig i. Under Anettes besök står läs- och skrivglädje i centrum! Anette håller en inspirationslektion där eleverna får konkreta tips och skriver mycket själva. Hon pratar om grunderna i skrivandet. Hur skapar man och håller ihop en berättelse? Hur kommer man i gång att skriva? Och om den avgörande gestaltningen. Behövs det fantasi när man skriver och varför ska vi kasta våra suddin? Anette kan också ge tips och råd om hur ni kan jobba vidare med kreativt skrivande och med materialet som skapats under lektionen. För alla elever i kommunala skolor årskurs 6. Författarbesöket är 60 minuter långt.
Visa mer
Litteratur och skrivande, åk 6 | Årskurs 6 | Kulturaktör: Anette Eggert, Kulturtråden
Visa tillfällen
Laddar...
Läsår 24/25

Ansöka om resebidrag

Ansök om resebidrag /transportresurs. Om buss är avgörande för om ni kan åka på ett kulturarrangemang (utöver kulturtråden) eller till en kulturaktör i stan eller inte så har ni möjlighet att ansöka om transportresurs och få resan betald. Detta bidrag gällde tidigare byarna men är nu utökat att gälla för alla skolor och förskolor i Lunds kommun som behöver det. Har ni tillgång till kollektivtrafik så uppskattar vi om ni använder den eftersom denna pott är begränsad. Tänk på att transportresursen gäller för resor till Lund och för besök hos någon av våra kulturaktörer eller ett kulturarrangemang. Program under rubriken Kulturens vänner går att söka resebidrag till. Resor till Lunds stadspark, Vattenhallen, Högevall, Skrylle, Domkyrkan eller Kulturens Östarp ingår inte. Det är en fast summa varje år och vi fördelar summan så jämt som möjligt mellan förskolor, skolor och åldersgrupper. När kan resebidrag användas? Ni kan få bidrag för resor till kulturinstitutioner och till kulturarrangemang men tänk på att allt som erbjuds inom ramen för Kulturtråden innebär gratis buss för de skolor som behöver det och ni behöver inte söka transportresurs för att delta. Bidraget gäller inte för generella resor till exempelvis Domkyrkan, Stadsparken, Botaniska trädgården eller Vattenhallen om ni inte ska ta del av ett kulturarrangemang som framförs där. Godkända resmål Nedan lista visar exempel på godkända resmål men tänk på att kulturarrangemang som äger rum på andra platser också kan godkännas. Exempelvis arrangemang på Sommarlund och Vinterlund, deltagande i specifika program på Botaniska trädgården eller en bokad visning på ett galleri. Skriv i er ansökan vad ni ska göra eller delta i. Har ni frågor om resmålet är godkänt eller inte, kontakta oss på E-post: kulturtraden@lund.se Tänk på att er ansökan måste vara beviljad innan resan sker. Vi handlägger inga ansökningar i efterhand så sök i god tid så att vi hinner svara er.
Visa mer
Resebidrag | Förskola, 1 år-Gymnasie 3
Gå till aktör
Läsår 24/25

Det var en gång...

Gylleholmsgatan 16, Teater Sagohuset, Lund
Om ni behöver åka buss till teatern och vill söka resebidrag genom vår transportresurs så måste er ansökan vara godkänd innan resan sker för att ersättning ska kunna ges. Läs mer och ansök under knappen "ansök om transport. I Det var en gång... får vi kliva in i Sagobokens fantastiska värld och möta spännande och roliga karaktärer ur vår rika sagoskatt. Troll, talande fåglar, magiska föremål och ruskiga drakar får liv när vår ensemble gestaltar folksagorna och väcker nyfikenhet och inspirerar till både eget berättande och lek. Med Det var en gång... vill Teater Sagohuset bidra till att skapa nyfikenhet och intresse för sagor och läsning.
Visa mer
Teaterbiljetter | Förskola, 4 år-Årskurs 1, Särskola | Kulturaktör: Magdalena Sagohuset
Visa tillfällen
Laddar...
Läsår 24/25

