Mina pågående bokningar:

Gå vidare

Inriktning

  • Alla
  • Kompetensutveckling
  • Kulturgaranti
  • Kulturskolans kulturfyrverkeri
  • Övriga arrangörer
  • Skapande skola
  •  

Fler val

Fritextsök:
 
Visa endast
lediga platser:
Ja
Nej
Nollställ filtrering
Läsår 22/23

Att vara barn förr i tiden

Tegnerplatsen 6, Kulturen, Lund
Välkommen till Kulturen! I detta program är barnens historia i fokus. Under visningen rör vi oss genom olika epoker, platser och samhällsklasser. Hur var det att vara barn i Blekingegården i början av 1800-talet? Gick man i skolan, vad fick man hjälpa till med, hur bodde man och vad lekte man med? Vad var skillnaden mot att vara barn i en professorsfamilj i Lund på 1840-talet och i ett arbetarhem på 1930-talet? Efter visningen följer en workshop i Kulturens verkstad där eleverna får skapa en bok till framtida generationer, kanske sina barn eller barnbarn, där de berättar om sig själva. De får prova att arbeta med olika material och uttryck, bildskapande varvas med text och dekorering. Hur ser elevernas familjer ut, vad drömmer de om just nu och vad tror de om framtiden? Programmen genomförs på Kulturen i Lund. Buss ingår.
Visa mer
Kulturhistoria, åk 3 | Årskurs 3 | Kulturaktör: Kulturtråden
Visa tillfällen
Laddar...
Läsår 22/23

Dansa din saga

I klassrummet, på skolan, Lund
OBS, detta program görs bäst i en större lokal. Har ni tillgång till ett större rum, gymnastiksal, matsal eller annat så boka gärna det. Om det inte är möjligt så anpassar vi oss efter det som finns att tillgå. Kulturaktörerna kontaktar er för att prata om detta innan de kommer. I detta program får eleverna i årskurs 1 skapa sin egen saga med hjälp av dans, musik och konst. Ni får besök av en danspedagog och en musikpedagog och tillsammans skapar ni en saga som ännu inte finns. Allt är möjligt och bara fantasin sätter gränser. Sagan sätts till liv med hjälp av dans och rörelse och berättelsen återges med musik och ljudeffekter som inspirerar till nya stämningar. När sagan är klar målas berättelsens olika delar upp på papper. Varje elev gör en del av historien och bilderna sätts upp som en tidslinje på väggen med en början och ett slut. Eleverna kan sedan dansa sin saga med hjälp av tidslinjen flera gånger eller skapa nya delar, början eller slut till sagan tillsammans. Varje klass får efter besöket två filmer med inspiration till fortsatt arbete på temat av pedagogerna. Programmet utförs på skolan. Ni blir kontaktade av kulturaktörerna inför ert besök och har då möjlighet att ställa frågor om det är något mer ni vill veta om programmet eller om det är något om er klass som ni vill att de ska veta innan de kommer. När sagan är klar målas berättelsens olika delar upp på papper. Varje elev gör en del av historien och bilderna sätts upp som en tidslinje på väggen med en början och ett slut. Eleverna kan sedan dansa sin saga med hjälp av tidslinjen flera gånger eller skapa nya delar, början eller slut till sagan tillsammans. Varje klass får efter besöket två filmer med inspiration till hur de kan fortsätta att skapa på temat och få in det i den dagliga undervisningen. Programmet genomförs på skolan.
Visa mer
Dans och rörelse, åk 1 | Årskurs 1 | Kulturaktör: Kulturtråden
Visa tillfällen
Laddar...
Läsår 22/23

En perfekt bok?

