Mina pågående bokningar:

Gå vidare

Inriktning

  • Alla
  • Kulturgaranti
  • Skapande skola
  •  

Fler val

Fritextsök:
 
Visa endast
lediga platser:
Ja
Nej
Nollställ filtrering
Läsår 23/24

5-åringar: Sopor med Trupp Trunk

Aula, Östra grundskolan, Huddinge östra
Adress: Östra grundskolans aula, Österleden 13, Skogås. Välkommen på cirkus! I havet har en ö av sopor växt fram. Sopön är nu tre gånger så stor som landet Frankrike. I havet bor det mest havsdjur men vem kan bo på en sopö? Träffa de tre clownerna som lever på ön. De städar och sorterar, leker och jonglerar, testar och balanserar. Med sopor kan en ju göra så mycket. Varför skulle någon vilja slänga dem? Och vem är det som fortsätter skräpa ner när clownerna städat upp? Kan naturen få liv igen i en förorenad sopvärld?
Visa mer
Cirkus | Förskola, 5 år | Kulturaktör:
Visa tillfällen
Laddar...
Läsår 23/24

5-åringar: Tänk om - Teater Sláva

Stora salen, Tonsalen, Huddinge mellersta
Aress: Tonsalen, Kyrkogårdsvägen 2, Huddinge. Välkommen in i tält/farkosten. Att besöka främmande planeter. Möta okända livsformer. Vi bjuder in barn och vuxna i vårt sfäriska tält. Inne i ”farkosten” leker två skådespelare med en koffert full av blinkande ljus och knappar, och WA Mozarts musik, att vi alla lyfter, utforskar och upptäcker nya världar tillsammans. Barnens fantasi tas i anspråk och de blir medskapande i äventyret som berättas med Mozarts musik vokalt framförd, ett minimum av ord men med massor av kroppsspråk, poesi och humor.
Visa mer
Teater | Förskola, 5 år | Kulturaktör:
Visa tillfällen
Laddar...
Läsår 23/24

5-åringar: Trollsagor i Skogås

utomhus Skogås, utomhus Skogås, Huddinge östra
Adress: Nytorps Mosse, vid skateboardplatsen, Skogås. Med sagor om troll och äventyr, härliga sånger, eld och teater skapar vi en rolig och fantasifull stund. Några troll är snälla, några lagom rysliga, men alla är roliga. Barnens egen medverkan i sång och rörelse blir del av upplevelsen.
Visa mer
Teater | Förskola, 5 år | Kulturaktör:
Visa tillfällen
Laddar...
Läsår 23/24

5-åringar: Trollsagor i Vårby gård

Utomhus, Dansbana Vårby gård, Huddinge nordvästra
Adress: 25 oktober kl. 9:30 och kl. 10:45 Vårby gård, utomhus, vi ses vid Vårby bibliotek, Vårby allé 26. Med sagor om troll och äventyr, härliga sånger, eld och teater skapar vi en rolig och fantasifull stund. Några troll är snälla, några lagom rysliga, men alla är roliga. Barnens egen medverkan i sång och rörelse blir del av upplevelsen.
Visa mer
Teater | Förskola, 5 år | Kulturaktör:
Visa tillfällen
Laddar...
Läsår 23/24

Åk 6, 7: HÄXOR med Regionteater Väst

Torsdag den 16 nov 13:00-13:40 | Se adress i infotext, Se adress i infotext, Stockholm
Scen: Årsta Folkets Hus, Hjälmarsvägen 28. Häxorna finns mitt ibland oss och har funnits i flera hundra år, men hur känner du igen en häxa? Hur vet du att det inte är en häxa som sitter mitt emot dig på bussen eller din ingifta moster? Den hyllade koreografen Mari Carrasco, som bland annat gjort uppsättningar för Riksteatern, hämtar inspiration från olika berättelser om häxor för att försöka komma närmare dess innersta väsen. Det är en häxa som gör som hon vill, som har ett vackert yttre och ett hemligt inre, som försöker vara normal, men som ärligt talat inte har någon koll på vad som anses vara normalt. Välkommen till häxornas magiska möte och en häxring där saker kan gå upp i rök och där allt är möjligt.
Visa mer
Dansföreställning | Årskurs 6-Årskurs 7 | Antal bokade: 0/32 | Kulturaktör:
32 platser kvar
Boka
Läsår 23/24