Fanzineverkstad med Folkets hörna

I klassrummet, på skolan, Lund
Välkommen till en workshop i kreativt skrivande där eleverna får skapa ett eget fanzine* i mikroformat tillsammans med Agnes Stenqvist från Folkets hörna. Fanzine är ett utmärkt format att utforska skrivandet på eftersom det öppnar upp för flera olika sätt att skapa texter. Denna workshop inleds med en introduktion till vad ett fanzine är och hur man kan arbeta med dessa. Agnes kommer att ge eleverna några enkla skrivövningar för att komma igång med skrivandet och därefter får de arbeta med en egen text. Det kan vara en kort text, en novell eller ett kollage med metoden black out poetry*. Eleverna skapar sina egna fanzine med det tema de själva väljer. En sida per elev eller grupp om några vill arbeta tillsammans. Sidorna sätts sedan samman och bildar ett färdigt fanzine med klassens egna texter och kollage. Målet med denna workshop är att blanda skapande och kreativt skrivande på ett sätt som tar bort pressen kring att skriva. *Fanzine = Ordet är en sammanslagning av “fan” och “magazine”. Eleverna ska känna sig inspirerade och redo att tillverka ett eget fanzine, med ett ämne de själva väljer efter eget intresse. *Black out poetry = Blackout Poetry handlar om att återanvända. Man utgår från en befintlig text, sparar de ord eller fraser man vill och stryker över resten av texten. På så sätt skapas en ny text. Man kanske kan säga att man skriver utan att skriva. Folkets hörna är en unik mötesplats för alla skriv- och läsintresserade och driver en scen för textsamtal av skönlitterära work in progress i Lund. Vid varje evenemang medverkar en publicerad och två opublicerade författare med texter under arbete som de läser upp och får respons på av publik och medverkande. Agnes Stenqvist ansvarar för Folkets hörnas arbete med barn- och unga verksamhet och har lång erfarenhet av att leda workshops för en ung målgrupp, bland annat genom Skrivtisdagar på Stenkrossen och workshops på skolor. OBS begränsat antal platser (tiderna kan vara flexibla om en skola bokar flera klasser samma dag) För alla elever i kommunala skolors åk 8. Workshopen är 90 minuter.
Visa mer
Kreativt skrivande åk 8 | Årskurs 8 | Kulturaktör: Agnes Stenqvist, Kulturtråden
Visa tillfällen
Laddar...
Läsår 24/25

Konsert med Chimurenga Marimbaband

Kulturcentrum, Kulturcentrum Skåne, Kolonivägen 8, Lund
Välkomna till Kulturcentrum Skåne och en interaktiv konsert med afrikanska marimbor, sång och dans! Vi är så glada över att återigen bjuda in er till Kulturcentrum Skåne och en konsert med Chimurenga Marimbaband, en av Kulturcentrum Skånes många orkestrar. Detta år är konserten lite längre, mer interaktiv och publiken mer delaktig. Ni lär er sånger, dansar och får prova olika rytmer. Chimurenga Marimbaband består av lärare och före detta studenter från Kulturcentrum Skånes eftergymnasiala utbildning som nu arbetar med konst och kultur på heltid i form av daglig verksamhet. De spelar bland annat på Marimbor, det är stora instrument som kommer från södra delen av Afrika och är gjorda av trä. I orkestern finns också djembetrummor och en slags maraccas som heter hosho. Under konserten berättar orkestern mer om deras unika och annorlunda instrument. Konserten spelas i Kulturcentrum Skånes konsertsalong. Publiken sitter på bänkar, som är små läktare, eller i rullstol bredvid bänkarna. Vill du ändra något i din bokning eller har någon fråga, kontakta oss på kulturtraden@lund.se
Visa mer
Kulturgaranti | Förskoleklass-Årskurs 9, Särskola | Kulturaktör: Kulturtråden
Visa tillfällen
Laddar...
Läsår 24/25