I klassrummet, på skolan, Lund
Författarbesök och workshop i klassrummet OBS, På detta program ska ni boka två tillfällen, ett på hösten och ett på våren. Är ni en skola med paralellklasser? Prata ihop er om datum som fungerar för klasserna så att ni bokar samma dag. Charlotte gör två klasser per dag, är ni tre klasser på samma skola så hör av er till oss så försöker vi boka in er samma dag. Eleverna i årskurs 6 får ett besök i klassrummet av författaren Charlotte Cederlund med utgångspunkt i hennes bok "Så Jävla Operfekt". Inför besöket har klassen läst en utvald del ur boken och utifrån den startas ett skrivprojekt upp med handledning av Charlotte. Fokus ligger på eget skrivande och upplägget kommer att ske utifrån specifika ramar men med elevernas individuella upplevelse av texten och dess karaktärer som grund. Det egna skrivandet kan börja i att lyfta en bifigur eller att arbeta tematiskt på olika sätt. Charlotte hjälper klassen att komma igång och skrivandet fortsätter sedan under höstterminen. Under vårterminen kommer Charlotte tillbaka för en andra workshop och följer upp elevernas skrivande. De elever som vill kan läsa upp ett stycke ur sina texter och tillsammans hjälper vi varandra vidare. Vad har varit svårast, varför upplevs karaktärerna så olika och hur ska berättelserna sluta? När ni bokat detta program skickar vi ett ex av boken till er skola. Ni får också en pdf med de kapitel vi vill att eleverna har läst inför Charlottes besök. Se all info i den pdf som heter inbjudan, skriv ut den eller spara ner.
Visa mer
Litteratur och skrivande, åk 6 | Årskurs 6 | Kulturaktör: Kulturtråden
Visa tillfällen
Laddar...
Läsår 22/23

Förskolans personalkör

Kastanjegatan 13, Stenkrossen, Lund
Välkommen till förskolans personalkör! Obs tänk på att medverkan gäller alla tillfällena. I denna kompetensutveckling får du träffa en professionell körledare för att sjunga, lära dig sångteknik, röstvård och få djupare insikter i hur man kan använda sång, musik och rytmik som ett pedagogiskt verktyg i förskolans verksamhet. I samarbete med UNGA Musik i Syd Utvecklingscentrum erbjuder Kulturtråden er två träffar under hösten och tre träffar under våren. Med förskolans personalkör vill vi: Undersöka hur rösten kan bli en tillgång i livet, hur barnrösten fungerar och vad vi vet om sångutveckling hos barn Prata om förebilder, om hur röster ”ska låta” Ge er konkreta tips på röstvård Tillsammans med er uppleva sann sångglädje! Vi sjunger tillsammans och vill gärna att ni sedan sjunger samma sånger med barnen på er förskola. I slutet på vårterminen bjuder vi in alla barn födda 2017 till en ny allsångskonsert och där sjunger vi dessa sånger tillsammans med barnen. Kören leds av Elinor Fryklund. Elinor är sångpedagog och sångerska och har stor erfarenhet av att undervisa både pedagoger och barn ute på förskolorna. Hon arbetar som sångpedagog och leder även Malmö Operas barnkör. ALLA är välkomna! Inga förkunskaper krävs. Träffarna är kostnadsfria och fika ingår. Kom själv eller ta med en kollega eller ett helt arbetslag om det finns möjlighet till det.
Visa mer
Sång på förskolan | Förskola, 1 år-Förskola, 5 år | Kulturaktör: Kulturtråden
Visa tillfällen
Laddar...
Läsår 22/23

Kulturskolans kulturfyrverkeri 2023

I klassrummet, på skolan, Lund
Boka senast 10 december. Nu kommer musiken rakt in i ert klassrum! Vi vill gärna bjuda Lunds skolor på en Kulturupplevelse! Kulturfyrverkeriet består av att 1-3 av våra lärare går runt i klassrummen och bjuder er på en mycket komprimerad konsert. Eftersom varje konsert bara tar 10 minuter i anspråk per klass, kan våra lärare göra flera konserter/föreställningar efter varandra på er skola. Allt är gratis! Kan ni fler av datumen så gör en intresseanmälan per datum. Skriv i övrigt-rutan vilken tid på dagen som passar er bäst så ska vi försöka tillmötesgå önskemålet
Visa mer
Kulturskolans kulturfyrverkeri | Årskurs 1-Årskurs 3 | Kulturaktör:
Visa tillfällen
Laddar...
Läsår 22/23