Åk 7, 8, 9 Visning prova, Litografiska

Verkstaden, Litografiska museet, Huddinge mellersta
Välkomna boka i halvklass. Adress: Sundby gård, Huddinge. Två yrkeskunniga guider berättar om litografi (stentryck) och visar hur det praktiskt går till att trycka. Eleverna får sedan rita på stenar i mindre grupper och vara med om det magiska ögonblicket då bilden förs över till papper som de sedan får ta med som minne av besöket. Att få med sig klassens eget litografiska blad är en spännande upplevelse! Gruppbesöken sker lämpligast i halvklass under t ex en förmiddag. Det finns möjligheter att alternera med t ex idrott, eftersom det finns goda möjligheter för detta i den stora parken på Sundby Gård. Buss 709 åker dit, men fler bussar, 744 och 865, går till busshållplats ”Gladövägen", så promenerar ni fram. Läs mer på www.litografiskamusset.se/skolbesök
Visa mer
Museum visning / workshop | Årskurs 7-Årskurs 9 | Kulturaktör:
Visa tillfällen
Laddar...
Läsår 23/24

Åk 7, 8, 9: Visning, Nationalmuseum

Se adress i infotext, Se adress i infotext, Stockholm
Adress: Nationalmuseum, Södra Blasieholmshamnen 2. Föreslå datum (ej måndagar), visningar för en klass i taget kl.9:30, till oss genom mejl: kultur@huddinge.se. Kom med på en intressant visning för bara er klass, om kroppsideal och porträtt genom tid, norm och blick. Skönhetsideal är inte statiska utan växlar ständigt. Det som anses vara vackert idag blir i en annan tid, eller i en annan kultur, fult och motbjudande. Utseende och kläder har genom tiderna använts för att kunna placera människor rätt på den sociala skalan och för att uttrycka och upprätthålla status och makt. Vill ni hellre se en annan del av samlingarna på Nationalmuseum så hör av er till oss i god tid och föreslå en visning. www.nationalmuseum.se/skola/skolprogram
Visa mer
Museum visning / workshop | Årskurs 7-Årskurs 9 | Kulturaktör:
Visa tillfällen
Laddar...
Läsår 23/24

Åk 7,8,9 Konstvisning - Art space

Moas båge, Södertörns högskola, Huddinge sydvästra
Boka visningen hos: annika.ohrner@sh.se. Vi skräddarsyr en vandring på campus för er klass. Vi ser på konst tillsammans, och man får fråga och tycka. Här finns flera intressanta större konstverk att se, och när vi vandrar mellan dem får eleverna möjlighet att upptäcka högskolan och få en överblick över miljön. Vi nämner Högskolans nya konsthall Art Space, kaféer och bibliotek med läsplatser, som är öppna för era ungdomar. Adress: Alfred Nobels allé 7. Samling är vid exp.
Visa mer
Museum visning / workshop | Årskurs 7-Årskurs 9 | Kulturaktör:
Visa tillfällen
Laddar...
Läsår 23/24

Åk 8, 9: DO AS I SAY av Bobbi Lo

Stora salen, Folkes , Huddinge mellersta
Adress: Folkes, Sjödalstorget 1, 1 trappa upp, Huddinge centrum. 12/10 11:00 och 13:00. 10 platser kvar på varje tid. Bobbi Lo tar er med på en interaktiv dansföreställning som synliggör sociala beteenden i frågor om auktoritet. Publiken medverkar i scenrummet tillsammans med de 5 dansarna och både publik och dansare får verbala instruktioner från högtalarna, men vem är det som bestämmer egentligen? Genom abstrakt koreografi och konkreta berättelser tas publiken genom en känslosam och tankeväckande resa. Hur påverkar grupptrycket oss? Vem är auktoritär? Varför lyder vi den auktoritära, Och vad händer om vi låter bli eller säger ifrån? Publikrecension: ”Underhållande, förvirrande, spännande, ovanligt, glad, konstnärligt, testar dina gränser”.
Visa mer
Dansföreställning | Årskurs 8-Årskurs 9 | Kulturaktör:
Visa tillfällen
Laddar...
Läsår 23/24