Kulturgaranti i dans: PUDER

Kiliansgatan 13, Lunds stadsteater, Lund
Välkomna till Lunds stadsteater och föreställningen PUDER, en scenkonstupplevelse för alla från 6 år och uppåt. Dans, mim och akrobatik möts i en denna föreställning om drömmar, minnen och parallella verkligheter. Magisk realism möter sång, dans, kropp och påståenden. PUDER är en utflykt till en plats där rummet rör sig och rörelsen sjunger. Det oväntade får huvudrollen. Föreställningen är inspirerad av den franske filosofen Gaston Bachelards idéer om drömmar och rumslighet och skapad av Claire Parsons Co som är ett prisbelönt danskompani som gör finurlig och elegant scenkonst för barn. Lustfyllda rörelser och fantasifulla iakttagelser av livet gör berättelserna angelägna för publik världen över. För alla elever i årskurs 2, oavsett skolform. Föreställningen är 40 minuter. Buss ingår för de som behöver det. Boka på lund.se/kulturtraden"
Visa mer
Dans, åk 2 | Årskurs 2 | Kulturaktör: Kulturtråden
Visa tillfällen
Laddar...
Läsår 24/25

Kulturgaranti i film: Comedy Queen

Kyrkogatan 3, Kino, Lund
Comedy Queen Den unga tonåriga Sasha har bestämt sig för att bli ståuppkomiker. Mest av allt för att hon vill få sin pappa att bli glad och skratta igen. Han som gråter i duschen när han tror att ingen hör. Sasha själv vägrar gråta! I hemlighet har hon skrivit en lista på allt hon måste göra för att överleva sorgen efter mamma: raka av sig håret, sluta läsa böcker, tacka nej till världens gulligaste hundvalp och framförallt: bli en - Comedy Queen. Det här är en film som balanserar säkert mellan skratt och gråt, som ena stunden är en tårdrivande snyftare och i nästa en värmande feelgood som lockar fram leendena hos åskådaren. Regissör: Sanna Lenken Språk: Svenska Filmhandledning finns. För alla elever i årskurs 9, oavsett skolform. Buss ingår för de som behöver det.
Visa mer
Skolbio, åk 9 | Årskurs 9 | Kulturaktör: Kulturtråden
Visa tillfällen
Laddar...
Läsår 24/25

Kulturgaranti i film: Dating Amber

Kyrkogatan 3, Kino, Lund
Dating Amber Tonåringarna Eddie och Amber växer upp i en irländsk småstad under 1990-talet. Hela skolan misstänker att de är gay och varje dag är en kamp för överlevnad. När de lite motvilligt bestämmer sig för att bli ihop förändras allt, även om det bara är på låtsas. Men snart inser de att en påhittad relation kan vara minst lika komplicerad som en äkta… Dating Amber är en kritikerhyllad dramakomedi med lika delar humor, hjärta och hjärna. För alla elever i årskurs 9, oavsett skolform. Buss ingår för de som behöver det Regissör: David Freyne Språk: Engelska, svensk text. Filmhandledning finns.
Visa mer
Skolbio, åk 9 | Årskurs 9 | Kulturaktör: Kulturtråden
Visa tillfällen
Laddar...
Läsår 24/25

Kulturgaranti i teater: NÄTET

Kiliansgatan 13, Lunds stadsteater, Lund
Ni var MÅNGA som gillade skräckisen Nätet när den spelades för årskurs 5 ett tidigare läsår. Ni var också många som ville se den igen! Vi är därför superglada över att kunna erbjuda en favorit i repris och åter igen presentera Profilteatern och föreställningen Nätet som kulturgaranti i teater. Denna gång ses vi på Lunds stadsteater. Om föreställningen: Agnes är en stjärnförfattare vars debutbok blev en stor försäljningsframgång. Nu ska hon försöka sig på den svåra konsten att följa upp succén. Felix är en illustratör och konstnär som har fått i uppdrag att illustrera Agnes nya bok – en rysare för ungdomar. Agnes och Felix har aldrig tidigare träffats, dessutom har Agnes drabbats av skrivkramp och hennes deadline närmar sig. När Agnes nämner att det i hennes släkt finns en stuga som ingen vill ha väcker det Felix nyfikenhet. Vore inte det den perfekta miljön för att skriva en spännande bok? Agnes går motvilligt med på att åka dit. Hon har inte varit i stugan sen i tonåren och hennes minnen därifrån är minst sagt skrämmande. Nu sitter de ändå tillsammans i en bil på en gropig grusväg på väg mot den ensligt belägna stugan. Vad de inte vet är att de är på väg mot ett äventyr och en historia de inte hade kunnat drömma om! För alla elever i årskurs 5, oavsett skolform. Föreställningen är 50 minuter. Buss ingår för de som behöver det.
Visa mer
Teater, åk 5 | Årskurs 5 | Kulturaktör: Kulturtråden
Visa tillfällen
Laddar...
Läsår 24/25