Nätet med Profilteatern

Kastanjegatan 13, Stenkrossen, Lund
Välkommen på en alldeles lagom läskig teaterföreställning för alla elever i årskurs 5. Glöm inte att komma i god tid, var på plats 15 minuter innan föreställningen börjar så att vi kan släppa in er i tid. Föreställningen börjar på utsatt tid och därefter stängs dörrarna. Om föreställningen: Agnes är en stjärnförfattare vars debutbok blev en stor försäljningsframgång. Nu ska hon försöka sig på den svåra konsten att följa upp succén. Felix är en illustratör och konstnär som har fått i uppdrag att illustrera Agnes nya bok – en rysare för ungdomar. Agnes och Felix har aldrig tidigare träffats, dessutom har Agnes drabbats av skrivkramp och hennes deadline närmar sig. När Agnes nämner att det i hennes släkt finns en stuga som ingen vill ha väcker det Felix nyfikenhet. Vore inte det den perfekta miljön för att skriva en spännande bok? Agnes går motvilligt med på att åka dit. Hon har inte varit i stugan sen i tonåren och hennes minnen därifrån är minst sagt skrämmande. Nu sitter de ändå tillsammans i en bil på en gropig grusväg på väg mot den ensligt belägna stugan. Vad de inte vet är att de är på väg mot ett äventyr och en historia de inte hade kunnat drömma om!
Visa mer
Teater | Årskurs 5 | Kulturaktör: Kulturtråden
Visa tillfällen
Laddar...
Läsår 22/23

Samspel och samklang för särskolan

I klassrummet, på skolan, Lund
Hur gör vi människor när vi samarbetar? Ska någon bestämma? Vad händer när vi inte är överens? Eleverna undersöker detta i ett lekfullt samspel tillsammans med en musiker och en dramapedagog. Med hjälp av musik, rytmik och drama skapar de tillsammans nya världar. Programmet kommer att göras i två versioner för att passa olika åldrar och nivåer. Det är samma musikaliska innehåll men presentationen och de interaktiva delarna är olika. Kulturaktörerna anpassar innehållet i samråd med varje skolas personal och träffar eleverna vid två tillfällen. Programmet utförs av Åsa Mogensen, dramapedagog och Frida Höfling, musiker. För att boka gör ni en intresseanmälan. Därefter kontaktas ni för att boka in dag och tid för era besök. Ni kan skriva i meddelanderaden i er bokning om det är något datum ni önskar så försöker vi att anpassa oss om det är möjligt. Ni ser datumen nedan, det är samma dag och tid veckan efter det första besöket så kolla så att båda datumen fungerar om ni har ett önskemål om dag. Programmet utförs på skolan. Datum: 1 dec och 8 dec 2 dec och 9 dec 19 jan och 26 jan 20 jan och 27 jan 2 feb och9 feb 3 feb och 10 feb 16 feb och 2 mars 17 feb och 3 mars 9 mars och 16 mars 10 mars och 17 mars Maxantal är 15 per grupp
Visa mer
Särskolan, musik och rörelse | Årskurs 1-Årskurs 9, Särskola | Kulturaktör: Kulturtråden
Intresseanmälan
Läsår 22/23

Skolbio Beans

Kyrkogatan 3, Kino, Lund
OBS, sista dag att boka är den 13 januari. Vi erbjuder alla elever i årskurs 9 en skolbiovisning på Kino i Lund. Filmen Beans är en kanadensisk kritikerrosad vinnare av ett flertal filmpriser, bland annat för bästa film på Berlinale. Missa inte denna pärla! Om filmen Beans Beans befinner sig precis på kanten mellan barndom och tonåringens nyfikna sökande och utforskande av tillvaron. När myndigheterna bestämmer sig för att skövla mohawkernas skog för att bygga en golfbana uppstår en konflikt där delar av lokalbefolkningen tar ställning mot ursprungsbefolkningen. Mitt i allt detta håller Beans, en ung mohawk, på att växa upp, bli kär och välja riktning i livet. Filmen är baserad på verkliga händelser som utspelade sig i Quebec 1990. Regi: Tracey Deer Filmen visas på Kino i Lund och är 92 minuter lång. Buss ingår för de skolor som behöver det.
Visa mer
Skolbio, åk 9 | Årskurs 9 | Kulturaktör: Kulturtråden
Visa tillfällen
Laddar...
Läsår 22/23

Utforska världen genom kameran

I klassrummet, på skolan, Lund
Obs även bokningsbart för årskurs 6 och 8 Filmaren och regissören John Belfrage besöker alla klasser i årskurs 7 och håller en workshop som utgår från det pedagogiska konceptet ”Vad vill du visa?” framtaget av bl.a. Ruben Östlund. Det är ett praktiskt grupparbete utifrån ett givet tema med ett tydligt pedagogiskt upplägg. Klassen delas in i mindre grupper och innan dagen är slut ska varje grupp ha skapat och visat en kortfilm för resten av klassen. Tidsbegränsningen för varje steg gör att eleverna tvingas jobba intuitivt direkt och för att hinna måste de hela tiden ta nya kreativa beslut för att komma vidare. Denna workshop innehåller en teoretisk del men utöver den är det fokus på att fota, filma, klippa och skapa en kortfilm tillsammans. Avslutningsvis tittar klassen tillsammans på de färdiga filmerna och reflekterar tillsammans över både processen och deras resultat. OBS, i tiden för programmet ingår en timmes lunch. Behöver ni justera tiderna så kontakta John och se om det går att lösa. Se pdf för mer info om programmets upplägg och förberedelser.
Visa mer
Film åk 7 | Årskurs 6-Årskurs 8 | Kulturaktör: Kulturtråden
Visa tillfällen
Laddar...
Läsår 22/23