Åk 9: Skolbio Romeo + Juliet

Se adress i infotext, Se adress i infotext, Stockholm
23/10 kl 9:30, Adress: Skäris biografen, Skärholmen. Baz Luhrmann's spännande tolkning av Wìlliam Shakespeares klassiska historia är trollbindande. Den Elizabethanska originalmiljön har ersätts av den futuristiska moderna storstadsmiljön omkring Verona Beach. Romeo och Julia möts på en fest och förälskar sig omedelbart i varandra. Men de upptäcker snart att deras respektive släkter, Capulet och Montague, är rivaliserande industri- och maffiafamiljer. Men de unga älskandes kärlek är starkare än familjernas hat för varandra!
Visa mer
Skolbio | Årskurs 9 | Kulturaktör:
Visa tillfällen
Laddar...
Läsår 23/24

Dans interaktivt: Träda tråda trassla

Fredag den 01 dec 09:30-10:10 | Församlingssal, Flemingsbergs kyrka, Huddinge sydvästra
Adress: Flemingsbergs kyrka, programrum, Diagnosvägen 14. Välkomna att delta med er särskild undervisningsgrupp. 20 personer kan delta. Kan vi känna medlidande med en ihoptrasslad tråd? Kan vi höra skogen tala genom tvinnande papper? Vi får gå in i ett multisensoriskt verk, där vi kan uppleva med hela vår kropp och med alla våra sinnen! Publiken bjuds in till ett landskap uppbyggt av papper, tyg och trådar. Genom sinnliga och lekfulla grepp tar dansarna med publiken på en resa in i materialens ursprungsvärldar. En dansant och interaktiv lek mellan dansare, publik och material uppstår. Trailer längst ned på denna hemsida: www.dansbad.se/traumlda-trassla-traringda.html
Visa mer
Dansföreställning | Förskoleklass-Årskurs 3 | Antal bokade: 17/20 | Kulturaktör:
3 platser kvar
Boka
Läsår 23/24

Konstverkstan

Konstverkstan, Fullersta gård, Huddinge mellersta
Åk 7: Konstvisning, workshop Fullersta Gård Det finns fler tillfällen hela terminen, boka er med Nina Kerola: nina-marketta.kerola@huddinge.se. Boka er i två halvklasser/två tillfällen. Fullersta Gårds konsthall visar intressant grupputställning Poetisk motstånd under hösten 2023. Fem Stockholmsbaserade konstnärer visa verk som intresserar sig för vår komplexa samtid och erbjuder alternativa läsarter genom verk där naturen används som symbol. Visningen bygger på elevernas upplevelser av utställningen. Visningen följs upp med skapande i konstverkstan med temat "ramar" av collage material och kartong. Du hittar mer information här: www.fullerstagard.se/konstverkstan Adress: Fullersta Gård, Fullersta gårdsväg 18, Huddinge
Visa mer
Konst | Årskurs 7 | Kulturaktör: Konstverkstan Fullersta Gård
Visa tillfällen
Laddar...
Läsår 23/24

Operan-projekt i Flemingsbergs skolor

Klassrum, Klassrummet, Egen skola
Huddinge kommun har ett treårigt projekt som startade ht 22 med 4 skolor i Flemingsbergsområdet. Skolorna erbjöds 2022 1 skolkonsert med Operans orkester på skolan. Hela lågstadiet i dessa skolor kommer få 1 workshop/termin på skolan (opera, dans, mim, musik, musikdramatik). De tar del av det digitala "Det magiska huset" (digital pedagogisk upptäckarserie). Skolorna kommer också åka in till Operahuset och se en föreställning där. 2024 är Operan och Dramatens repetitionslokaler klara för inflyttning i Flemngsberg och då har både Operans personal och eleverna kunnat lära känna varandra, som grannar. 2024 - besök i och invigning av verkstäderna. Läsår 1 – åk 1 Läsår 2 – åk 1 & 2 Läsår 3 – åk 1, 2 & 3
Visa mer
Konsert | Förskoleklass-Årskurs 3 | Kulturaktör:
Visa tillfällen
Laddar...

Skapa användare

Vidare steg 2