Mårten Melin, tema poesi

I klassrummet, på skolan, Lund
Mårten Melin har varit författare i 21 år och har gett ut över 130 böcker, bland annat böckerna om Spöksystrar och Skogsbingelskolan. Mårten mottog Astrid Lindgren-priset år 2022 och har varit nominerad till Augustpriset. Flera av Mårtens böcker är diktsamlingar och just poesi är något han gärna både pratar om och skriver tillsammans med eleverna under sitt besök. "Barn och ungdomar är ofta jättebra på att skriva dikter men kan behöva lite hjälp på traven. Det ger jag dem! Det enda eleverna behöver är penna och papper. Jag ser gärna att ni lärare som är med också skriver om ni inte behöver assistera någon." Vill ni förbereda er inför besöket kan ni läsa ur någon av Mårtens diktböcker, exempelvis Samtidigt, inuti, Min längtan kvar eller Livet, ju som innehåller dikter ur alla Mårtens diktsamlingar. För alla elever i kommunala skolor årskurs 6. Författarbesöket är 60 minuter långt.
Visa mer
Litteratur och skrivande, åk 6 | Årskurs 6 | Kulturaktör: Kulturtråden , Mårten Melin
Visa tillfällen
Laddar...
Läsår 24/25

Mitt i livet- ett varmt relationsdrama

Söndag den 03 nov 19:00-20:40 | Kiliansgatan 13, Lunds stadsteater, Lund
OBS, begränsat antal platser. Sista dag för anmälan är den 30 september. Erbjudande till dig som är anmäld som kulturombud på din skola eller förskola. Som tack för det viktiga arbete du gör för din skola eller förskola vill Kulturtråden i samarbete med Riksteatern Lund bjuda dig på teaterföreställningen Mitt i livet på Lunds stadsteater, 2 biljetter per person. Ta gärna med en kollega. Mitt i livet- ett varmt relationsdrama Under en omvälvande natt möter vi ett par i kris. Sofie och Micke har varit gifta i tio år, har en dotter som är åtta, ett hus med åtta rum, fast dom inte behöver det. Hon älskar honom inte längre. Till en början gör han allt för att byta samtalsämne, hon räknar upp alla sina besvikelser, alla livets vägval där hon kunde ha valt annorlunda. När hon till slut berättar att hon träffat någon annan som tycker om att prata med henne om allt, se utställningar, läsa böcker, gå långa promenader så brister det för honom. I spillrorna av deras relation börjar ett nytt samtal där dom så småningom börjar förstå varandra. Medverkande: Frida Hallgren och Henrik Norlén Av: David Eldridge Översättning: Anna Kölén Regi: Dennis Sandin
Visa mer
Teaterföreställning |  | Antal bokade: 2/50 | Kulturaktör: Kulturtråden
48 platser kvar
Boka
Läsår 24/25

Sara Mauritzon, fantasy

I klassrummet, på skolan, Lund
Sara Mauritzon är både författare och skolbibliotekarie och har skrivit fantasyserien Yggdrasil som har inslag av nordisk mytologi. Den första boken i serien, Silvermannen, vann debutantpriset Slangbellan 2022. Den andra boken i serien heter Flickan från underjorden och och den tredje och avslutande delen, Guldbarnet, kom ut under sommaren. Under Saras besök berättar hon om hur en enda mening blev en serie på tre böcker och om varför hon helst sitter i skogen när hon skriver. Sara kommer att berätta om sin resa till författarskapet, om varför hon älskar att skriva fantasy och om vad som är speciellt med att skriva i just den genren. Som avslutning kommer Sara att läsa början på en berättelse hon skrivit och tillsammans med eleverna påbörjar ni en fortsättning på denna. Eleverna kan sedan skriva vidare efter besöket. För alla elever i kommunala skolor årskurs 6. Författarbesöket är 60 minuter långt.
Visa mer
Litteratur och skrivande, åk 6 | Årskurs 6 | Kulturaktör: Kulturtråden , Sara Mauritzon
Visa tillfällen
Laddar...
Läsår 24/25