Välkommen till Månteatern

Bredgatan 3, Månteatern, Lund
Välkommen till Månteatern och programmet ”Ett besök i teaterns magiska värld”. Eleverna får möta teatern genom att få en inblick i vad som sker både bakom och på scen. De får se teatern som en fysisk plats med olika funktioner, som exempelvis foajé, salong, loger och förråd med rekvisita och kostym. De får även möta skådespelare och tekniker som jobbar på teatern. Eleverna kommer även få ta del av och själva prova på det som sker på scen, exempelvis i att testa hur ljus och ljud kan påverka stämning och känslor på scen. Eleverna kommer också få stå på scen och prova på skådespeleri genom gestaltningsövningar. De kommer utifrån givna ramar få skapa från egen fantasi och kreativitet. Genom att eleverna får möta teatern som en fysisk plats, träffa de som jobbar på teatern och själva får testa på att stå på scen så kommer det skapa en unik erfarenhet och helhetsförståelse för scenkonst. Förhoppningsvis skapar det även en nyfikenhet på scenkonst som uttryckssätt för eget skapande. Vi tror också att detta möte kommer utveckla elevernas kommande scenkonstupplevelser. Programmet för årskurs 4 genomförs av Månteatern och Teater Sagohuset i Lund. Varje klass får besöka en av de två teatrarna men programmets upplägg är samma på båda.
Visa mer
Upptäck teater, åk 4 | Årskurs 4 | Kulturaktör: Kulturtråden
Visa tillfällen
Laddar...
Läsår 22/23

Välkommen till Teater Sagohuset

Gylleholmsgatan 16, Teater Sagohuset, Lund
Välkommen till Teater Sagohuset och programmet ”Ett besök i teaterns magiska värld”. Här får eleverna en insyn i hur en professionell teater fungerar och ger dem en unik möjlighet att komma bakom kulisserna. Eleverna får bekanta sig med scenkonstens olika yrkesroller och får en inblick i hur en föreställning blir verklighet. Eleverna arbetar tillsammans i halvklass och delas in i grupper för de roller som finns på en teater, både på scen och bakom. Med ljus, ljud, rekvisita och kostym skapar de en miniföreställning tillsammans.
Visa mer
Upptäck teater, åk 4 | Årskurs 4 | Kulturaktör: Kulturtråden
Visa tillfällen
Laddar...
Läsår 22/23

Vi spårar med Myrhunden

Finngatan 2, Skissernas museum, Lund
Vi spårar med Myrhunden på Skissernas museum Alla elever i F klass välkomnas till Skissernas museum i Lund. Med inspiration från museets barnbok Den försvunna trädgårdsfesten – en berättelse om Isaac Grünewald och sagodjuren följer klassen karaktären Myrhunden som spårar konstverk i museet. Hur går man på ett museum? Hur kom alla konstverk in? Och vad kan konst egentligen vara? Efter visningen läser vi delar ur boken högt för klassen och därefter går vi in i Skissernas verkstad där alla barn får skapa varsitt fantasidjur i kollageteknik. Med hjälp av museets pedagoger skapar klassen tillsammans en stor miljöbild som alla barnens djur kan mötas i och få plats på. Detta konstverk tar de med sig hem till klassrummet. Varje klass får ett ex av boken och kan fortsätta att läsa och skapa fler fantasidjur på skolan som även de kan placeras in på den stora tavlan. Kanske avslutas vårterminen med ett vernissage på temat fantasidjur i klassrummet eller på skolgården. Programmet genomförs på Skissernas museum i Lund. Klassen delas i två grupper. Buss ingår.
Visa mer
Bild och form, F klass | Förskoleklass | Kulturaktör: Kulturtråden
Visa tillfällen
Laddar...

Skapa användare

Vidare steg 2