Södertälje betal- och användarvillkor

Priser 

Priset för kulturskolans kurser framgår i kurskatalogen. I kundvagnen visas det totala priset samt eventuella övriga avgifter. Ytterligare betalningsvillkor finns angivet i kundvagnen beroende av valt betalningssätt. 

Köpprocessen 

Om du under köpprocessen ångrar några kurser du valt, trycker du på "Ta bort" i din kundvagn och kursen tas då bort. Du har möjlighet att korrigera de val du gjort tills du har bekräftat betalningen. Efter att ditt köp har genomförts på våra betalpartners hemsidor dirigeras du automatiskt till en sida med titeln "Orderbekräftelse". Skriv ut denna sida som kvitto. 

Bekräftelse och betalning 


När du bokar din plats får du en bekräftelse till din angivna e-postadress med information om plats, tid, dag och lärare. Har du inte fått en bekräftelse via e-post, var vänlig kontakta kulturskolan på tel: 08-523 01 538 eller via mail: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. 

Köpet genomförs och bokningen är definitiv när du betalar med valt betalningssätt eller när du godkänner betalning via faktura. Om du valt att få en faktura, skickas den till angiven adress inom 60 dagar efter bokning av kurs och ska betalas innan förfallodatum (30 dagar). Fakturan ska betalas inom 30 dagar. Om fakturan inte betalas utgår dröjsmålsränta enligt Räntelagen från dag 31. Dröjsmålsräntan uppgår till referensränta + 8 % -enheter, f n 10 %.

OBS! Obetald faktura gäller inte som avbokning.

Ångerrätt 


Din ångerrätt gäller under 14 dagar. Ångerrätten börjar löpa den dag då köpet genomförs. 

Meddela kulturskolan via brev eller e-post om du vill ångra ditt köp. OBS: Det är inte tillräckligt att du avanmäler dig till läraren! I ditt meddelande till oss måste det tydligt framgå att du ångrar dig. Ångerrätten gäller inte om du påbörjar kursen inom de 14 ångerrättsdagarna. 

Meddela kulturskolan via brev eller e-post till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.. I ditt meddelande till oss måste det tydligt framgå att du ångrar dig samt elevens namn, födelsedatum och ämne/kurs.

Avbokning av plats 

Om du under terminens gång bestämmer dig för att sluta på kursen ska du skriftligen meddela Kulturskolan så fort som möjligt. Skicka ett mail till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den..  Ange då elevens namn, födelsedatum och ämne/kurs.
 Vi återbetalar eller reducerar inte avgiften om du slutar under pågående termin.

Om du avbeställer kursen efter att ångerfristen löpt ut men före kursstart har du inte rätt till återbetalning av kursavgiften. Du får däremot tillbaka extra avgifter för materialkostnader.

Om en elev inte kan närvara de tre första lektionerna på en termin är det viktigt att meddela Kulturskolans expedition. Annars kommer platsen att avbokas. 

Om en elev inte kommer till de tre första lektionerna på en termin anser vi att eleven slutat, då avbokas eleven och platsen blir ledig för andra att söka. Platsen måste ändå betalas av eleven som slutat och ingen avgift återbetalas. Detta gäller om platsen betalats i förskott eller om man bokat plats och förbundit sig att betala med faktura. 

Sjukdom eller skada 


Vid sjukdom/skada kan platsen avbokas och relevant del av avgiften återbetalas mot uppvisande av läkarintyg. Läkarintyget skickas till kulturskolan via brev eller e-post. 

Inställd kurs eller ändrad tid för kurs 


Kulturskolan kan tvingas ställa in en kurs. Du har då rätt att få tillbaka den avgift du betalat. Om kursstarten skjuts upp mer än två veckor har du rätt att avboka kursen och få tillbaka kursavgiften. Detsamma gäller om du inte längre kan delta på grund av att vi tvingas ändra dag för kursen, om lektionstidens start- eller sluttid flyttats mer än 30 minuter.

Inställda kurser eller ändrade tider meddelas via sms eller e-post. Det är därför viktigt att du alltid har dina kontaktuppgifter aktuella på din ”Min sida”. 

Inställda lektioner

När det är möjligt sätter vi in vikarie om ordinarie lärare är frånvarande. Vi kompenserar vanligtvis inte med ytterligare undervisningstillfällen vid inställda lektioner. Om lektioner blir inställda och understiger 13 erbjudna tillfällen kompenserar vi med ytterligare undervisningstillfällen. Inställda lektioner meddelas via sms eller e-post. Det är därför viktigt att du alltid har dina kontaktuppgifter aktuella på din ”Min sida”.

Antal tillfällen för terminskurs, full avgift 


För kurs som sträcker sig över en hel termin är du garanterad minst 13 erbjudna tillfällen som avser en lektion, framträdande, repetitioner etc. Vid dessa tillfällen finns en lärare på en anvisad tid och plats.

Vill du fortsätta på din kurs även nästa termin? 


Du får då inför kommande termin via e-post eller sms information om att du har fått ett kurserbjudande på din ”Mina sidor”. Du måste bekräfta inom angiven svarstid att du accepterar kurserbjudandet för att säkra din plats under kommande termin.

Hanteringen av personuppgifter 

För att kunna administrera din ansökan kommer personuppgifterna i ansökan att registreras i ett IT-system. Uppgifterna kommer att hanteras i enlighet med Personuppgiftslagen (1998:204), PuL.

Du kan, en gång årligen, begära att få ett gratis registerutdrag över de uppgifter som finns registrerade om dig om du skriver till Södertälje kommun, Kontaktcenter, 151 89 Södertälje, som är personuppgiftsansvarig.

Elev från 13 år får ge medgivande för publicering av bilder och namn.

Inför varje ny termin kommer vårdnadshavare att behöva godkänna erbjuden kurs. Godkännande av kurs eller instrumenthyra innebär betalningsskyldighet.

Kontakta kulturskolan 


För frågor kring din anmälan till kulturskolan eller om vår verksamhet är du välkommen att höra av dig till Södertälje Kulturskola med E-post: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.. Du kan även ringa oss på tel: 08-523 01 538. Se aktuella telefontider på Kulturskolans hemsida. 

Besöksadress: 

Västergatan 4 

Postadress: Södertälje kommun, Kulturskolan, 151 89 Södertälje.

 

Om StudyAlong

StudyAlong är ett verksamhetssystem för kultur- och musikskolor levererat av PlayAlong AB. Mer>

Kundservice

Frågor? Tekniska problem?
Kontakta vår support:
StudyAlong Support