SYSKONSAKER

Bredgatan 3, Månteatern, Lund
Om ni behöver åka buss till teatern och vill söka resebidrag genom vår transportresurs så måste er ansökan vara godkänd innan resan sker för att ersättning ska kunna ges. Läs mer och ansök under knappen "ansök om transport. Vid större bokningar (minst 60 platser) kan viss anpassning vid starttid göras enligt överenskommelse. Kontakta oss för mer info. SYSKONSAKER - En berättelse om de som vi hatar och älskar mest Hunden har väntat i 5475 dagar, 7 timmar, 23 minuter och 33 sekunder. Kort sagt, en evighet. Syskonen har försökt att ses men livspusslet krånglar till det. En storm har dragit förbi. Plötsligt befinner de sig i en värld av gamla saker, bråk och invanda roller. Tillsammans börjar de att minnas. Vem hade egentligen ansvaret den där dagen? Märkligt nog verkar alla minnas olika… Syskonsaker är en spännande, visuell och rapp föreställning om syskonskap som utspelar sig i gränslandet mellan det som varit och det som är. Behöver vi våra syskon? Vem är jag när jag är i min syskonroll?
Visa mer
Teaterbiljetter | Årskurs 3-Årskurs 5, Särskola | Kulturaktör: Kulturtråden
Visa tillfällen
Laddar...
Läsår 24/25

Teaterföreställning och samtal

Kiliansgatan 13, Lunds stadsteater, Lund
Instructions for a Teenage Armageddon Välkomna till Lunds stadsteater och denna berörande och vansinnigt roliga coming-of-age story! Efter utsålda hus i London framförs nu denna föreställning i en svensk översättning och iscensättning. En berörande, rapp och vansinnigt rolig coming-of-age story om en tjej som trots allt tog sig igenom sina stormiga tonår. Föreställningen tar upp flera ämnen som kan vara bra att följa upp med eleverna och vi erbjuder därför ett efterföljande samtal i klassrummet med utbildade socionomer och skolsköterskor som har stor kunskap och erfarenhet av att prata med unga om psykisk hälsa. Samtalsledarna planerar upplägget för samtalet tillsammans med skolorna och utgår från de önskemål som finns på respektive skola. Skolornas kuratorer är också varmt välkomna till denna föreställning. Om föreställningen: Vi får följa Eileen från tretton till sjutton års ålder, genom sin omtumlande metamorfos. En resa som navigerar i hur sorg och trauma kan sätta sina spår, om ensamheten och ilskan som tar över. Om att förlora sitt fotfäste, om kärlek, sex och nya oönskade familjemedlemmar. Eileen är tretton år när hennes syster går bort i anorexia. Katastrofen skickar henne in i en tid av tuffa, nästan osannolikt brutala händelser. Hur tar vi oss genom det kaos som tonåren kan vara? Hur är det ens möjligt, hur orkar vi, och framför allt - hur påverkar det de människor vi blir? Med en stor portion svart humor beskriver Eileen sin familj, kompisar, och möjliga kärleksobjekt för publiken. Scouterna finns också med på ett hörn. Den lovordade texten är skriven av den unga brittiska dramatikern Rosie Day. I denna svenska uppsättning får vi se Alexandra Nordberg (bland annat Netflix-serien Kärlek & Anarki) i rollen som Eileen. När: 30 september kl. 10 och 13. OBS, begränsat antal platser. Var: Lunds stadsteater Hur: För alla elever i kommunala skolors åk 8. Föreställningen är en timme och 15 minuter. Buss ingår för de som behöver det. Boka på lund.se/kulturtraden Vill ni boka ett efterföljande samtal på skolan kontaktar ni Josefin Håkansson på josefin.hakansson@lund.se för vidare planering.
Visa mer
Teaterföreställning och samtal, åk 8 | Årskurs 8 | Kulturaktör: Kulturtråden
Visa tillfällen
Laddar...
Läsår 24/25

