FAQ - vanliga frågor & svar

På den här sidan hittar du de vanligaste svaren på frågor om registrering och hantering av konto. Hittar du inte svaret på dina frågor vänligen kontakta din kulturskola. Kontaktuppgifter till skolan finns på www.studyalong.se/studyalong-support

 

 

Återställ/ändra mitt barns lösenord

Logga in på ditt målsmanskonto och vid dina registrerade barn finns en knapp som heter "Skapa nytt lösenord". Skriv in ett nytt lösenord och klicka på "Spara".
Mina barn dyker inte upp i rullisten när jag ska registrera konto

Det är bara vårdnadshavaren för barnet som kan skapa barnkonto. Eller så är ditt barn myndigt (se "Registrera myndig elev" nedan). Du kan bara registrera ditt barn en gång på StudyAlong. Vid frågor kontakta Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den..
Ändra mail och telefon för dig som förälder


Logga in på ditt målsmanskonto och klicka på användarnamnet uppe till höger. Välj sedan "Konto" och ändra kontaktuppgifterna. Klicka på "Spara".
Jag kan inte ändra min adress, varför då?

Detta behöver du inte göra, StudyAlong uppdaterar alltid din adress precis innan fakturor skickas ut.
Jag hittar inte mitt barns kurserbjudande

Barnets kurserbjudande hittar du på föräldrasidan under "Mina kurser". Är det tomt under "Mina kurser" så har inte Kulturskolan tilldelat ditt barn någon kurs ännu. Vid frågor kontakta din Kulturskola.
När skickas fakturan ut för mitt barn kurs?

Vanligtvis så skickas fakturan ut inom ett par månader efter kursstart. Vid frågor kontakta din Kulturskola.
Hur hittar jag iRumsmeddelanden för mitt barn?

Logga in på ditt målsmanskonto och under Mina kurser så hittar du länken "Gå till iRummet". Här kan du läsa meddelandet och även skriva ett svar till läraren. Du kan även logga in på ditt barns konto och göra samma sak där.

 Ännu lättare är det att ladda ner appen så får du en notis så fort det finns ett nytt meddelande att läsa. Appen finner du på AppStore och Google Play.


Ändra mail och telefon för mitt barn

Logga in på barnets konto och klicka på användarnamnet uppe till höger. Välj sedan "Konto" och ändra mailadressen. Klicka på "Spara".
Registrera mig som vårdnadshavare 2

Är ditt barn redan registrerat i StudyAlong med en annan vårdnadshavare så kan kan du som "vårdnadshavare 2" skapa dig ett konto så kopplas familjen ihop automatiskt och ni båda får all information och kan betala kurser.


Fler mailadresser på samma konto

Du kan lägga till alternativa mailadresser på ditt barns konto. Dessa mailadresser får alla utskick som skolan gör från StudyAlong.
Registrera myndig elev

Som myndig elev skapar du först ett målsmanskonto (räkningsmottagare) och sedan ett barnkonto med samma uppgifter. Lägga till ett barn på ditt föräldrakonto

Logga in på ditt målsmanskonto och klicka på "Lägg till barn" och följ instruktionerna.