Torsten Bengtsson, faktaböcker

I klassrummet, på skolan, Lund
Torsten Bengtsson har en bakgrund som lärare och specialpedagog. Han debuterade som författare för ungefär 25 år sedan med boken Bland hajar och andra äventyr. Sedan debuten har Torsten skrivit ungefär 150 olika böcker och bland dem är flera faktaböcker och läromedel i svenska, historia, geografi och naturkunskap. Under ett författarbesök med Håkan kommer han att presentera sig som författare, berätta hur han skriver och vad det är som är speciellt med att skriva faktaböcker. Han kommer också att introducera några aktuella böcker och berätta om hur de har kommit till. Som avslutning får eleverna en skrivuppgift utifrån Håkans instruktioner och denna kan de sedan jobba vidare med efter besöket. Till uppgiften kommer han att dela med sig av fem viktiga skrivtips. För alla elever i kommunala skolor årskurs 6. Författarbesöket är 60 minuter långt.
Visa mer
Litteratur och skrivande, åk 6 | Årskurs 6 | Kulturaktör: Kulturtråden , Torsten Bengtsson
Visa tillfällen
Laddar...
Läsår 24/25

Tro, hopp och kärlek i medeltidens Lund

Tegnerplatsen 6, Kulturen, Lund
Välkommen till Kulturen i Lund. Vi erbjuder två program under läsåret, ni väljer ett av dem. Programmet inleds med en visning av utställningen Metropolis - Lund och medeltiden. Vi berättar om hur livet kunde se ut och skilja sig åt beroende på om man var från en rik eller fattig familj. Gick alla barn i skolan? Vad hände om man blev sjuk och hur skyddade man sig mot sjukdomar? Vad trodde människorna som levde under den här tiden på? Under medeltiden hade vetenskapen ännu inte kommit så långt, däremot spelade religion och folktron en stor roll i människors liv. Efter visningen delar vi klassen i två grupper. Den ena gruppen följer med till det medeltida Dekanhuset, där de får lukta och smaka på örter och göra ett knyte som bringar lycka. Knytet får det ta med sig hem. Den andra gruppen följer med till vår örtagård, där de får höra berättelser om olika örters egenskaper och användningsområden. Sedan byter grupperna plats med varandra. För alla elever i kommunala skolors åk 3. Buss ingår för de som behöver det, ni behöver inte ansöka om transportresurs för resan.
Visa mer
Kulturhistoria, åk 3 | Årskurs 3 | Kulturaktör: Kulturtråden
Visa tillfällen
Laddar...
Läsår 24/25

Vi dansar matematik

I klassrummet, på skolan, Lund
Erbjudande till alla årskurs 1. Ni väljer mellan detta program och det som heter Förvandlingsakademien med Månteatern. I detta program träffar ni dansaren och koreografen Ingrid Rosborg och tillsammans utforskar ni siffror, former och räknesätt med hjälp av kroppen. Genom att "dansa matte" får eleverna en djupare förståelse för matematiska begrepp på ett nytt och lekfullt sätt. Fokus är att få eleverna att upptäcka och förstå alla sina egna rörelsemöjligheter. Vi går via knoppen för att kunna röra på kroppen och tillsammans skapar vi våra egna rörelser och danser. Vi utgår från matematiska begrepp som exempelvis tal, siffra eller geometri för att skapa rörelser. Vänder vi på det, så använder vi oss av rörelser för att få en djupare förståelse för olika matematiska termer. Syftet är att skapa en förståelse hos eleverna för de olika begreppen vi använder inom matematiken genom att använda sin kropp som uttrycksform och inspirera dem till att skapa olika rörelser. Musiken och takten är inte det viktiga, den kan användas som ett komplement till aktiviteten men det finns inte något rätt eller fel. Varje elev utgår från sig själv och hittar sina egna rörelser. Med programmet Vi dansar matematik vill vi ge eleverna en bättre kroppsuppfattning och rörelseförståelse och på så sätt stärka deras självkänsla. I denna workshop kommer de att få uppleva estetiska värden i möten med matematikens mönster, former och samband. I klassrummet eller större rum på skolan. Gärna i idrottshall om möjligheten finns.
Visa mer
Dans och rörelse, åk 1 | Årskurs 1 | Kulturaktör: Ingrid Rosborg, Kulturtråden
Visa tillfällen
Laddar...
Läsår 24/25

Vi spelar tillsammans

I klassrummet, på skolan, Lund
Under vårterminen får eleverna återigen möjlighet att sjunga, dansa och spela tillsammans med Christel och Åsa från Kulturcentrum Skåne i en uppsökande workshop på skolan. På ett musikaliskt och lekfullt sätt bygger de vidare på förra årets workshops och tillsammans fortsätter ni att utforska olika instrument, spela djembe, sjunga och dansa. I en interaktiv form, där pedagogerna utgår från elevernas erfarenheter och intressen, strävar vi efter att varje elev ska bli direkt delaktig i musicerandet och att var och en synliggörs i gruppen. Innehållet anpassas för att passa olika åldrar och nivåer. Har ni varit på konserten med Chimurenga under höstterminen så kommer ni att känna igen några av våra sånger, danser och rytmer. Åsa och Christel har arbetat tillsammans i drygt 20 år med musik och tvärkonstnärligt skapande för barn, unga och vuxna med funktionsvarianter. Tillsammans har de undervisat i musik, skapat föreställningar och projekt samt utvecklat Kulturcentrum Skånes metoder och pedagogik.
Visa mer
Skapande skola, musik och rörelse | Förskoleklass-Årskurs 9, Särskola | Kulturaktör: Kulturtråden
Intresseanmälan
Läsår 24/25

Vi trummar tillsammans

I klassrummet, på skolan, Lund
OBS sista dag att boka höstens datum med förtur är 18 oktober. Därefter släpps programmet upp för åk 4-6 Finns det olika sätt att lyssna på varandra? Hur viktig är vår kommunikation och vilka fördelar finns det med att vi har olika instrument och att vi är olika som människor? I denna trumcirkel får eleverna uttrycka sig genom en kavalkad av olika afrikanska trummor och andra instrument. Vi undersöker vilka ljud som finns på kroppen genom att använda händer, fötter, röst och rörelse. Steg för steg utforskar vi hur vi kan kombinera ljud för att skapa rytmiska mönster och integrera rytmen i kroppen. Välkomna på en musikalisk resa med siktet att nå gruppens högsta möjliga potential utifrån varje elevs unika styrka. Det blir en interaktiv upplevelse som bygger på tillit och där klassen behöver samarbeta, lyssna, improvisera och skapa rytmer tillsammans. Programmet är skapat av Drumbeat och leds av Rico Persson och Magda Wandlén Szymczynsk. Rico Persson är musiker och rytmikpedagog som under sex år levde och utbildades i dans och rytmik i Malinkestammen i västafrikanske Guinea. Rico har lång erfarenhet av att spela för och med barn och unga i alla åldrar. De senaste två läsåren har Rico träffat Lunds elever i årskurs 1 i Skapande skola programmet Dansa din saga tillsammans med Johanna Rehn. Magda Wandlén Szymczynska har spelat till dansklasser likväl som själv undervisat i afrikansk dans och rytmik sedan 2004. Magdas huvudsakliga musikaliska hemvist är i västafrikanska Mali, och som socialantropolog med inriktning på musik har hon också gjort omfattande fältarbeten och vistats i längre perioder även i Burkina Faso, Guinea och Senegal. Programmet är en timme. Har ni flera klasser som vill delta tillsammans så är detta möjligt om skolan har ett störres rum som passar. Skriv i meddelanderutan när ni bokar om ni vill boka för flera klasser. Rico och Magda behöver tillgång till rummet en timme innan programmet startar.
Visa mer
Musik och skapande åk 7 | Årskurs 7 | Kulturaktör:
Visa tillfällen
Laddar...

Skapa användare

Vidare steg 2